CSA Steaua – Academia Rapid 1-3 (1-1) / Experiența și-a spus cuvântul într-un derby cu haos și spectacol în tribune

Steaua-Rapid, derby liga a IV-a. Sâmbătă seara, de la ora 19.45, va avea loc derby-ul Ligii a IV-a intre CSA Steaua și Academia Rapid. Cele două vechi rivale se află pe primele două poziții ale clasamentului acestui eșalon, ambele având cele mai mari sanse la promovare in L3.

Update: Academia Rapid s-a impus, clar, în derby-ul Ligii a IV-a, învingând cu 3-1 pe rivala CSA Steaua. Giuleștenii s-au impus la toate capitolele, experiența uriașă din tabăra oaspeților spunându-și cuvântul. Academia Rapid a câștigat și duelul din tribune, cel puțin din punct de vedere numeric. 

Cum s-au marcat golurile:

Min.41: Gol Rapid! 0-1 Vlada centrează din flancul drept, de lângă Sitaru, Daniel Niculae ia prim-planul şi marchează cu sânge rece de la 10 metri. Iancu nu are reacţie. Jocul se întrerupe din nou, după ce câţiva fani ai giuleştenilor intră pe gazon. În tribuna a II-a apar din nou scenele violente.

Min.45+6: Gol Steaua, 1-1. Predescu rupe plasa, cu un şut devastator din 11 m, şi Steaua echilibrează disputa, 1-1 la finele primei reprize. Daniel Niculae a comis hențul în careu.

Min.54: Gol Rapid! 1-2 Burlacu înscrie după o mare eroare portarului stelist Iancu. Goalkeeperul a ieşit pe sub minge, mingea a ricoşat la Burlacu care a înscris în poarta goală. Mai ofensivi şi cu un plus de idei în atac, elevii lui Schumacher au fructificat începutul bun de repriză.

Min.60: Gol Rapid! 1-3 Goge pătrunde în mare viteză spre poartă, fundaşii Stelei îi închid unghiul, dar cu un ultim efort, rapidistul îi pasează lui Vlada, care şutează cu sete şi majorează scorul.

Incidente grave în tribunele Național Arena

Partida dintre CSA Steaua și Academia Rapid a fost umbrită de evenimentele reprobabile care i-au avut protagoniști pe ultrașii celor două fomații.

La meci au asistat în jur de 30.000 de fani, conform estimărilor Jandarmeriei. În jur de 100 de suporteri au fost evacuați. Aceștia au fost legitimați și triați de organele abilitate în funcție de gravitatea faptelor comise. Au fost și persoane rănite, dar reprezentanții Ambulanței nu au putut oferi încă un răspuns concret cu privire la numărul acestora.

În minutul 20, câteva zeci de suporteri ai Stelei au părăsit propria peluză și s-au îndreptat către galeria opusă. Jandarmii au intervenit în forță, i-au blocat pe unii dintre aceștia, dar steliștii au ajuns în cele din urmă în zona unde erau fanii Rapidului de la tribuna a 2-a, de unde au furat un mesaj. S-au împărțit lovituri de ambele părți, iar unele persoane au fost rănite. Partida a fost întreruptă 7 minute, iar Jandarmeria a evacuat de urgență pe gazon părinți și copii și a reținut mai mulți bătăuși.

De precizat că, după fiecare gol, câțiva suporteri au intrat în teren bucurându-se alături de favoriți, fie că a fost vorba de steliști sau rapidiști. 

Coregrafii demne de cupele europene

Până la incidentele regretabile de la mijlocul primei reprize, când a început bătaia generală din tribune, fanii rapidiști și cei steliști au oferit momente superbe în startul partidei de pe Arena Națională. Ambele galerii au aprins și numeroase torțe, bombe și fumigene la începtul partidei.

Ambele galerii au avut pregătite coregrafii speciale la începutul meciului, iar, la prima vedere, rapidiștii, mai mulți decât adversarii în peluză, au câștigat duelul din tribune.  Galeria alb-vișiniilor a pregătit o coregrafie 3D care înfățișa câțiva dintre componenții actuali ai Academiei Rapid, precum Ionuț Voicu, Maftei, Pancu, Daniel Niculae sau antrenorul Constantin Schumacher.

Nici steliștii nu s-au lăsat mai prejos și au contracarat cu o coregrafie dedicată marelui goalkeeper Ion Voinescu, decedat în urmă cu o lună. Ultrașii roș-albaștri au desfășurat o coregrafie ce s-a întins pe lungimea primelor două inele și avut și un mesaj sugestiv în memoria fostului portar:”Voinescu, istorie, blazon, magie și furtună pe gazon”.

Au fost aproximativ 8.000 de rapidiști în peluză versus 6.000 de steliști.

Știre inițială

Meciul dintre Steaua și Academia Rapid va avea loc pe Arena Nationala și va putea fi urmărit pe DigiSport 1.

Peste 35.000 de bilete au fost deja vândute, iar Marius Lăcătuș a declarat că își dorește victoria în față marii rivale, după rezultatul de egalitate din tur, 1-1 pe Giulești: “Emoții normale, că înaintea fiecărui joc, dar e un meci mai aparte, important, nu e decisiv, deci nu cred că emoțiile vor fi mult mai mari că la alte jocuri. Cred că nimeni nu se gândea că se va ajunge în situația asta. Încet, încet, nu numai Steaua, Rapid, ci și celelalte echipe de tradiție din fotbalul românesc vor ajunge acolo unde își doresc și cred că le este locul”, a spus directorul tehnic al CSA Steaua.

În legătură cu ce se va întâmpla după ce Steaua va reveni pe Ghencea, Lăcătuș a ținut să se refere și la o eventuală împăcare între club și patronul FCSB Gigi Becali: “Probabil o mare parte a suporterilor, odată cu terminarea noului stadion, vor reveni lângă echipă.

Practic, va juca acolo unde Steaua a jucat atâția ani și acolo unde îi e locul. Nu cred că va mai fi posibil, odată încheiată colaborarea dintre CSA și Gigi Becali, nu sunt prea multe șanse să se revină, dar nu poți ști niciodată….În fiecare zi, când intru pe poartă, îmi aduc aminte de momentele plăcute cu colegii, antrenorii și suporterii și naționala. Aici era, pe vremuri, și casa naționalei, nu doar a Stelei”, a conchis fostul număr 7 din Ghencea.

CSA Steaua vs Academia Rapid (echipe probabile):

CSA Steaua: Chiș – Boerean, Pădureț, Sitaru, Grigore – Răsdan, Constantinescu, Olaru, Vâlcea, Predescu – Camara.
Antrenor: Ion Ion.

Academia Rapid: Ciuculescu – Boian, Iacob, D. Bratu, Lădaru – Burlacu, Duriţă, Grigore, Goge – D. Niculae, Vlad.
Antrenor: Constantin Schumacher.

Sursa foto: prosport.ro