Steaua 6-0 Pandurii! Performanta FABULOASA stabilita de Keseru in tricoul Stelei!

Keseru a semnat cu Al Gharafa, joi va fi prezentat intr-o conferinta de presa

Steaua 6-0 Pandurii Targu Jiu | Claudiu Keseru a inscris toate golurile partidei si a stabilit un record unic in tricoul campioanei Romaniei.

Autorul unui singur gol in primele trei etape din Liga I, Claudiu Keseru a facut spectacol total impotriva Pandurilor Targu Jiu, atacantul adus de Steaua in iarna marcand nu mai putin de 6 goluri.

Varful de 27 de ani al Stelei, care a mai trecut pe la FC Bihor, Nantes, Libourne, Tours, Angers si Bastia a stabilit un record unic in istoria Stelei, fiind primul jucator care marcheaza de sase ori intr-o singura partida.

Acesta a depasit un record vechi de doua decenii stabilit chiar de actualul sau antrenor – Costel Galca. Galca este cel care in 1994 marca de 5 ori intr-o victorie a Stelei cu 5-0 in fata lui FC Brasov.

Keseru a marcat impotriva Pandurilor din toate pozitiile, acesta transformand si o lovitura de la 11 metri, dupa ce l-a umilit pe Stanca cu o scarita.

Claudiu Keseru a marcat 8 goluri in sezonul trecut al Ligii I, iar acum se afla deja la cota 7.

Steaua s-a prezentat la meciul cu Pandurii după o săptămână plină de evenimente mai mult sau mai puţin bune: ratarea transferului lui Hamza care a fost deturnat de Ludogorets, achiziţionarea lui Breeveld şi despărţirea, e drept pe bani buni de Gardoş.  Costantin Gâlcă şi-a permis să menajeze, în perspectiva meciului cu Ludogorets de marţi mai mulţi titulari cerţi: Adi Popa, Chipciu şi Szukala au fost doar rezerve, în timp ce Tănase sau Latovlevici nici măcar nu fost trecuţi pe foaia de joc. Siguranţa antrenorului stelist în lotul pe care îl are la dispoziţie a fost evidentă, mai ales că adversarul care în acelaşi timp este partererul preferat de afaceri cu jucători al clubului din Ghencea, reprezintă una dintre echipele bine cotate ale Ligii 1.

Luchin cu emoţii doar 15 minute
Disputat fără spectatori, ca urmare a suspendării dictate după incidentele din sezonul trecut, meciul a avut un început destul de anemic pentru Steaua. Pandurii au avut primele ocazii de gol, dar au ratat prin Nistor al cărui şut a fost apărat de Arlauskis (min.8). Matulevicius a irosit şi el o şansă importantă în minutul 21. La debutul la Steaua, Luchin a avut un început de meci prudent şi cu ceva trac. Distribuit în flancul drept al defensivei, fostul dinamovist a ieşit în evidenţă în minutul 23 când a centrat excelent pentru Keseru care a deschis scorul cu o lovitură de cap. În minutul 25 Petre Grigoraş a oftat probabil prelung. Antrenorul gorjenilor l-a pedepsit pe Paraskevas pentru forma slabă din primele etape şi l-a titularizat pe debutantul Cătălin Pârvulescu. Acesta l-a faultat în careu pe Sânmărtean, iar arbitrul Colţescu a acordat penalti pentru gazde. Lovitura de pedeapsă a fost transformată de Keseru (26’) printr-o “Panenka”.
“Practic magia prin pasă” ar putea suna anunţul lui Sânmărtean dacă ar trebui să-şi facă reclamă. Revenit în primul 11 al Stelei, bistriţeanul i-a trimis o pasă excelentă lui Keseru, care a tăiat apărarea echipei din Târgu Jiu, atacantul marcând plasat în poarta lui Stanca (34’).

Keşeru a dinamitat echipa lui Grigoraş
Primele 20 de minute ale reprizei secunde au semănat cu o concesie facută de Steaua echipei lui Grigoraş. Oaspeţii au avut şansa să arate ce au pregătit pentru acest meci, dar nu a fost cazul. Cu doar două puncte în primele patru etape, Pandurii pare o echipă care se bate pentru evitarea retrogradării, deşi are un antrenor apreciat şi un buget de cupele europene. Cea mai bună veste a serii pentru gorjeni a fost ieşirea de pe teren a lui Sânmărtean din minutul 66. Fostul jucător al Vasluiului a părăsit terenul pentru a-i face loc lui Chipciu, nu înainte de a oferi o nouă pasă magistrală destinată aceluiaşi Keşeru care a realizat “pokerul”, aşa cum spun italienii. Dar despre ce patru goluri într-un meci vorbim? Fostul jucător de la Bastia a încheiat o seară absolut fantastică cu încă două reuşiteîn minutele 82 şi 86 şi a împlinit profeţia lui Grigoraş care spunea după meciul cu Ceahlăul, pierdut etapa trecută cu 1-0 în faţa Ceahlăului că e posibil să ia în Ghencea scorul campionatului.

 

Final de meci

Min. 85: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL. KEŞERU îl învinge, pentru a şasea oară, pe fostul portar al Stelei, Răzvan Stanca. Atacantul punctează din pasa lui Luchin. Steaua – Keşeru 6-0

Min. 83: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL. Chipciu îi pasează decisiv lui Keşeru. Atacantul Stelei se alege cu o nouă poreclă: Keşeru number five. Steaua – Pandurii 5-0

Min. 69: O nouă schimbare la Pandurii. Buleică intră în locul lui Iorga.

Min. 68: Schimbare la oaspeţi. Pârvulescu este înlocuit cu Nicoară.

