STEAUA – FC CHIASSO 1-2 (1-0) / Debut cu stangul pentru GALCA la campioana Romaniei

STEAUA a pierdut luni seara, la Saint-Vincent (Italia), primul meci amical din aceasta vara, 1-2 cu FC CHIASSO, din Elvetia, partida fiind prima la care “ros-albastrii” l-au avut pe banca tehnica pe Costel Galca.

Spre deosebire de predecesorul sau, Laurentiu Reghecampf, Costel Galca a fost de acord sa inceapa jocurile de pregatire cu un adversar modest, FC Chiasso, din liga a doua elvetiana, pentru care evolueaza romanul Ianu. La echipa helveta au evoluat de-a lungul timpului jucatori mari, precum Jose Altafini, Valon Behrami sau Gianluca Zambrotta, care este acum si tehnicianul formatiei.

Citeste si: STEAUA BUCURESTI si-a aflat adversarul din TURUL II preliminar al LIGII CAMPIONILOR

Costel Galca va inceput jocul cu o formula inedita, in care proaspatul-sosit Alin Tosca a fost folosit fundas central, desi postul sau de baza, pentru care fusese adus la STEAUA, este cel de fundas stanga. “Costelinho” a schimbat si sistemul de joc, folosind un modul 4-3-3, fara niciun atacant central de meserie in teren. In plus, a promovat printre titulari tineri precum Gradinaru sau Valceanu, dar si unii jucatori care in mandatul lui Reghecampf nu prindeau nici postul de rezerva, precum Neagu si Rapa.

Steaua, la care capitan a fost Iasmin Latovlevici, a inceput partida in atac, sustinuta frenetic din tribune de aproximativ 500 de romani. Iancu si Latovlevici au ratat doua bune oportunitati de a deschide scorul, dar Parvulescu a marcat pana la urma in poarta elvetienilor in minutul 16, dupa o faza construita de Robert Valceanu. Apoi, pana la pauza, Iancu a mai ratat trei bune ocazii de gol astfel incat la cabine s-a intrat cu avantajul minim al campioanei Romaniei, 1-0.

Citeste si: DAVID NIELSEN, antrenorul lui STROMSGODSET, despre dubla cu STEAUA din LIGA CAMPIONILOR 

Repriza secunda a adus mai multe schimbari in garnitura de start a Stelei, Galca folosind alti jucatori, mai multi dintre ei titular obisnuiti, dar, cu toate acestea, elvetienii au fost la timona. In minutul 61, Florin Nita a fost invins de Eldin cu un sut pe jos, de la peste 25 de metri, lucru ce l-a suparat pe Galca, tehnicianul schimbandu-l cu tanarul Cojocaru, in minutul 65. Peste doar doua minute insa si acesta a primit gol, Magnetti aducandu-i pe elvetieni in avantaj cu un sut din interiorul careului. In minutul 75, Keseru a reusit sa inscrie din pasa lui Varela, insa reusita sa a fost anulata pentru offside, iar pana la finalul meciului campionii Romaniei s-au chinuit in zadar sa restabileasca egalitatea sis a evite un esec rusinos in primul amical al verii.

Urmatorul meci amical al Stelei in stagiul de pregatire din Italia se va juca miercuri, de la ora 20:00, impotriva celor de la FC Lugano, tot din Elvetia.

STEAUA – FC CHIASSO 1-2

Au marcat: Parvulescu (‘15) / Eldin (‘61) si Magnetti (‘67)

STEAUA in prima repriza: Fl. Nita – Rapa, Szukala, Tosca, Latovlevici – Gradinaru, I. Neagu, Parvulescu – Valceanu, G. Iancu, N. Stanciu

STEAUA in repriza secunda: Fl. Nita (’65 Cojocaru) – G. Matei, Rapa, Varela, Tosca (’70 Pham-Huy) – Chipciu (’70 Parvulescu), Raduţ, Cr. Tanase – Ad. Popa, Keseru, Tarnovan