Legia Varsovia – Steaua 2-2 (1-2) / Pentru a saptea oara in grupele Ligii Campionilor

Steaua Bucuresti s-a calificat, pentru a saptea oara, in grupele Ligii Campionilor dupa ce elevii lui Laurentiu Reghecampf au remizat, scor 2-2, pe arena Legiei Varsovia. Campioana Romaniei continua sa ramana port-stindardul fotbalului romanesc dupa o “dubla” care a fost mult mai dificila decat se anunta in momentul tragerii la sorti.

Steaua a obtinut o noua calificare in grupele celei mai importante competitii europene intercluburi de pe Batranul Continent. O calificare reusita in numai 10 minute, gratie reusitelor lui Stanciu (7) si Piovaccari (9), doua dintre achizitiile ros-albastrilor din aceasta vara. O calificare obtinuta fara Chiriches si Pintilii in primul unsprezece, dar cu Gardos si Filip ridicandu-se la nivelul celor in locul carora au evoluat.

Polonezii raman cu consolarea celor doua rezultate de egalitate reusite in compania gruparii din Ghencea, dar si cu atmosfera superba creata de fanaticii ei sustinatori. Una peste alta, doua remize care au reflectat, mai mult sau mai putin, realitatea din teren si diferenta de clasa dintre cele doua foste echipe ale armatelor din Romania si Polonia.

Pentru tehnicianul Laurentiu Reghecampf si elevii sai urmeaza emotiile tragerii la sorti, care va avea loc joi dupa-amiaza, de la ora 18.45, datorita faptului ca Steaua este plasata in urna a patra valorica si indiferent ce le vor harazi sortii, pentru ros-albastrii va fi infinit mai greu decat in preliminarii si in play-off.

*Austria Viena va lua locul celor de la Dinamo Zagreb in urna valorica 4.

Calcule se pot face destule, insa indiferent de ceea ce se va intampla pentru echipa campioana din Liga I va urma o toamna foarte grea, cu meciuri foarte frumoase si extrem de dificile. Pentru oficialii stelisti urmeaza o perioada agitata in care trebuie sa completeze lotul si sa acopere plecarea lui Chiriches la Tottenham Hotspur, dar si sa-si intareasca ofensiva.

Laurentiu Reghecampf, antrenor Steaua: Sunt foarte fericit, ne bucuram in seara asta si pe urma vom pregati urmatorul pas. Chiriches si Pintilii ne-au lipsit, insa eu vreau sa felicit toata echipa, si, in primul rand pe patronul echipei care a cladit aceasta echipa, iar eu dedic aceasta victorie sotiei mele si copiilor mei. Nu stiu daca il pierdem si pe Bourceanu, dar nu este timpul si momentul sa discutam despre asta.

Alex Bourceanu, capitan Steaua: Nu vreau sa plec de la Steaua, vreau sa joc in grupe. Nu mi se potriveste campionatul italian este prea tacticizat. Am avut un inceput foarte bine, apoi ne-am retras instinctiv si am reusit sa conservam rezultatul. A fost o saptamana stresanta pentru ca ne gandeam numai la acest meci. Am sperat sa ne calificam.

Mihai Stoica, managerul general Steaua: Steaua a demonstrat ca are valoare, spirit de lupta. Filip a jucat foarte bine. Este o calificare pe deplin meritata. Am avut cel mai mare ghinion la tragerea la sorti. Legia este o echipa foarte buna, dar noi am fost mai buni. Politica noastra de transferuri, care nu s-a incheiat, a fost criticata dar a dat roade. Piovaccari ne ajuta foarte mult, este un jucator exceptional care ne ajuta foarte mult. Vom rezolva probleme, chiar si fara Chiriches. Eu in grupe imi doresc pe Manchester United si paris Saint Germain.

Nicolae Stanciu, mijlocas Steaua: “Ma bucur enorm ca ne-am calificat! Nu credeam ca voi ajunge atat de tanar in grupele Ligii Campionilor, insa cred ca am facut-o meritat! Absentele lui Chiriches si Pintilii au contat dar cei care i-au inlocuit au facut fata cu brio. Nu stiu cum va sarbatori, deocamdata ne intoarcem la Bucuresti si apoi vom vedea”.

Sursa foto: uefa.com