STEAUA-AKTOBE: Ce scrie presa din Kazahstan despre meciul de miercuri seara

Presa din Kazahstan prefateaza vizita pe care AKTOBE o va face in Romania, pentru meciul cu STEAUA, din mansa retur a turului III preliminar al Ligii Campionilor.

Sub titlul “ce o asteapta pe Aktobe in Romania”, ziaristii kazahi scriu depre Gigi Becali, rivalitatea dintre Steaua, Dinamo si Rapid, dar si despre suporterii “ros-albastrilor”. “Aktobe se deplaseaza la Bucuresti pentru jocul retur cu Steaua, cea mai titrata echipa din Europa de Est. Totusi, in ultima vreme, clubul a devenit cunoscut pentru conflicte si nu pentru victorii mari”, noteaza ziare.com. “Bucurestiul e un oras iubitor de fotbal. Trei cluburi importante isi au resedinta aici: Steaua, Dinamo si Rapid. Prima e echipa cu care Aktobe se va infrunta, iar cea mai mare performanta din istoria ei e castigarea Cupei Campionilor in 1986, dupa ce-a invins-o in finala pe Barcelona”, mai noteaza jurnalistii din Kazahstan.

Citeste si: STEAUA -AKTOBE: Peste 400 de JANDARMI vor asigura masurile de ORDINE PUBLICA 

Dupa o ampla introducere, presa kazaha revine in prezent si ii dedica multe randuri lui Gigi Becali si ‘perlelor’ sale de-a lungul timpului. “Steaua e condusa de un proprietar pus pe scandal, Gigi Becali, care in 2008 a anuntat ca echipa va fi condusa, in viitor, de Jose Mourinho. A intrat apoi la puscarie pentru ca si-a recuperat singur masina furata de hoti, pe care i-a tinut secrestrati”, mai noteaza sursa citata.

Citeste si: STEAUA-AKTOBE: Partida de pe NATIONAL ARENA va fi condusa de o brigada din Cehia

Sunt amintite si incidentele ce-i priveste pe suporteri: “Un fan a murit in timpul meciului cu Ajax, din 16-imile Europa League, in timp ce portarul Razvan Stanca a fost batut de suporteri ai clubului rival Rapid”.

Jurnalistii din Kazahstan nu trec cu vederea nici stadionul pe care se va disputa partida. “Stadionul National e cel mai mare din Romania, cu o capacitate de 55 de mii de locuri. In martie, aici a jucat Argentina, cu starul Messi in echipa. S-a terminat 0-0 dupa o lupta echilibrata. In 2012 acest stadion a gazduit finala Europa League”, conchid jurnalistii kazahi.