Min. 66: Ultima schimbare efectuată de Costel Gâlcă. Iese Sânmărtean, intră Chipciu.

Min. 64: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL. Keşeru marchează pentru a patra oară. Atacantul Stelei îl îmvinge pe portarul Stanca, în urma unui şut cu stângul. Steaua – Pandurii 4-0

Min. 63: Iese Prepeliţă, intră Grădinaru.

Min. 62: Iese Matulevicius, intră Mihai Roman II.

Min. 57: Iese Varela, intră Szukala.

Min. 53: Matulevicius este avertizat cu un “galben”.

A început repriza secundă

Pauză

Min. 34: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Keşeru realizează tripla. Atacantul gazdelor majorează diferenţa cu un gol din acţiune. Steaua – Pandurii 3-0

Min. 26: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL. Execuţie de mare atacant a lui Keşeru. Atacantul Stelei transformă lovitura de pedeapsă cu o “scăriţă”. Steaua – Pandurii 2-0

Min. 25: Penalty pentru Steaua şi cartonaş galben pentru C. Pârvulescu după o intervenţie întârziată asupra lui Sânmărtean.

Min. 23: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL. Luchin debutează la Steaua cu o pasă de gol. Fostul jucător al lui Dinamo îi pasează decisiv lui Keşeru care deschide scorul cu un şut superb. Steaua – Pandurii 1-0

Min. 15: Prepeliţă este avertizat cu un cartonaş galben în urma unui fault dur asupra lui Momcilovici.

Min. 14: Ionuţ Neagu îl întinde serios pe Stanca. corner pentru Steaua.

Min. 8: Dan Nistor semnează o nouă ocazie de gol a medieşenilor.

Min. 4: Prima ocazie a meciului le aparţine oaspeţilor prin Iorga. Jucătorul Pandurilor nu trece însă, de apărarea Stelei.

A început meciul!

Echipele de start:

Steaua: Arlauskis – Luchin, Varela, L. Filip, Toşca – Breeveld, Sânmărtean – Prepeliţă, Neagu, Pârvulescu – Keşeru
Rezerve: Niţă, Szukala, Chipciu, Iancu, Grădinaru, Ad. Popa, Vâlceanu
Antrenor: Constantin Gâlcă

Pandurii: Stanca – Pleaşcă, Elton Da Silva, C. Pârvulescu, Momcilovici – Anton, Nistor – Iorga, Răduţ, Shalaj – Matulevicius
Rezerve: Gliwa, Negrescu, Paraskevas, Buleică, Roman, Unguruşan, Nicoară
Antrenor: Petre Grigoraş

Arbitru: Sebastian Colţescu

///

Steaua întâlneşte, pe teren propriu, Pandurii Tg. Jiu, în această seară (ora 21.00, Look TV), în etapa a patra a Ligii I. Meciul va avea o atmosferă de antrenament, deoarece arena din Ghencea ispăşeşte ultima etapă “de suspendare” a suporterilor. 

Roş-albaştrii vor folosi meciul cu Pandurii şi ca un antrenament înaintea turului din play-off-ul Ligii Campionilor, cu Ludogoreţ, de marţea viitoare (ora 21.45, TVR 1, Digi Sport 1 şi Dolce Sport 1). Astfel, Gâlcă ar putea menaja câţiva fotbalişti, precum Sânmărtean, Chipciu sau Tănase. În schimb, se aşteaptă debutul lui Srdjan Luchin în tricoul roş-albastru, fotbalist care nu are drept de joc pentru confruntarea cu bulgarii.

Campioana României a obţinut maximum de puncte din precedentele trei meciuri din Liga I şi se află pe locul secund, în timp ce gorjenii sunt pe poziţia 13, cu două puncte.

Antrenorul gorjenilor, Petre Grigoraş, speră să profite de faptul că Steaua ar putea menaja câţiva jucători.

“Este adevărat că Steaua a pierdut vara asta câţiva jucători importanţi, dar să nu uităm că nu a pierdut niciun joc oficial în sezonul de faţă. Este un brand foarte puternic, este o echipă la fel de bună, în ciuda schimbării de antrenor sau de filosofie de joc. Rămâne cea mai puternică echipă din România şi ne-am amăgi acum să credem că Steaua a slăbit faţă de anul trecut. Vom vedea la finalul campionatului, pentru că e posibil ca tot ei să fie campioni. Este posibil ca Steaua să menajeze anumiţi jucători cu noi, ştim că şi Reghe făcea lucrul ăsta înainte. Deci ar putea să fie un avantaj pentru Pandurii. Însă, acest avantaj va trebui să îl valorificăm noi”, a declarat Petre Grigoraş, înaintea duelului cu Steaua.

Echipele probabile:

Steaua: Arlauskis – Râpă, Szukala, Luchin, Latovlevici – Prepeliţă, L. Filip – Ad. Popa, Chipciu, Tănase – Keşeru

Antrenor: Costel Gâlcă

Rezerve: Cojocaru, G. Iancu, N. Stanciu, Breeveld, Pârvulescu, Varela, Vâlceanu

Pandurii: Stanca – Pleaşcă, Christou, da Silva, Momcilovici – Anton, Nistor – L. Iorga, Shalaj, Răduţ – Matulevicius

Antrenor: Petre Grigoraş

Rezerve: Gliwa, C. Pârvulescu, Buleică, M. Roman II, Unguruşan, Nicoară, Predescu

Arbitru: Sebastian Colţescu (Craiova)

Asistenţi: Florin Păunescu (Rm. Vâlcea), Daniel Mitruţi (Craiova)