Steaua s-a impus in fata lui Dinamo cu scorul de 2-1, in etapa a 4-a din Liga I

DINAMO-STEAUA

Steaua s-a impus in fata echipei Dinamo cu scorul de 2-1, in etapa cu numarul 4 a Ligii I, dupa un derby care a debordat de adrenalina si emotie, cu aproximativ 30.000 de spectatori in tribunele de pe National Arena. Latovlevici a deschis scorul in min. 4 cu unul dintre cele mai frumoase goluri din debutul acestui campionat, a urmat un autogol al lui Fai (min. 38), iar pentru dinamovisti a inscris Rotariu (min. 57). 

In repriza a doua a fost un cumul de ratari la poarta dinamovista, in special din partea lui Nikolic, inclusiv un penalty ratat de ros-albastri. Astfel, in min. 68 s-a dat penalty pentru Steaua, dupa ce Rus a dat cu palma dupa adversarul sau, a executat Latovlevici, insa Balgradean a aparat, spre bucuria suporterilor dinamovisti, care brusc au revenit la viata. 

A fost o victorie justa a Stelei, avand in vedere prima repriza in care Dinamo nu si-a creat nicio ocazie la poarta lui Tatarusanu.

Dinamo-Steaua a fost un derby care a debordat de adrenalina si emotie, cu aproximativ 30.000 de spectatori in tribunele de pe National Arena, marcat si de incidente atat in randul suporterilor, inainte de meci, dar si in randul oficialilor celor doua echipe, dupa meci.

Dupa partida de duminica seara, au aparut zbonuri ca tehnicianul Gigi Multescu se gandeste sa paraseasca banca dinamovista.

Sambata viitoare este un nou derby, Steaua – CFR Cluj.

SE INCHEIE MECIUL. DINAMO – STEAUA 1-2

Min 87: Tatu suteaza de la marginea careului, mult peste bara.

Min 81: Iese Tanase, intra Tatu.

Min 77: Ocazie pentru Dinamo. Grigore suteaza puternic pe centru, insa Tatarusanu scoate mingea fara probleme din corner.

Min 75: Georgievski faulteaza periculos, primeste cartonas galben.

Min 70: Iese Joel, intra Pape.

Min 68: Penalty pentru Steaua, dupa ce Rus a dat cu palma dupa adversarul sau. Executa Latovlevici si apara Balgradean. DINAMO – STEAUA, scorul ramane 1-2. Desfasurare exploziva de forte in aceasta a doua repriza, Steaua are foarte multe ratari succesive. Fanii dinamovisti revin la viata dupa penalty-ul ratat al Stelei.

Min 67: GOOOL DINAMO. Rotariu razbuna ocaziile si reuseste sa inscrie. Steaua o vede pe Dinamo apropiindu-se la un singur gol. DINAMO – STEAUA,  1-2.

Min 64: Georgievski are o ocazie buna, insa trece pe langa minge. Steaua se joaca cu ocaziile in aceasta repriza secunda. 

Min 62: Nicusor Stanciu rateaza o ocazie uriasa. Aluneca Pintilii, intervine Stanciu, insa trimite pe langa poarta.

Min 60: Nikolic primeste o pasa buna de la Stanciu, insa suteaza slab si Balgradean prinde.

Min 51: Tanase primeste cartonas galben dupa un fault la Durimel.

Min 49: Steaua rateaza o ocazie imensa, in debutul celei de-a doua reprize. Singur cu Balgradean, Nikolici suteaza insa o face prea incet.

A inceput repriza a doua a meciului DINAMO – STEAUA. Au loc schimbari la ambele echipe: la Dinamo, Thicot si Filip sunt inlocuiti cu Rotariu si Balint, la Steaua ies Cristea si Piovaccari, intra Nikolic si Stanciu. 

DINAMO – STEAUA, 0-2 dupa prima repriza. Dinamo nu a reusit sa puna probleme Stelei, asa cum anticipa si tehnicianul ros-albastrilor, Laurentiu Reghecampf, intr-o declaratie usturatoare facuta sambata, in cadrul unei conferinte de presa. Este pauza pe National Arena.

Min 45: Cartonas galben pentru Latovlevici. Se arata 3 minute de prelungiri.

Min 38: AUTOGOL!!!
Gafa incredibila a lui Fai, este un meci de cosmar pentru camerunez. In debutul partidei a luat cartonas galben, iar acum da autogol. DINAMO – STEAUA,  scor 0-2. 

Min 29: Cartonas galben pentru Thomas , care a lovit mingea dupa fluierul arbitrului. DINAMO – STEAUA, scor 0-1 dupa primele 30 de minute de joc.

Min 23: Steaua preseaza in continuare cu maturitate, jucatorii de la Dinamo reusesc de putine ori sa urce in atac.

Min 18: Adi Grigore are nevoie de interventia medicilor, dupa o lovitura incasata de la Dragos Grigore, care a sarit si l-a lovit cu cotul.

Min 11:
Fai ia primul cartonas galben al meciului, dupa un fault la Popa.

