STEAUA-DINAMO KIEV, 22.05, DIGISPORT, LIVE TEXT MONDO NEWS / A fi sau a nu fi in primavara

STEAUA BUCURESTI va evolua joi seara, cu incepere de la ora 22,05, in cel mai important meci din aceasta toamna, ros-albastrii fiind in fata unei dispute de a fi sau a nu fi in primavara Europa League. STEAUA va intalni liderul Grupei J, DINAMO KIEV, jucatorii din Ucraina fiind deja calificati in faza urmatoare a competitiei. Partida va putea fi urmarita, in format LIVE TEXT pe MONDO NEWS.

STEAUA BUCURESTI a avut nevoie de prelungiri pentru a o invinge pe CSMS Iasi, in fata careia a castigat cu scorul de 1-0, printr-un gol marcat de Szukala in minutul 90+4. A fost a cincea victorie consecutiva pentru formatia lui Galca, care se indreapta lejer spre un nou titlu, avand dupa incheierea turului, 9 puncte avans fata de CFR Cluj si 10 puncte de Petrolul Ploiesti.

Din pacate, Campionii Romaniei nu mai depind doar de ei pentru a se califica in primavara europeana, avand nevoie obligatoriu un succes in fata ucrainienilor, iar Aalborg CK sa nu castige in Portugalia cu Rio Ave. DINAMO KIEV are un final de an foarte bun, in care este lidera in campionatul Ucrainiei, avand 5 puncte avans fata de marea sa rivala, Sahtior Donetk. Formatia lui Serhiy Rebrov a castigat deja Grupa J, astfel ca meciul de pe Arena Nationala nu mai are o miza prea mare. Totusi, ucrainienii vor veni sa-i incurce pe romani, mai ales ca acestia i-au eliminat din Europa in seznoul 2006-2007, dupa un 1-1 la Bucuresti. Pentru “ros-albastrii” ar fi foarte important sa se califice in 16-imile Europa League, astfel ca atata timp cat mai exista o sansa, vor lupta pana la capat.

STEAUA BUCURESTI a efectuat miercuri dimineata un antrenament pe terenul central din Ghencea. Raul Rusescu a aratat o forma buna si este arma secreta a lui Galca pentru confruntarea din aceasta seara, chiar daca golgheterul Europa League va fi aruncat in lupta cel mai probabil in repriza secunda.

Cu exceptia lui Gabi Iancu, care este accidentat, nu exista probleme de lot in tabara gazdelor. Vor reveni dupa o etapa de suspendare Łukasz Szukała si Andrei Prepelita, care nu au jucat la Aalborg datorita cumului de cartonase galbene.

STEAUA BUCURESTI  va juca joi un meci decisiv pentru calificarea in primavara europeana, dar suporterii stelisti nu se inghesuie sa fie alaturi de echipa campioana. Oficialii Stelei au decis sa deschida un sigur inel de la Arena Nationala, dar pentru meciul de joi suporterii nu sunt interesati sa achizitioneze bilete. Ieri s-au pus in vanzare la case si se vandusera 5.000 de bilete.

DINAMO KIEV nu poate conta pe Domagoj Vida, care este suspendat avand 3 cartonase galbene, Yevhen Makarenko si Denys Garmash care sunt accidentati.

STEAUA BUCURESTI – DINAMO KIEV (echipe probabile):

STEAUA BUCURESTI: Arlauskis – Papp, Szukała, Varela, Latovlevici (L. Filip) – Prepelita, Sanmartean – Ad. Popa, Chipciu, Tanase – Keserü. Antrenor: Constantin Galca
Accidentat: Iancu
Suspendati: –
DINAMO KIEV: Rybka – Danilo Silva, Khacheridi, Dragović, Burda – Sydorchuk, Rybalka – Yarmolenko, Belhanda, Lens – Artem Kravets. Antrenor: Serhiy Rebrov
Accidentati: Makarenko, Garmash
Suspendat: Vida

STADION: “NATIONAL ARENA” (BUCURESTI)
ARBITRIMICHAEL OLIVER. Asistenti: Stuart Burt si Darren Jon Herbert. Aditionali: Craig Pawson si Jonathan Moss. Rezerva: John Brooks (toti din Anglia). Observator UEFA: Michel Piraux (Belgia)

STATISTICA:
DINAMO KIEV:  Meciuri impotriva echipelor din Romania: 8 3 3 2 15-12
STEAUA BUCURESTI: Meciuri impotriva echipelor din Ucraina: 8 3 3 2 14-13

PALMARES DIRECT DINAMO KIEV – STEAUA BUCURESTI:
Supercupa Europei 24 februarie 1987: 0-1
Play-off Liga Campionilor: 8 august 2001: 4-2 si 21 august 2001: 1-1
Grupe Liga Campionilor: 13 septembrie 2006: 1-4 si  21 noiembrie 2006: 1-1
Grupe Europa League: 2 octombrie 2014: 3-1

TOTAL: 6j 2 2 2 10-10.

Sursa foto: sport.ro