Steaua – Dinamo: Unde se joaca Unicul Derby programat de Martisor?

In aceasta primavara Steaua Bucuresti si Dinamo Bucuresti , cele doua mari rivale din fotbalul autohton se vor intalni de trei ori, o data in campionat si de alte doua ori in semifinalele Cupei Romaniei. Primul dintre aceste trei noi episoade ale Unicului Derby este programat in data de 1 martie, de Martisor, atunci cand ros-albastrii si cainii rosii ar trebui sa joace in etapa a 21 a Ligii I, cu Steaua in postura de gazde.

In prima faza, partida ar fi trebuit sa aiba loc pe stadionul National Arena, acolo unde s-au disputat, in ultimii ani, toate jocurile dintre cele doua rivale de moarte, insa Federatia Romana de Fotbal (FRF) a semnat un contract de exclusivitate cu Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB) pentru folosirea bazei de la National Arena in perioada 1-6 martie.

Potrivit mass media sportiva, atat Mircea Sandu, presedintele FRF, cat si reprezentantii Primariei si ai ALPAB au declarat ca meciul dintre Steaua si Dinamo programat la ora 21.00 in data de 1 martie se poate juca oriunde numai pe National Arena nu!

In aceste conditii, oficialii stelisti vor trebui sa organizeze meciul pe stadionul traditional din bulevardul Ghencea. Toate bune si frumoase, numai ca Jandarmeria Romana nu este de acord cu acelasi lucru din varii motive.

Citeste si: Steaua – Dinamo s-ar putea sa nu se joace pe Arena Nationala !

“Stadionul din Ghencea nu va putea gazdui meciuri cu grad ridicat de risc pana la rezolvarea problemelor descoperite acolo. Stim foarte bine ca infrastuctura acestor arene sportive este una destul de precara. Conducerile cluburilor se plang de fiecare data de lipsa banilor, insa asta nu justifica neglijarea masurilor necesare pentru asigurarea unui climat normal de desfasurare al partidelor”, a declarat Georgian Enache, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei.

“E vorba de acele elemente care, coroborate, duc pana la urma la siguranta spectatorilor. La Steaua avem un sistem video de supraveghere deficitar. O alta problema este sistemul de turnichete, care nu functioneaza la ora actuala. Trebuie sa avem un sistem de turnichete eficient pentru a sti la orice moment numarul de spectatori care au intrat pe stadion. Nu mai putem sa mai rupem bilete cum se facea odata, trebuie sa monitorizam fluxurile de suporteri, iar aceasta problema are ca termen de rezolvare luna aprilie”, a mai spus Enache.

Spranumit si Templul fotbalului romanesc, stadionul Steaua din Ghencea a ajuns intr-o situatie nefericita din cauza certurilor interminabile  dintre Armata si finantatorul Gigi Becali legate de contractul de cesionare al bazei, in urma carora cei care au cel mai mult de suferit sunt microbistii.

Microbisti care se intreaba de ce o parte dintre banii care au intrat in conturile Stelei numai in 2013 (n.red. aproximativ 35 de milioane de euro) nu au fost investiti in infrastructura, insa la aceasta intrebare pot raspunde numai reprezentantii MapN care se incapataneaza sa scoata cat mai multi bani de pe urma acestei baze, in loc sa se gandeasca la binele echipei de fotbal care le-a facut numele cunoscut in lume zeci de ani la rand, dar si la suporterii ei care si-ar dori sa vada meciurile echipei favorite in conditii decente la nivelul anului in care ne aflam.

In concluzie, unde se joaca Unicul Derby programat de Martisor?

Sursa foto: steauafc.com