Steagul Romaniei si mandria de a fi roman

De Ziua Nationala, de multe ori ne intrebam ce rost mai are sa arboram drapelul romanesc, sa organizam parade militare fastuoase cu cheltuieli impresionante sau sa depunem coroane de flori la monumentele eroilor. Pentru ce sa ne deranjam?

Insa, ar trebui sa ne intrebam altceva: la ce foloseste sentimentul national? Care este motivul pentru care nationalismul trebuie hranit, si ne referim aici la sentimentul adanc pe care il traim fata de locurile si oamenii in mijlocul carora ne-am nascut? De ce trebuie sa ne cunoastem si sa ne respectam istoria?

Raspunsul este simplu: daca noi nu o facem, nu o va face nimeni. In ochii celorlalte tari am devenit, ca urmare a politicilor mediatice extrem de agresive promovate de institutii platite sa fie extrem de „patrioate” pentru tarile pe care le reprezinta, un popor blamat.

Delasarea din ultimii 20 de ani, lipsa de consideratie pentru insemnele si valorile tarii in care traim, au facut ca astazi sa fim unde suntem. Romanii ar trebui sa realizeze ca, inainte sa-i invatam pe europeni sa ne iubeasca, ar trebui sa ne iubim singuri.

Si unii dintre noi au inceput sa faca asta. E drept, inca mai huiduim imnurile altor popoare si inca ne facem de ras pentru asta. Dar macar am inceput sa invatam si sa iubim propriul imn.

Plimbandu-ne pe strazile aglomerate si murdare ale Capitalei, observam ca exista schimbari, ca exista oameni de afaceri care isi iubesc tara. Oameni care cred in capacitatea ei de a se regenera. Investitori care ar fi putut trai oriunde altundeva in lume si totusi o fac aici, investindu-si cu mandrie capitalul suta la suta romanesc tot in Romania. Oameni care, mai mult, isi pregatesc cladirile de sarbatoare pentru ca urmeaza 1 Decembrie!

Am trecut pe langa doua imobile situate in zona de nord a Capitalei si, pe fiecare, am remarcat sigla MONOLIT alaturi de STEAGUL ROMANIEI. Un steag imens pentru care, probabil, proprietarul a facut un efort. Iar efortul sau transmite un sentiment unic: mandria de a fi roman. Iar noi toti ar trebui sa-i urmam exemplul. Bogati sau saraci, ar trebui sa intelegem ca merita sa organizam o parada care sa ne reaminteasca faptul ca suntem romani.

Iata cateva imagini: