Steaua si Dinamo, sanctionate de LPF dupa ultima etapa. Riscam excluderea din cupele europene !

Steaua si Dinamo au fost sanctionate de catre Comisia de Disciplina a LPF dupa ultima etapa disputata in Liga I.

Steaua Bucuresti si Dinamo Bucuresti, cele doua echipe care se vor intalni pe 27 martie in semifinalele Cupei Romaniei, au fost miercuri amendate de catre Comisia de Disciplina a LPF ca urmare a incidentelor din tribune produse la ultimele meciuri dispuate in campionat.

Formatia din Ghencea a primit o amenda de 30.000 de lei pentru scandarile xenofobe ale suporterilor de la meciul de pe teren propriu cu Gaz Metan Medias si pentru bannerele afisate, dupa ce cu o etapa in urma clubul ros-albastru fusese amendat si dupa meciul contra CFR pentru acelasi motiv.

Citeste si: Scandal dupa CFR – STEAUA: Suporterii ros-albastrilor sustin ca nu au avut voie sa scandeze ROMANIA ! 

Si Dinamo a fost amendata cu 10.000 de lei pentru tortele aprinse de fani, dar si pentru scanarile xenofobe de la meciul cu Universitatea Cluj.

Mai mult, Gino Iorgulescu, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a sustinut intr-o conferinta de presa ca gruparile din Liga I risca pe viitor sanctiuni din partea UEFA si FIFA din cauza scandarilor xenofobe ale fanilor. Potrivit regulamentelor internationale, pedepsele pentru un astfel de comportament pot duce pana la interdictia de a mai participa in competitiile organizate de UEFA.