STEAUA a invins DINAMO, scor 3-0, in derbiul etapei. Au inscris Szukala, Papp si Keseru

STEAUA a invins DINAMO, scor 3-0, in derbiul etapei. Au inscris Szukala, Papp si Keseru

Formatia Steaua a invins, vineri, pe Arena Nationala, cu scorul de 3-0 (1-0), echipa Dinamo, in derbiul etapei a XIII-a a Ligii I, golurile fiind marcate de Lukasz Szukala, Paul Papp si Claudiu Keseru. 

1-0 – minutul 45+3: Centrare Sanmartean de pe partea stanga, iar Szukala a reluat cu o lovitura de cap din 4 metri. Szukala i-a dedicat golul coechipierului sau Raul Rusescu.

2-0 – minutul 78: Ad. Popa a scapat pe contraatac, a fost blocat de Nedelcearu, mingea a ajuns la Papp care a reluat de la 14 metri lateral dreapta

3-0 – minutul 80: Chipciu a centrat de pe stanga, iar Keseru a marcat de la 11 metri

FC Steaua Bucuresti: Arlauskis – Papp, Varela, Szukala, L. Filip – Prepelita, Sanmartean (Breeveld ’77) – Ad. Popa (Stanciu ’88), Chipciu, Cr. Tanase – Keseru (Bourceanu ’83). Antrenor: Constantin Galca

Vezi aici desfasurarea Live Text a partidei Steaua-Dinamo

FC Dinamo Bucuresti: Marc – Fai, Nedelcearu, Cordos, Grecu – Barboianu, Boubacar (Gavrila ’75) – V. Lazar (Petre ’89), C. Matei (Rotariu ’63), M. Alexe – Bilinski. Antrenor: Flavius Stoican.

Cartonase galbene: Sanmartean ’65, Bourceanu ’90+1 / Lazar ’44, Nedelcearu ’45+2

Meciul a fost arbitrat de Cristian Balaj, ajutat la cele doua linii de Sebastian Gheorghe si Vasile Marinescu, in timp ce Dragos Istrate a fost rezerva.

Observatori au fost Calin Mircea si Alexandru Deaconu.

Galeria echipei Dinamo a afisat un banner pe care scria: “Filmul mut prin aparitia noastra a luat sfarsit… Eroii stadioanelor traiesc viata la infinit” si a desfasurat un desen lung cat toata peluza stadionului, in care aparea Charlie Chaplin cu degetul la gura. Dupa ce au strans desenul cu Charlie Chaplin, fanii dinamovisti au aprins cateva zeci de torte si au desfasurat mii de steaguri alb-rosii in dungi orizontale, care in mijloc aveau litera D.

Inainte de meci, fanii stelisti au fluturat mai multe mii de baloane ros-albastre si au aprins zeci de fumigene in culorile rosu-alb-albastru. De asemenea, suporterii stelisti au afisat urmatoarele bannere: “Asa lider, asa galerie, asa presedinte, asa Romanie, PCH si PSD aceeasi actorie”, “inca o coregrafie 3D? stim… aveti PSD in ADN” , “Pentru USD va intindeti la PSD”.

Claudiu Keseru a inceput partida cu o casca de protectie pe cap, ca urmare a accidentarii suferite la meciul cu ASA Targu Mures. El a renuntat la casca dupa aproximativ 30 de minute.

Partida a fost intrerupta in primul minut aproximativ 20 de secunde, din cauza tortelor, petardelor si fumigenelor care erau aruncate pe teren.

In minutul 55, o petarda aruncata din tribune a explodat chiar langa stefan Barboianu, care se pregatea sa execute o lovitura de la colt.

Meciul a fost intrerupt cateva momente in minutul 83, dupa ce portarul stelist Arlauskis a fost lovit de o petarda aruncata din tribune. Centralul Cristian Balaj a fluierat finalul jocului cu un minut inaintea expirarii timpului suplimentar aratat de arbitru de rezerva, Arlauskis fiind din nou tinta unei petarde aruncate din tribuna.

La Dinamo a debutat Patrick Petre, in varsta de 17 ani, fiul fostului jucator Florentin Petre.

La meci au asistat 38.154 de spectatori.