Steaua – Chelsea: Presa engleza scrie despre performanta ros-albastrilor din 1986

Jurnalistii englezi au profitat de intalnirea dintre Steaua Bucuresti si Chelsea Londra, din grupele Ligii Campionilor, si i-au laudat pe jucatorii ros-albastrii care au devenit campioni ai Europei in 1986 si care au fost aproape de a repeta performanta trei ani mai tarziu.

Partida dintre Steaua si Chelsea le-a dat ocazia ziaristilor din Albion sa readuca in actualitate perioada de glorie a fotbalului romanesc din a doua jumatate a anilor ’80. Astfel, din prezentarea campioanei Romaniei nu putea sa lipseasca evocarea momentului “Sevilla ’86”.

“Un drum pe terenul Stelei Bucuresti, ca cel pe care Chelsea il experimenteaza acum, le dadea o multime de emotii vizitatorilor. Dar nu numai din cauza hotelurilor spartane si a mancarii ce nu putea fi consumata din spatele Cortinei de Fier. Sa supravietuiesti acestor privatiuni era usor, insa apoi venea meciul cu Steaua, o forta de temut in Europa.

Clubul Armatei romane a castigat Cupa Campionilor Europeni in 1986, invingand Barcelona lui Terry Venables la penaltiuri si a fost aproape de a repeta experienta in 1989, cand s-a lovit de Milanul lui Gullit in finala”, scrie The Independent.

Sursa foto: the independent