Steaua a fost invinsa de Dinamo Kiev, scor 2-0, si a fost eliminata din Liga Europa

Formatia Steaua Bucuresti a fost invinsa, joi seara, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (0-0), de echipa ucraineana Dinamo Kiev, si a ratat calificarea in 16-imile de finala ale Ligii Europa, incheind grupa J pe locul 3. Golurile au fost marcate de Iarmolenko ’71 si Lens ’90+4.

0-1: Sidorciuk a trimis o pasa printre fundasii centrali ai Stelei pâna la Iarmolenko, care se afla la limita ofsaidului, acesta inscriind cu un sut plasat de la zece metri.

0-2: Lens a primit o pasa din propria jumatate, l-a driblat pe Arlauskis iesit din poarta si a inscris in poarta goala de la 30 de metri lateral stânga.

Steaua Bucuresti: Arlauskis – Papp, Szukala, Varela, Filip (Latovlevici ’78) – Prepeliţa, Bourceanu (Rusescu ’61) – Chipciu, Sânmartean, Tanase (Ad. Popa ’78) – Keseru. Antrenor: Constantin Gâlca. 

Dinamo Kiev: sovkovski – Gusev, Dragovici, Khacheridi, Burda – Miguel Veloso (Sidorciuk ’65), Ribalka – Iarmolenko, Belhanda (Buialski ’81), Lens – Kraveţ (Mbokani ’79). Antrenor: Serghei Rebrov. 

Cartonase galbene: Papp ’45+1 / Dragovici ’26, Miguel Veloso ’52, Burda ’81. 

Meciul a fost arbitrat de o brigada din Anglia, cu Michael Oliver la centru. Oliver a fost ajutat la cele doua linii de Stuart Burt si Darren Jon Herbert. Arbitri adiţionali au fost Craig Pawson si Jonathan Moss, iar rezerva John Brooks. 

Delegatul UEFA la acest joc a fost cipriotul Andreas Akkelides, iar arbitrii au fost supervizaţi de belgianul Michel Piraux. La partida au asistat 7.623 de spectatori.

LIVE TEXT STEAUA-DINAMO KIEV: 90+3 S-a incheiat meciul Steaua – Dinamo Kiev de pe Arena Nationala. Steaua a pierdut meciul cu Dinamo Kiev cu scorul de 0-2 si rateaza calificarea in primavara europeana pentru al doilea sezon la rand.

Min. 90+3: Inca un GOL pentru Dinamo Kiev. Olandezul Lens inscrie in poarta goala dupa o iesire neinspirata a lui Arlauskis si majoreaza scorul la 2-0.

Min. 87: Contraatac periculos al celor de la Dinamo Kiev, dar Arlauskis reuseste sa salveze sutul lui Yarmolenko.

Min. 81: Burda primeste un cartonas galben.

Min. 81: Ultima schimbare la Dinamo Kiev. Buyalskiy il inlocuieste pe Belhanda.

Min minutul 80 este 2-0 pentru Rio Ave.

Min. 74: Sansa pentru Steaua, insa nefructificata de Chipciu, care a intarziat sutul si a fost blocat.

Min. 71: GOL Dinamo Kiev! Yarmolenko a pacalit pasul la offside al stelistilor si a inscris simplu din centrul careului.

Min. 64: Schimbare la Dinamo Kiev.  Veloso este inlocuit de Sydorchuk.

Min. 61: Prima schimbare la Steaua. Rusescu intra in locul lui Bourceanu.

In celalalt meci din grupa J, Rio Ave conduce in minutul 60 pe Aalborg cu 1-0. In acest moment, calificarea Stelei depinde numai evolutia de pe National Arena. 

Min. 59: Ocazie uriasa pentru Steaua. Keseru trage de la distanta, Shovkovskiy respinge, iar Chipciu a trimis pe langa poarta goala.

Min. 55: Steaua putea primi un penalty, la un hent comis in careu de Khacheridi, dupa o centrare din lovitura libera a lui Sanmartean.

Min. 52: Veloso primeste cartonas galben.

A inceput a doua repriza.

Pauza pe Arena Nationala, Steaua si Dinamo Kiev termina prima repriza la egalitate, scor 0-0.

Min. 40: Tanase suteaza de la distanta, insa mingea trece mult pe langa poarta.

Min. 35: Meci linistit, dupa cateva faze intense de joc. 

Min. 26: Dragovic primeste cartonas galben, dupa ce a comis un hent.

Min. 19: Kravets a fost aproape sa inscrie pentru Dinamo Kiev. Acesta loveste cu capul dupa o centrare foarte buna a lui Lens, insa mingea trece pe langa poarta lui Arlauskis.

Min. 15: Varela reia cu capul dupa o lovitura libera executata de Sinmartean, insa prinde Shovkovskiy

Egalitatea se mentine si in Portugalia intre Rio Ave si Aalborg, scor 0-0 in minutul 20.

Min. 12: Inca o oportunitate pentru Steaua. Sanmartean l-a lansat superb pe Chipciu, insa acesta suteaza slab. 

Min. 11: Ocazie pentru oaspeti. Kravets este lansat excelent de Yarmolenko, pacaleste apararea stelista, dar suteaza in plasa laterala.

Min. 4: Szukala are prima mare ocazie a meciului. Sanmartean centreaza din corner, iar fundasul polonez a trimis cu capul, putin pe langa poarta. 

UPDATE. A inceput partida STEAUA-DINAMO KIEV.

Echipele de start:

Steaua: Arlauskis – Papp, Szukala, Varela, Filip – Prepelita, Bourceanu – Chipciu, Sânmărtean, Tanase – Keseru
Rezerve: Cojocaru, Luchin, Latovlevici, Breeveld, Ad. Popa, Vâlceanu, Rusescu

Dinamo Kiev: Sovkovski – Gusev, Dragovic, Hacheridi, Burda – Miguel Veloso, Rybalka – Iarmolenco, Belhanda, Lens – Kravets
Rezerve: Rybka, Danilo Silva, Bezus, Sydorchuk, Buyalskiy, Mbokani, Teodorcyk

Infrangerea de la Aalborg, 0-1, atriis-o pe Steaua pe locul 3, iar sansele calificarii in primavara Europa League sunt destul de scazute. Steaua este obligata sa o invinga astazi, pe Dinamo Kiev, insa chiar si acest succes ar putea fi inutil. 

In caz de egalitate de puncte, campioana Romaniei are avantajul meciurilor directe cu Aalborg, impunându-se acasa cu 6-0.

Clasament grupa J:
1. Dinamo Kiev 12 p
2. Aalborg 9p
3. Steaua 7p
4. Rio Ave 1p

Foto: Pro Sport