STEAUA BUCURESTI aniverseaza 29 de ani de la cucerirea CUPEI CAMPIONILOR EUROPENI

Echipa de fotbal STEAUA BUCURESTI aniverseaza joi 7 mai implinirea a 29 de ani de la cucerirea CUPEI CAMPIONILOR EUROPENI, pe stadionul Ramon Sanchez Pizjuan din Sevilla (Spania), dupa o finala castigata la loviturile de departajare in fata formatiei spaniole FC BARCELONA (scor 2-0).

“Pentru aceasta performanta neegalata in istoria fotbalului romanesc, clubul si suporterii nostri le vor fi recunoscatori intotdeauna eroilor acelei seri magice de la Sevilla, care au adus faima Romaniei”, precizeaza FC STEAUA intr-un comunicat postat pe site-ul sau oficial.

“Obtinerea celui mai ravnit trofeu din Europa la nivelul competitiilor inter-cluburi a reprezentat un moment de cotitura in fotbalul autohton, STEAUA BUCURESTI fiind echipa care, din acel moment, a devenit imaginea Romaniei pe plan sportiv pe ‘Batranul Continent’. Cele patru lovituri de la 11 metri aparate de HELMUTH DUCKADAM, care i-au adus un loc in Cartea Recordurilor, cele doua reusite ale tinerilor, pe atunci, Lacatus si Balint, superba echipa a Stelei din anii ’80 si triumful la nivel european ii determina pe toti stelistii sa fie mandri de faptul ca iubesc culorile ros-albastre. STEAUA BUCURESTI este si va fi intotdeauna cea mai de succes si cea mai iubita echipa din Romania, singura care a ridicat stacheta in Europa”, adauga gruparea ros-albastra.

In partida de la Sevilla, la care au asistat 70.000 de spectatori, au evoluat urmatoarele formatii:

STEAUA BUCURESTI: HELMUTH DUCKADAM — STEFAN IOVAN (capitan), MIODRAG BELODEDICI, ADRIAN BUMBESCU, ILIE BARBULESCU — GAVRILA BALINT, LUCIAN BALAN (ANGHEL IORDANESCU, min. 75), LADISLAU BOLONI, MIHAIL MAJEARU — MARIUS LACATUS, VICTOR PITURCA (MARIN RADU, 107). Antrenor: EMERICH JENEI.

FC BARCELONA: Javier Urruti — Gerardo, Migueli, Jose Ramon Alexanko, Julio Alberto — Victor Munoz, Marcos Alonso, Bernd Schuster (capitan; Jose Moratalla, 85) — Angel Pedraza, Steve Archibald (Pichi Alonso, 106), Franciso Jose Carrasco. Antrenor: Terry Venables.

Arbitri: Michel Vautrot — central, Alain Delmer, M. Girard — tusieri (toti din Franta)

La loviturile de departajare, singurii care au reusit sa inscrie au fost MARIUS LACATUS si GAVRILA BALINT, in timp ce Majearu, Boloni (ambii de la Steaua), respectiv Alesanco, Pedraza, Alonso si Marcos (toti de la FC Barcelona) au ratat executiile.

Pana in finala, STEAUA BUCURESTI a trecut de Vejle BK (Danemarca), Honved Budapesta (Ungaria), Kuusysi Lahti (Finlanda) si Anderlecht Bruxelles (Belgia).

Sursa foto: arhiva gazeta sporturilor