STEAUA – DINAMO, ora 20:30, ProTV si LIVE TEXT MONDO NEWS / DERBY DE ROMANIA, episodul cu numarul 156

Steaua si Dinamo se intalnesc diseara in mansa tur a semifinalelor Cupei Romaniei, pe Arena Nationala, in cel de-al 156-lea meci din istorie intre cele doua mari rivale.

ETERNUL DERBY sau DERBY DE ROMANIA isi consuma astazi inca un episod, de aceasta data in Cupa Romaniei, Steaua si Dinamo intalnindu-se pe Arena Nationala in mansa tur a semifinalelor, urmand ca pe 17 aprilie sa se dispute returul care va stabili echipa ce va juca finala Cupei in compania castigatoarei dublei manse dintre Petrolul si Astra.

In partida din aceasta seara se pleaca de la urmatoarele coordonate: Steaua vrea eventul pentru prima data din 1997, in timp ce Dinamo vrea sa se califice in cupele europene cucerind Cupa. Daca Laurentiu Reghecampf, antrenorul Stelei, nu are nici o problema in ceea ce priveste lotul pentru acest derby, neexistand accidentati sau suspendati in tabara stelista, Flavius Stoican, tehnicianul alb-rosilor, are trei mari semne de intrebare legate de formula de start. Thicot, Cosmin Matei si Catalin Munteanu se refac dupa accidentari, prezenta lot in teren fiind inverta. In plus, Stoican trebuie sa aleaga intre polonezul Kamil Bilinski si George Tucudean in ofensiva, dar nu este exclus ca Dinamo sa inceapa meciul cu ambii jucatori in primul 11.

Citeste si: PETROLUL – ASTRA 0-0 / Finalista se decide in returul de la Giurgiu 

Pentru acest meci, niciuna dintre echipe nu are promisa prima in cazul unei victorii, insa jucatorii ambelor echipe au stipulate in contract prime serioase de obiectiv, pentru castigarea trofeului.

Partida dintre Steaua si Dinamo se va disputa cu casa inchisa, toate cele 50.000 de bilete puse in vanzare pentru acest meci, dintre care 8.000 pentru fanii dinamovisti, fiind epuizate.

Steaua vs Dinamo all-time: 155 de jocuri
Victorii Steaua: 54
Victorii Dinamo: 54
Remize: 47

Cea mai mare diferenta de scor: Steaua – Dinamo 5-0 (4 aprilie 1998 si 12 iunie 1985)
Cele mai multe goluri intr-un meci: Dinamo – Steaua 6-4 (2 mai 1990 – Cupa Romaniei, finala)
Cea mai lunga serie de victorii consecutive: 6 (reusita de Steaua)

STEAUA – DINAMO, ORA 20:30, LIVE TEXT MONDO NEWS

Echipe probabile:
Steaua: Tatarusanu – Varela, Szukala, Gardos, Latovlevici – Pintilii – Popa, Sanmartean, Stanciu, Tanase – Chipciu. Antrenor: Laurentiu Reghecampf
Dinamo: Balgradean – Asanovic, D. Grigore, Durimel, Laurentiu Rus – Cosmin Matei, Boubacar Manasaly – D. Rotariu, Bilinski, Steliano Filip – Tucudean. Antrenor: Flavius Stoican.

Partida dintre Steaua si Dinamo din semifinalele Cupei Romaniei va fi condusa la centru de Ovidiu Hategan, el urmand sa fie ajutat de asistentii Aurel Onita si Vasile Marinescu, de asistentii suplimentari Dragos Istrate si Marcel Barsan, in timp ce arbitru de rezerva va fi Sebastian Gheorghe.