STEAUA BUCURESTI aniverseaza 67 de ani de la INFIINTAREA clubului

In data de  7 iunie 1947, printr-un ordin al Ministrului Armatei din acele vremuri, generalul Mihail Lascar, lua nastere ASA Bucuresti, echipa care avea sa primeasca mai tarziu numele de STEAUA, unul dintre cele mai importante cluburi de fotbal din Romania.

In afara de ASA, clubul a mai purtat numele de CSCA (Clubul Sportiv Central al Armatei) intre 1948 si 1949, apoi de CCA Bucuresti (Casa Centrala a Armatei) intre 1950 si 1961, din acel an primind si numele actual, de STEAUA BUCURESTI.

Citeste si: COSTEL GALCA s-a intalnit cu LAURENTIU REGHECAMPF / Vezi ce au discutat 

In istoria clubului, STEAUA BUCURESTI a cucerit 25 de titluri de campioana, 21 de Cupe ale Romaniei si 6 Supercupe ale Romaniei, ea fiind cunoscuta foarte mult si pe plan international, unde a cucerit Cupa Campionilor Europeni (1986) si Supercupa Europei (1987).

In plus, STEAUA BUCURESTI a mai jucat in 1989 si o alta finala de CCE, pierduta cu AC Milan. De asemenea, se mai poata lauda si cu o prezenta in finala Cupei Intercontinentale, in 1986, si o semifinala a Cupei UEFA, in 2006.

STEAUA BUCURESTI a mai dat 14 golgheteri in campionatul intern, ultimul fiind RAUL RUSESCU in 2013, dar si 7jucatori desemnati cei mai buni ai Romaniei in anul respectiv, printre care LITA DUMITRU, MARCEL RADUCANU, GICA HAGI sau RAUL RUSESCU.

Citeste si: STEAUA ocupa LOCUL 29 in CLASAMENTUL IFFHS

Cele mai importante nume ale STELEI BUCURESTI pot fi considerate ANGHEL IORDANESCU, golgheter all-time al STELEI cu 146 de reusite, TUDOREL STOICA cu 368 de partide jucate in tricoul ros-albastru, MARIUS LACATUS cu cele 10 titluri bifate la Steaua, HELMUTH  DUCKADAM pentru RECORDUL de la penalty-urile din finala CCE cu FC Barcelona si multi, multi altii. 

Sursa foto: sport.ro