STEAUA – AALBORG 6-0 (0-0) / Ros-albastrii reusesc un set la ZERO dupa 45 de minute de emotii

STEAUA BUCURESTI a invins, joi seara, pe teren propriu, cu scorul de 6-0, echipa daneza AaB AALBORG, intr-un meci din prima etapa a grupei J a Ligii Europa, ros-albastrii reusind scorul acestei etape a competitiei.

STEAUA si-a egalat cea mai categorica victorie din istoria participarilor in cupele europene, reusind sa inscrie sase goluri in numai 23 de minute, iar CLAUDIU KESERU a marcat cel mai rapid HAT-TRICK din ultimul an din EL, 11 minute.

STEAUA a mai castigat o singura data in istorie cu scorul de 6-0 in cupele europene. Se intampla in primul tur al Cupei Cupelor, sezonul 1979-1980, cand gruparea bucuresteana invingea, pe teren propriu, formatia elvetiana Young Boys Berna.

De asemenea, aceasta este cea mai categorica victorie a Stelei in cupele europene dupa 1989. Pana acum, Steaua mai inregistrase o victorie cu 5-0, in turul I al Cupei Cupelor, editia 1990/1991, contra nord-irlandezilor de la Glentoran Belfast.

Un amanunt interesant a fost dezvaluit de ALEX CHIPCIU la finele disputei, capitanul ros-albastrilor din aceasta seara declarand ca nu trebuia sa poarte el banderola: ” A fost o greseala a conducerii care m-a trecut pe mine pe foaia de joc, PREPELITA trebuia sa fie capitan”, a marturisit CHIPCIU jurnalistilor.

CITESTE SI: STEAUA – AALBORG 6-0 (0-0) LIVE TEXT / Campioana Romaniei se impune clar 

STEAUA BUCURESTI – AaA AALBORG 6-0 (0-0)

’51: 1-0: Sanmartean a centrat de pe partea stanga in fata portii, Varela aflat pe traiectorie a incercat sa devieze, insa nu a reusit, iar mingea a intrat la coltul lung in poarta lui Larsen.

’59: 2-0: In minutul 57, Chipciu a sutat de la aproximativ 20 de metri, Larsen a respins in fata, Keseru a urmarit mingea, a recuperat-o, a trecut de Larsen, care l-a agatat pe atacantul stelist, iar arbitrul Bezborodov a dictat penalti. Rusescu a transformat cu un sut in dreapta noului intrat Christensen, care a plonjat in partea opusa. Acesta a fost primul gol al atacantului, dupa revenirea sub forma de imprumut de la FC Sevilla.

’61: 3-0: Chipciu i-a pasat lui Keseru in partea stanga, iar atacantul a reluat cu un sut de la 10 metri, lateral stanga, la coltul scurt.

’66: 4-0: Chipciu a scapat pe partea stanga, a intrat in careu, i-a pasat lui Keseru, care dupa ce a driblat un fundas, l-a culcat din fenta pe Christensen si a insris la coltul lung .

’72: 5-0: Keseru a primit o pasa de la Chipciu la marginea careului, in pozitie centrala si dupa o preluare scurta a sutat in dreapta lui Christensen de la aproximativ 14 metri.

’73: 6-0: Paul Papp, care a debutat pentru Steaua in cupele europene in aceasta partida, a recuperat o minge care a ajuns la Keseru, acesta i-a pasat lui Rusescu, atacantul sutand de la 13 metri lateral dreapta, la coltul lung.

CITESTE SI: DINAMO ZAGREB-ASTRA GIURGIU 5-1 (3-0) / UMILINTA la puterea a cincea 

STEAUA BUCURESTI: Arlauskis – Rapa (Rusescu ’49), Szukala, Varela, Latovlevici – Prepelita, Breeveld (Papp ’67)- Ad. Popa, Sanmartean, Chipciu – Keseru (Iancu ’74). Antrenor: Constantin Galca.
AaB AALBORG: Larsen – Dalsgaard, Petersen, Thelander, Gorter (Frederiksen ’16) – Wichmann, Wurtz, Risgaard, Thomsen – Jacobsen (Helenius ’63), Enevoldsen (Christensen ’59). Antrenor: Kent Nielsen.

STADION: “NATIONAL ARENA” (Bucuresti)
CARTONASE GALBENE: –
CARTONAS ROSU: Larsen ’57
ARBITRI: Vladislav Bezborodov. Asistenti: Nikolai Golubev, Maksim Gavrilin. Aditionali: Sergei Ivanov, Mikhail Vilkov. Rezerva: Valeri Danchenko (toti din Rusia).  OBSERVATORI: Miroslav Vitkovic (Croatia) si Mehmet Suheyl Onen (Turcia).

Partida s-a disputat fara spectatori, dupa o decizie a UEFA care a sanctionat campioana Romaniei ca urmare a scandarilor rasiste de la meciul cu Ludogoret Razgrad, contand pentru returul play-off-lui Ligii Campionilor.

In celalat meci al grupei, DINAMO KIEV s-a impus pe terenul portughezilor de la RIO AVE cu 3-0. Urmatorul meci al Stelei va avea loc la 2 octombrie, in deplasare, cu Dinamo Kiev. Partida se va disputa de la ora 20.00.

Sursa foto: fanatik.ro