Statutul PNL se va modifica in cazul persoanelor cu probleme penale

Purtatorul de cuvant al PNL, Ionut Stroe, a declarat marti, ca Statutul partidului se va modifica in cazul persoanelor cu dosare penale. Modificarea va permite, potrivit lui Stroe, sa fie aplicate sanctiuni pe fiecare etapa a procesului penal, atat pentru functiile politice cat si pentru cele publice.

Stroe a precizat ca la nivelul conducerii vechiului PNL s-a discutat despre modificarea Statutului partidului in privinta sanctiunilor pentru cei cu dosare penale.

Citeste si: ALINA GORGHIU: Cei care sustin PROIECTUL PNL sa ni se alature pentru a SCHIMBA GUVERNUL

”Este nevoia de a recredibiliza actul politic si mai precis de a stabili niste principii, niste reguli clar si bine definite in legatura cu limitarea accesului la functii politice si publice a celor din partide care, din pacate pentru dansii, au probleme sau sunt implicati in dosare de natura penala. Este vorba de propunerile pe care le vom avansa pe data de 16 ale acestei luni Biroului largit al PNL in legatura cu reformarea Statutului pentru a avea prevederi clare in legatura cu aceste situatii si stadiul in care se afla din punct de vedere al procesului”, a declarat Stroe, citat de Mediafax.

El a mentionat ca Ludovic Orban, Teodor Nicolescu si Catalin Boboc au fost desemnati pentru a coordona propunerile de modificare a Statutului PNL.