STEAUA-DINAMO, scor 3-0 (1-0). Steaua o zdrobeste pe Dinamo in DERBY de ROMANIA

STEAUA-DINAMO: Steaua a castigat marele derby al Romaniei cu Dinamo, scor 3-0 (1-0 la pauza), dupa un meci disputat pe National Arena in etapa a XIII-a a Ligii I. “Cainii” au avut o prima repriza buna, dar in partea a doua a intalnirii s-au pierdut si au incasat trei goluri.  Au marcat Lukasz Szukala (minutul 45+3), Paul Papp (minutul 78) si Claudiu Keseru (min. 80). Partida STEAUA-DINAMO a fost transmisa in format LIVE TEXT de Mondo News.

Echipele de start la derbiul Steaua – Dinamo: FC Steaua Bucuresti: Arlauskis – Papp, Varela, Szukala, L. Filip – Prepelita, Sanmartean – Ad. Popa, Chipciu, Cr. Tanase – Keseru. Antrenor: Constantin Galca; FC Dinamo Bucuresti: Marc – Fai, Nedelcearu, Cordos, Grecu – Barboianu, Boubacar – V. Lazar, C. Matei, M. Alexe – Bilinski. Antrenor: Flavius Stoican.

Vezi aici cronica meciului

STEAUA – DINAMO 3-0 LIVE TEXT:

3 minute de prelungire.

Min 89: Schimbare si la Dinamo, Patrick Petre debuteaza la Dinamo si a intrat in locul lui Vali Lazar.

Min 88: Schimbare la Steaua! Nicusor Stanciu a intrat in locul lui Adi Popa.

Min 85: Chipciu a sutat pe langa minge din 7 metri, cu poarta goala.

Min 82: Incidente in tribune. Suporterii dinamovisti au aruncat cu petarde in teren, iar Arlauskis a avut de suferit, potrivit gsp.ro.

Min 82: Schimbare la Steaua. Keseru este inlocuit de Alex Bourceanu.

Min 80: GOL Steaua! Keseru suteaza din 11 metri si inscrie.

Min 78: GOL STEAUA! Papp inscrie cu un sut de la 10 metri, dupa un contraatac a lui Adi Popa.

Min 64: Varela rateaza singur cu portarul. Fundasul trimite cu capul peste poarta, din 5 metri.

Min 62: Schimbare la Dinamo. Dorin Rotariu il inlocuieste pe Cosmin Matei

Min 62: Lucian Sanmartean primeste cartonas galben.

Min 55: Alexe suteaza pe langa poarta de la 10 metri.

Min  52: Keseru scapa spre poarta lui Marc, dar Cordos il blocheaza.

Min 50: Chipciu suteaza de la 20 de metri, insa mingea trece peste poarta.

A inceput repriza a doua.

Min 45+3’GOL!!! Gool Steaua! Sinmartean centeaza perfect si Szukala inscrie cu capul 5 metri

Un nou mesaj al galeriei steliste: “Dupa ce ati lasat fara steag doi mosi, mergeti in Feroe sa va dati cocosi?”.

Min 36: Ocazie ratata de Steaua. Keseru reia din 3 metri, Marc respinge peste poarta.

Min 27: Arlauskis scoate sutul lui Bilinski, iar Matei trimite peste poarta.

Min 25: Keseru e surprins din nou in ofsaid la o centrare in fata portii.

“Asa sef, asa galerie, asa presedintie,asa Romanie, PCH si PSD aceeasi actorie”, este un alt mesaj afisat in peluza sud Steaua.

Fanii stelisti au afisat bannere cu mesajele: “Pentru USD va vindeti la PSD” sau “Alta coregrafie 3D…..Da, stim, aveti PSD in ADN”.

Min 24: Dinamo are 4 cornere, Steaua un corner.

Min 21: Contraatac al Stelei, Tanase suteaza, mingea e blocata de un fundas dinamovist.

Min 18: GOL ANULAT PENTRU STEAUA. Keseru a sutat slab singur cu portarul, Marc respinge pana la Popa, care inscrie. Reusita e anulata pentru un ofsaid la Keseru. Decizie corecta.

Min 13: Dinamo ataca periculos in partea stanga, Szukala intervine si il blocheaza pe Grecu.

Min 10: Joc destul de echilibrat intre Steaua si Dinamo in primele zece minute de meci. Steaua are posesia, insa Dinamo are momente de contraatac periculos.

Min 9: Steaua pleaca pe contraatac in partea stanga, prin Popa, insa pasa acestuia este gresita si ajunge in bratele lui Marc.

