STEAGUL SECUIESC va putea fi arborat pe institutiile publice, PSD si UDMR au convenit sa adopte proiectul de lege

Steagul secuiesc amplasat de PCM in parcul central din Sfantu Gheorghe a fost indepartat

Maghiarii din Romania dau lovitura! STEAGUL SECUIESC va deveni legal, dupa ce liderii PSD si UDMR au stabilit ca proiectul de lege care va permite autoritatilor locale sa arboreze steaguri judetene si regionale pe institutiile publice, sa fie adoptat in Parlamentul Romaniei, potrivit Gandul.

Urmeaza ca UDMR sa depuna zilele acestea, in Parlament, un proiect legislativ privind arborarea steagurilor regionale si judetene pe institutiile publice. Decizia a fost luata de coalitia de guvernare in sedinta de saptamana trecuta, potrivit sursei citate.

Citeste si: Cine este maghiarul care a fost declarat definitiv INDEZIRABIL pe teritoriul Romaniei

Vicepremierii Kelemen Hunor si Liviu Dragnea au confirmat aceasta intelegere intre partenerii de guvernare, primul precizand ca proiectul legislativ va fi depus saptamana aceasta in Parlament.

Inaintea intrarii UDMR la guvernare, prefectii din Harghita si Covasna au actionat in instanta mai multe primarii pentru ca au arborat steagul secuiesc la anumite manifestari, unele procese fiind deja castigate de prefecturi. Legea va intra in vigoare in acest an sau la inceputul anului viitor.

Citeste si: Reactia Jobbik la expulzarea cetatenilor maghiari extremisti din Romania