Statutul PNL, declarat ILEGAL de Tribunalul Bucuresti

KLAUS IOHANNIS este castigat alegerile pentru presedintia PNL

Tribunalul Bucuresti a respins modificarile aduse STATUTULUI PNL la congresul din iunie, mentionand ca “ia act de lucrarile congresului”, la care KLAUS IOHANNIS a fost ales PRESEDINTE al formatiunii, in baza derogarilor privind vechimea necesara in partid.

In decizia luata luni de Tribunalul Bucuresti se arata ca instanta “ia act de lucrarile congresului”, dar “respinge capatul de cerere cu privire la modificarea STATUTULUI”.

Cererea de inregistrare a modificarilor aduse STATUTULUI PNL a fost depusa la Tribunalul Bucuresti in 8 iulie, iar judecarea a inceput in 7 august, cand instanta a constatat ca a fost formulata o cerere de interventie in interes propriu de catre Danut Badau, primarul orasului Pucioasa, judetul Dambovita, care a solicitat anularea Congresului PNL din 28 iunie si a tuturor actelor emise in legatura cu acesta, informeaza Mediafax.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: SUSPENDAREA LUI TRAIAN BASESCU ESTE O “ACTIUNE FUMIGENA”

La urmatorul termen, din 5 septembrie, instanta a dispus disjungerea cererii de interventie formulata de Badau in contradictoriu cu PARTIDUL NATIONAL LIBERAL si a dispus formarea unui nou dosar si inaintarea catre Tribunalul Bucuresti – Sectia a II-a Contencios Administrativ si Fiscal, pentru a fi discutata solicitarea de anulare a deciziilor de la Congresul PNL din 28 iunie.

In ce priveste cererea PNL de inregistrare a modificarilor aduse STATUTULUI PNL, instanta s-a pronuntat luni 8 septembrie.

La Congresul din iunie al PNL a fost adoptata noua forma a Statutului partidului, prin care a fost eliminata apartenenta PNL la ALDE, a crescut numarul membrilor Biroului Politic si au fost instituite mecanisme de control in cazul ministrilor si demnitarilor sustinuti de partid.

Doua dintre aspectele din noul statut se refereau la aderarea la PPE si la derogarea cu privire la perioada in care un membru trebuie sa stea intr-un partid pentru a putea sa candideze la PRESEDINTIA PNL.

Potrivit Legii partidele politice, in situatia organizarii unor congrese care modifica statutul sau conducerea respectivelor partide, modificarile sunt notificate Tribunalului Bucuresti in vederea inregistrarii acestora in Registrul Partidelor Politice.

Notificarile sunt luate in discutie de Tribunal, care verifica respectarea legislatiei in vigoare a prevederilor statutului si a normelor constitutionale care privesc activitatea formatiunilor politice.

Citeste si: IOHANNIS ESTE CONVINS CA ANTONESCU IL VA SUSTINE IN CAMPANIA ELECTORALA

Potrivit Legii partidelor politice, in situatia in care Tribunalul respinge notificarile formatiunilor politice, STATUTUL acestora si CONDUCEREA revin la forma initiala.

Decizia luata de magistrati nu este definitiva si, cu siguranta, va fi CONTESTATA la Curtea de Apel Bucuresti.