Min 8: Sansa pentru Dinamo. Alexe e gasit bine in careu de Grecu, dar Arlauskis iese excelent si blocheaza!

Min 4: Keseru greseste pasa spre Tanase.

A inceput meciul.

UPDATE ora 20:30: Stadionul National Arena era pe jumatate gol cu cateva minute inaintea startului. Peluzele sunt insa pline, iar fanii celor doua echipe arunca cu torte si petarde.

UPDATE ora 20.29: “Nu renuntam sa iubim, sa traim”, este mesajul principal al celor de la Steaua.

UPDATE ora 20.28: Mesajul principal al galeriei dinamoviste: “Filmul mut prin aparitia noastra a luat sfarsit”. Mesajul secundar: “Eroii stadioanelor traiesc viata la infinit”. 

UPDATE ora 20.20: UPDATE ora 20.00: Steaua a ramas presedinte. Valeriu Argaseala s-a accidentat in timpul unui meci de tenis cu piciorul, a fost operat de urgenta si este internat in spital la terapie intensiva, anunta Look TV. 

UPDATE ora 19.35: Dinamovistii au pregatit sase bannere cu mesaje pentru rivalii din Ghencea. Mondo News va prezinta continutul acestor bannere: “Cu nationala meregeti in deplasare, doar cand PCH va da aprobare”, “Aniversati cinci ani de prietenie, nici gand de ultraferie”, “Astazi multe mesaje despre Bucurica, si la Atena cantati de frica”, “Si la noi v-ati vandut, ce ramane de facut?”, “In Turcia cu Romania, v-ati deplasat doar cand noi am organizat”, “Sud sau Nord, mentalitate de buzunar si pe 2500 v-ati vandut iar”.

UPDATE ora 19.17: STEAUA, DINAMO: Echipele de start:

Steaua: Arlauskis – Papp, Varela, Szukala, Filip – Prepelita, Sanmartean – Ad. Popa, Chipciu, Tanase – Keseru

Rezerve: Nita, Rapa, Luchin, N. Stanciu, Tosca, Breeveld, Bourceanu

Dinamo: Marc – Fai, Nedelcearu, Cordos, Grecu – Barboianu, Boubacar – C. Matei, V. Lazar, Alexe – Bilinski

Rezerve: Samoila, Durimel, I. Serban, Elton, Gavrila, D. Rotariu, Patrick Petre

STEAUA-DINAMO. Meciul dintre STEAUA si DINAMO este, indiscutabil, cel mai important duel din istoria fotbalului romanesc. Indiferent de numarul de trofee din vitrina gruparilor din Ghencea si respectiv Soseaua Stefan cel Mare, indiferent de pozitia ocupata in clasament sau de numele care se regasesc in lotul sau pe banca tehnica ale celor doua mari grupari din capitala Romaniei.

STEAUA-DINAMO este cunoscut sub numele de UNICUL DERBY sau DERBY de ROMANIA si reprezinta cel mai palpitant duel din istoria fotbalului autohton. Rivalitatea si orgoliile dintre cele doua echipe, dar si dintre suporteri a depasit, de multe ori, dreptunghiul verde, indiferent ca disputele au fost gazduite in Templu, Groapa sau 23 August, mai actual National Arena.

STEAUA-DINAMO. STEAUA se prezinta la meciul de vineri seara dupa o calificare obtinuta, in extremis, de rezerve in optimile de finala ale Cupei Romaniei, in timp ce DINAMO tocmai a parasit competitia KO eliminata fiind de o grupare din Liga secunda, CS Mioveni, care este antrenata de fostul idol din Groapa, Claudiu Niculescu. In campionat, Steaua vine dupa o infrangere insangerata, la propriu, suferita la Targu Mures, in timp ce Dinamo a reusit sa invinga Pandurii dupa un meci in care rasturnarile spectaculoase de pe tabela au facut deliciul tribunei.

STEAUA-DINAMO. De la STEAUA va lipsi golgheterul RAUL RUSESCU, nasul cainilor rosii din ultimii ani, in timp ce DINAMO nu poate miza pe STELIANO FILIP unul dintre fotbalistii de viitor din Groapa. Ambii au suferit accidentari groaznice, primul fiind la un pas sa-si piarda ochiul drept, cel de-al doilea fiind operat dupa o fractura la piramida nazala. 

STEAUA-DINAMO. Costel Galca are dubii in ceea ce priveste alcatuirea primului unsprezece, Bourceanu, revenit pe teren dupa o pauza de 5 luni, urmand sa fie doar rezerva, in timp ce Chipciu si Latovlevici sunt incerti. Iancu si Parvulescu ies si ei din schema, primul fiind operat, cel de-al doilea suspendat dupa eliminarea din partida cu Tg Mures. In schimb, Flavius Stoican poate miza pe serviciile lui Fai care va reveni dupa suspendarea efectuata la meciul cu Mioveniul.

