Steaua – Schalke 0-0. Nu vine primavara europeana!

Steaua n-a reusit decat un 0-0 cu Schalke si nu mai are nicio sansa de calificare in primavara europeana. Trupa lui Reghe a ratat cateva ocazii uriase in fata nemtilor. In plus, centralul a refuzat Stelei un penalty clar, dupa intrarea portarului advers la Piovaccari.

N-a fost sa fie o seara magica printre fulgii de nea care au cazut incontinuu pe National Arena. Steaua s-a zbatut mult, dar nu a reusit sa castige contra lui Schalke.

In prima parte, nemtii au detinut controlul jocului. Dovada si raportul marilor ocazii: 2-1 pentru Schalke. Echipa lui Keller a reusit chiar sa inscrie in minutul 29, insa in prima instanta Farfan a iesit cu mingea in afara terenului. De partea cealalta, Piovaccari a avut singura mare sansa de gol: sutul sau cu stangul, fara preluare, a fost respins greu de Fahrmann.

In mitanul secund, Steaua a aratat mai bine si asta s-a vazut si la capitolul ocazii. In minutul 55, s-a consumat unul dintre momentele psihologice ale partidei. Piovaccari a scapat singur cu portarul, insa a fost semnalizat gresit in ofsaid.

La 4 minute distanta, Steaua a desenat frumos in atac, insa Chipciu si Prepelita s-au pierdut cu firea in fata portii, dandu-le ocazia oaspetilor sa respinga.

Centralul olandez Bas Nijhuis a mai defavorizat o data Steaua: n-a dat lovitura de la 11 metri la un fault clar facut de portarul lui Schalke la Piovaccari(68).

Totusi, Steaua putea da lovitura pe final, in doua randuri. Mai intai, Stanciu a scapat singur, dar a incercat o finalizare de efect, ramasa din pacate fara efect pe tabela: scarita sa nu l-a putut pacali pe Fahrmann.(84). Apoi, in minutul 90, Piovaccari nu a reusit golul dintr-o pozitie ideala!

De mentionat ca nici cu o victorie Steaua nu mai putea spera la locul 2 in grupa. Si asta pentru ca in Elvetia, Basel a batut-o iar pe Chelsea, ca si la Londra. A fost 1-0 pentru echipa de suflet a lui Roger Federer, care se va lupta in meci direct cu Schalke pentru pozitia secunda in grupa. Salah l-a invins pe Mourinho cu golul sau din minutul 87.

Clasament Grupa E:

1. Chelsea 9 puncte

2. Basel 9p

3. Schalke 6p

4 Steaua 3p

Sursa fot: uefa.com