Steaua – FC Nurnberg 1-5 (0-3) / Campioana Romaniei, umilita de locul 17 din 1.Bundesliga

Steaua a inceput cu o umilinta stagiul de pregatire de la Marbella, din Spania, campioana Romaniei suferind o infrangere greu de digerat chiar daca este vorba de un meci amical, 1-5, in fata nemtilor de la FC Nurnberg.

Steaua a pierdut astazi primul amical disputat in stagiul de pregatire de la Marbella, din Spania. Campioana Romaniei a pierdut intr-o maniera categorica, 1-5, partida contra nemtilor de la FC Nurnberg, echipa care ocupa loculm 17 in campionatul Germaniei, fara a avea vreo victorie. Laurentiu Reghecampf a inceput partida cu o formula experimentala a primului “11”, cu Cornel Rapa pe postul de fundas central, dar si cu jucatori obisnuiti cu postura de rezerva, precum Gabi Matei sau Paul Parvulescu printre titulari. Titular a inceput jocul si Claudiu Keseru, noul atacant al Stelei, insa varful venit de la Bastia nu a reusit, in afara de primul minut al jocului, atunci cand a reluat pe langa poarta din sase metri, sa iasa in evidenta. Keseru s-a baut mult cu adversarii, incercand sa isi creeze ocazii, dar a fost foarte bine blocat, nereusind vreo faza reusita.

Prima repriza a fost la discretia celor de la Nurnberg, nemtii intrand la cabine cu un avantaj de trei goluri, toate reusitele venind dupa erori defensive ale jucatorilor Stelei. Impresia din prima parte, ca Steaua este depasita clar de FC Nurnberg, a devenit o certitudine in partea secunda, atunci cand nemtii au punctat pentru 4-0 si au continuat sa joace foate bine in defensiva, fara sa le dea vreo sansa stelistilor sa intre in careul lor.

Campionii Romaniei au inscris golul de onoare prin Neagu, care a transformat o lovitura libera de la 25 de metri printr-un sut de exceptie, in vinclul portii, in minutul 74. Acesta a fost abia al doilea sut pe spatiul portii al Stelei, care a mai primit un gol pana la final, terminand practic in genunchi primul meci amical al iernii.

La finalul partidei, Laurentiu Reghecampf a comentat infrangerea umilitoare, spunand ca il deranjeaza greselile personale ale elevilor sai. “Singurul lucru care ma deranjeaza e ca am primit multe goluri dupa greseli personale. Nu am reusit nici sa tinem de minge asa cum ne propusesem. Avem insa doar cateva zile de antrenamente, care au fost dure si acest lucru s-a vazut in jocul echipei. A trebuit sa improvizam in aparare, deoarece Gardos s-a accientat usor si va lipsi cateva zile”, a spus Reghecampf la DigiSport.

“Ma bucur ca am reusit sa joc acest prim meci alaturi de noii mei colegi. Din pacate nu a fost un joc reusit din cauza oboselii acumulate in zilele de antrenament. Sper ca pe viitor sa jucam mai bine, iar eu sa demonstrez ca nu am fost adus degeaba aici si sa nu ii dezamagesc pe cei care au crezut in mine”, a declarat Claudiu Keseru la finele partidei.

In acest prim stagiu de pregatire, care va avea loc pana pe 23 ianuarie, ros-albastrii vor mai juca pe 16 ianuarie cu Werder Bremen, FC Lucerna (18 ianuarie), FC Union Berlin (20 ianuarie) si FC Baku (22 ianuarie).

Sursa foto: prosport.ro