STEAUA – DINAMO: Cifrele derbyului Romaniei ! Vezi cati ani au trecut de la prima intalnire dintre cele doua echipe

Steaua – Dinamo, derbyul Romaniei, a ajuns astazi la cel de-al 130-lea episod din Liga I.

Steaua se poate distanta astazi la sase puncte in fata celor de la Astra Giurgiu in cazul unei victorii in fata marii rivale, Dinamo Bucuresti. De la primul derby jucat intre cele doua formatii bucurestene au trecut 65 de ani, 3 luni si 9 zile, dinamovistii castigand atunci cu 1-0. De la primul meci intre gruparea militara si cea alb-rosie si pana in prezent 9 antrenori au stat pe banca ambelor echipe: Coloman Braun, Colea Vilcov, Angelo Niculescu, Valentin Stanescu, Traian Ionescu, Constantin Cernaianu, Florin Halagian, Walter Zenga si Dorinel Munteanu.

Citeste si: STEAUA – DINAMO: Episodul cu numarul 130 al derbyului Romaniei, ora 21:00, DigiSport1 si LIVE TEXT MONDO NEWS 

Jucatorii cu cele mai multe prezente in derbyul Romaniei sunt Lacatus si Tudorel Stoica, pentru Steaua, cu cate 30 de meciuri, in timp ce pentru Dinamo, Cornel Dinu are 32 de prezente. Un numar de 4 jucatori au marcat in Derby de Romania atat in poarta lui Dinamo, cat si in cea a Stelei: Danciulescu, C. Munteanu, D. Serban si A. Cristea. 7 autogoluri s-au marcat in cele 129 de meciuri din campionat dintre Steaua si Dinamo. Steaua are 51 de trofee interne castigate, in timp ce Dinamo doar 33.