STEAUA a primit o AMENDA in urma INCIDENTELOR de la meciul cu ASTRA din Ghencea

Observatorul partidei Steaua – Astra din etapa a IX-a a Ligii I, Ion Craiu, nu a notat in raportul de joc scandarile xenofobe ale fanilor gruparii bucurestene, astfel incat Comisia de Disciplina a FRF nu a aplicat nicio sanctiune in acest caz, au declarat surse din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), informeaza Mediafax.

Comisia de Disciplina a FRF a sanctionat in sedinta sa de miercuri clubul Steaua cu 15.000 de lei, dar doar pentru introducerea si aprinderea de materiale explozive si incendiare pe stadion de catre fanii proprii. 

Presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, Asztalos Csaba Ferenc declara, luni, ca in cazul in care FRF si LPF nu vor sanctiona incidentele antimaghiare de la partida Steaua-Astra, atunci institutia pe care o conduce va aplica pedepse celor doua foruri.

CITESTE SI: DINAMO KIEV-STEAUA: Ros-albastrii au ajuns in UCRAINA. Trei jucatori nu au facut deplasarea 

“Ieri (n.r. – duminica), la meciul dintre Astra si Steaua au fost incidente antimaghiare. Nu au fost discutate in consiliu pentru ca este treaba Federatiei Romane de Fotbal sa aplice sanctiuni. Dar daca nu o vor face, ii vom sanctiona noi pe ei. Si aceste incidente au fost la un meci, Steaua – Astra, in care nu a fost implicata CFR Cluj, echipa la ale carei meciuri au loc astfel de manifestari. Daca federatia si Liga Profesionista de Fotbal nu vor lua masuri vom sanctiona cele doua entitati, pentru ca ei fac business in sportul asta. Si trebuie sa-si asume responsabilitatea pentru ceea ce se intampla”, a spus Asztalos.

CITESTE SI: ROMANIA-UNGARIA: Peste 30.000 de bilete s-au vandut pentru meciul de pe National Arena 

In repriza a doua a partidei Steaua – Astra Giurgiu, din cadrul etapei a IX-a a Ligii I, fanii stelisti de la Peluza Sud au aprins mai multe torte in culorile rosu, galben si albastru si au scandat trivialitati la adresa maghiarilor si Ungariei.

La 11 octombrie, Romania si Ungaria vor disputa un meci pe Arena Nationala, in Grupa F a preliminariilor Euro-2016.

Sursa foto: sport.ro