Stavarache se apara: Fapta de care sunt acuzat nu exista

Romeo Stavarache, trimis in judecata pentru tentativa de abuz in serviciu, intr-un dosar vizand repartizarea unei locuinte catre un subaltern, respinge acuzatiile. Primarul Bacaului sustine ca fapta de care este acuzat “nu a existat niciodata” si ca “este o eroare a procurorilor”.

Primarul Romeo Stavarache sustine ca nu a semnat acel contract prin care i s-a repartizat unui subaltern un apartament din fondul locativ al Primariei.

Edilul sustine ca, in aceste conditii, fapta de care este acuzat nu ar exista si nici nu ar fi existat vreodata.

“Fapta pentru care sunt trimis in judecata, si anume tentativa la abuz in serviciu pe motiv ca s-ar fi creat un presupus prejudiciu in urma incheierii unui contract de vanzare-cumparare pentru un apartament, nu exista, intrucat nici contractul de inchiriere, si nici contractul de vanzare nu au fost niciodata semnate de mine. Singurul document care este invocat in inceperea urmaririi penale si trimiterea mea in judecata, pentru producerea unui eventual prejudiciu, este contractul de vanzare-cumparare. In momentul in care dosarul a ajuns la DNA, luasem toate masurile ca acel contract de inchiriere sa fie reziliat, iar perfectarea contractului de vanzare-cumparare sa fie stopat.

Citeste si: Romeo Stavarache, primarul Bacaului, a fost trimis in judecata de DNA pentru tentativa de abuz in serviciu

Cercetarea si inceperea urmaririi penale de catre DNA s-au realizat incepand cu luna martie 2013, iar rezilierea contractului de inchiriere si dispozitia de neincheiere a contractului de vanzare-cumparare au fost facute in 16 martie 2011, respectiv in 26 septembrie 2012?, sustine Romero Stavarache prin intermediul unui comunicat de presa citat de Mediafax.

Edilul din Bacau considera drept “o eroare” decizia procurorilor de a-l trimite in judecata si sustine ca articolul de lege invocat ar fi neconstitutional.