Incidente in tribunele de pe National Arena, sa speram ca nu vor afecta desfasurarea partidei. Partida Dinamo – Steaua a fost intrerupta pentru aproximativ un minut din cauza tortelor aruncate de catre suporteri. Dupa primele 10 minute de joc, Steaua domina fara probleme si da peste cap planurile dinamovistilor inca din startul partidei.

Min 4: GOOOL STEAUA! Latovlevici inscrie unul dintre cele mai frumoase goluri din debutul acestui campionat. Executie din vole, iar Balgradean nu a avut nicio reactie la sutul fundasului stelist. DINAMO – STEAUA, scor 0-1.

Ora 21.33: A inceput meciul, Dinamo da lovitura de start.

Ora 21.27: Urmeaza o coregrafie spectaculoasa, dedicata lui Catalin Haldan. Sunt aproximativ 25.000 de suporteri la derby-ul Dinamo – Steaua, dintre care peste 3.000 de suporteri ros-albastri. 

Ora 21. 25: Adrian Cristea face parte din lotul Stelei pentru meciul din aceasta seara. 

Ora 21.00: ECHIPE DE START DINAMO – STEAUA:

DINAMO: Balgradean – Rus, Durimel, Grigore, Fai – Elton, Thicot, Matei, Curtean, Filip – Thomas.

STEAUA: Tatarusanu – Georgievski, Szukala, Chiriches, Latovlevici – Bourceanu, Pintilii – Adi Popa, Adrian Cristea, Tanase – Piovaccari.

ARBITRU: Cristi Balaj (Baia Mare). Asistenti: Cristi Nica (Ploiesti) si Octavian Sovre (Oradea). Rezerva: Teodor Craciunescu (Ramnicu Valcea). Observator: Cornel Sorescu (Pitesti)

Partida DINAMO – STEAUA se joaca duminica seara, de la ora 21.30, pe stadionul National Arena, in cadrul etapei a IV-a a Ligii I. “Unicul Derby” va fi transmis in direct de postul Digi Sport si in format Live Text de site-ul Mondo News. Este primul derby pe care finantatorul ros-albastrilor, Gigi Becali, il urmareste de la inchisoare. Partida va fi arbitrata la centru de Cristi Balaj.

DINAMO – STEAUA se joaca cu asistenta redusa din partea suporterilor stelisti, care au returnat 2.000 de bilete din cele 5.000. Aproximativ 30.000 de suporteri se afla pe National arena, cu cateva minute inainte de debutul derby-ul DINAMO – STEAUA. Initial, erau asteptati 40.000 de suporteri.

Antrenorul Stelei, Laurentiu Reghecampf, a declarat sambata, in cadrul unei conferinte de presa, ca fostul jucator dinamovist Adrian Cristea face parte din lotul pentru meciul din aceasta seara. “Adrian Cristea este in lotul de 18 pentru jocul de maine si vom vedea daca va juca. Probabil ca va fi injurat, dar sper sa fie ovationat de fanii Stelei atunci cand va marca impotriva lui Dinamo”, a precizat Reghecampf.

CITESTE AICI AVANCRONICA PARTIDEI DINAMO – STEAUA

Reghecampf: Nu exista echipa in Romania care sa puna probleme Stelei, cu atat mai putin Dinamo

In opinia lui Laurentiu Reghecampf, in momentul de fata nu exista in Romania o echipa care sa poata puna probleme Stelei, cu atat mai putin Dinamo. 

“Respect ce inseamna Dinamo, dar cand vad astfel de declaratii imi dau seama ca nu am cu cine sa discut. Sunt oameni prea mici, cand vad declaratiile antrenorului sau patronului. Vor fi 40.000 de oameni la meci, doar daca vor fi 25.000 de stelisti. Probabil ca vor fi 40.000 de dinamovisti doar daca tin mainile sus. Este un meci special, dar vom castiga doar trei puncte. Nu exista echipa in Romania in momentul de fata care sa poata puna probleme Stelei, cu atat mai putin Dinamo. Anul trecut am dorit doi jucatori de la Dinamo, pe Nica si Alexe, si acum au ajuns in Serie A. Inseamna ca ne pricepem”, a spus Reghecampf.

Program prelungit la metrou pentru derby-ul Dinamo – Steaua

Trenurile de metrou vor circula duminica dupa un program prelungit cu o ora si jumatate, cu ocazia desfasurarii meciului de fotbal Dinamo – Steaua, a anuntat Metrorex intr-un comunicat de presa.

“Metrorex vine in sprijinul publicului participant la meciul de fotbal dintre FC Dinamo Bucuresti si FC Steaua Bucuresti ce se va desfasura pe stadionul “Arena Nationala” si anunta ca duminica, 11 august 2013, trenurile de metrou vor circula dupa un program prelungit cu o ora si jumatate, la un interval de aproximativ 10-12 minute”, se arata in comunicatul companiei.

Ultimele trenuri de metrou vor pleca de la statiile capat de magistrala la ora 00.30 a zilei de 12 august 2013 pe liniile M1, M2 si M3, respectiv la ora 1.15 pe linia M4. 

Foto: GSP