STEAUA-DINAMO. In cele 130 de derby-uri de pana acum din campionat, Dinamo a obtinut un numar de 45 de victorii, fata de 39 ale Stelei, in timp ce 46 de partide s-au incheiat nedecis. Golaverajul, insa, este favorabil stelistilor, cu 177-173. Dintre cele 65 de partide in care Steaua a fost gazda, ”ros-albastrii” au castigat 23, alte 23 s-au incheiat la egalitate, iar Dinamo a obtinut victoria in 19 partide. Primul meci dintre cele doua formatii s-a jucat pe 21 noiembrie 1948, cand Dinamo invingea pe CSCA in deplasare cu scorul de 1-0. Steaua (CCA) a castigat abia in al cincilea meci cu Dinamo, pe 6 mai 1951, cu 2-1, pe teren propriu.

In aceeasi ordine de idei, DINAMO nu a mai reusit sa o invinga pe STEAUA in ultimele noua confruntari directe: 

25 mai 2011: Dinamo – Steaua 1-2, in finala Cupei Romaniei
5 decembrie 2011: Dinamo – Steaua 1-3, Liga 1
17 mai 2012: Steaua – Dinamo 3-2, Liga 1
4 noiembrie 2012: Steaua – Dinamo 3-1, Liga 1
10 mai 2013: Dinamo – Steaua 0-2, Liga 1
11 august 2013: Dinamo – Steaua 1-2, Liga 1
1 martie 2014: Steaua – Dinamo 1-1, Liga 1
27 martie 2014: Steaua – Dinamo 5-2, Cupa Romaniei
17 aprilie 2014: Dinamo – Steaua 1-1, Cupa Romaniei.

STEAUA vs DINAMO, all-time:

Victorii Steaua: 55
Remize: 47
Victorii Dinamo: 54
Golaveraj: 228-215. 

In campionat:

Victorii Steaua: 39
Remize: 46
Victorii Dinamo: 45
Golaveraj: 177-173.

STEAUA-DINAMO. CRISTI BALAJ (43 ani) a mai arbitrat de cinci ori in cariera sa DERBY de ROMANIA: un meci s-a terminat la egalitate, Steaua si Dinamo castigand fiecare de cate doua ori. Primul derby condus de Balaj a avut loc pe 19 mai 2002, cand Steaua si Dinamo incheiau la egalitate, 2-2.

Data                     Meciul (Competiţia)
noiembrie 2002   Steaua – Dinamo 2-2 (campionat)
noiembrie 2003   Dinamo – Steaua 3-0 (Cupa Romaniei)
iulie 2005              Steaua – Dinamo 2-3 (Supercupa Romaniei)
decembrie 2011    Dinamo – Steaua 1-3 (campionat)
august 2013          Dinamo – Steaua 1-2 (campionat).

STEAUA-DINAMO. Tinand cont de faptul ca UNICUL DERBY a fost considerat intotdeauna un meci cu grad ridicat de risc, Jandarmeria Romana va trimite la National Arena aproximativ 1000 de jandarmi la care se vor adauga si stewarzii firmei de paza care asigura ordinea la meciurile de pe teren propriu ale Stelei. La ora partidei sunt asteptati la stadion aproximativ 45 de mii de oameni, dintre care 8.500 vor fi suporteri ai oaspetilor.

STEAUA BUCURESTI – DINAMO BUCURESTI (echipe probabile):
STEAUA BUCURESTI: Arlauskis – Papp, Szukała, Varela, Latovlevici – Prepelita, Sanmartean – Ad. Popa, Chipciu, Tanase – Keserü. Antrenor: Constantin Galca.
DINAMO BUCURESTI: Marc – Fai, Durimel, Cordos, Grecu – Boubacar, Elton – C. Matei, Barboianu, V. Lazar- Alexe. Antrenor: Flavius Stoican.
ARBITRI: CRISTI BALAJ (Baia Mare). Asistenti: SEBASTIAN GHEORGHE (Suceava), VASILE MARINESCU (Bucuresti). REZERVA: DRAGOS ISTRATE (Bucuresti). OBSERVATOR ARBITRI: ALEXANDRU DEACONU (Bucuresti), OBSERVATOR DE JOC: MIHAI CALIN (Bucuresti).
STADION: “NATIONAL ARENA” (Bucuresti)

Sursa foto si infografie: GSP, prosport.ro