Steaua – U. Cluj 2-0. Trupa lui Reghe se desprinde in fruntea Ligii 1

Steaua a castigat, cu 2-0, meciul restanta din cadrul etapei cu numarul 14  contra Universitatii Cluj. Adi Popa si Szukala au semnat reusitele trupei antrenate de Laurentiu Reghecampf.

Meciul a fost mai greu decat o arata scorul pentru campioana. Golul descatusarii a venit , abia in prelungirile primei reprize, din gheata lui Adi Popa(min 46). Pana atunci, Universitatea facuse un joc consistent, avand si doua ocazii uriase de a puncta.

Mai intai, Cristocea a scapat singur cu Tatarusanu, insa nu a fost capabil sa finalizeze cu gol(9). Raspunsul Stelei a venit in minutul 17, cand mingea trimisa cu capul de Szukala a trecut putin pe langa stalpul din dreapta portii lui Veselovsky.

La jumatatea reprizei, Lemnaru l-a incercat pe Tatarusanu cu un sut puternic, insa goalkeeper-ul stelist a reusit sa prinda.(25)

Chipciu a avut sansa lui 1-0 in minutul 38: a scapat singur cu Veseleovsky , dar a calculat gresit pasii dinaintea executiei decisive.

Universitatea putea da lovitura pana la pauza. Lemnaru a reusit un “covrig” din marginea carelui, minge respinsa cu mare greutate de Tatarusanu(45).

Imediat, la poarta cealalta, Popa a profitat de pasa excelenta pe culoar a lui Chipciu, punctand pentru 1-0. (46)

Adi Popa putea semna dubla, in partea secunda. A reusit doua biciclete superbe, a tras cu stangul, dar Veselovsky a raspuns cu un plonjon de mare portar(49).

Citeste si: Steaua – U. Cluj 2-0, LIVE TEXT MONDO NEWS. Steaua se desprinde in clasament

Chipciu nu s-a lipit de gol, desi a fost unul dintre cei mai activi jucatori de pe teren. In minutul 57, a reusit o foarfeca laterala de toata frumusetea. Nici de aceasta data, Veselovsky nu a fost de batut. Acelasi Chipciu a ratat o mare oportunitate de 2-0, opt minute mai tarziu: sut cu dreptul din centrul careului, foarte putin pe langa poarta(65).

In ziua in care a implinit 27 ani, Tanase a avut destul ghinion. Mai intai, n-a avut sansa la faza din minutul 76, cand singur cu portarul advers a luat bara la tinta; pentru ca pe final de meci sa isi rupa un dinte dupa o ciocnire cu Bucsa(89).

Steaua a mai modificat o data tabela de marcaj, dupa reusita lui Szukala. Centrare Keseru, cap Szukala, nimeni nu s-a interpus pe traiectoria balonului, care a intrat linistit in poarta(80).

Scor final Steaua-U. Cluj 2-0 si trupa lui Reghe este lider in Liga 1 cu 45 puncte dupa 19 etape. Urmatoarea clasata, Astra Giurgiu, are 42 puncte.

Sursa foto: Captura Digi Sport 1