STEAUA v DINAMO 1-1 (1-1) / CUVANTUL de ORDINE: REMIZA!

STEAUA v DINAMO. Rivalele traditionale din LIGA I se vor intalni, sambata seara, intr-un nou episod din ceea ce, deopotriva, specialisti si suporteri numesc UNICUL DERBY al fotbalului romanesc.  STEAUA si DINAMO sunt despartite de un singur punct in clasamentul din Liga 1, dupa primele patru etape din sezonul regulat editia 2016 / 2017 si, in aceasta seara, vor fi fata in fata pentru a 165-a oara in toate competitiile.  STEAUA si DINAMO vor bifa in aceasta seara duelul cu numarul 165 din toate competitiile. Partida dintre STEAUA si DINAMO va incepe de la ora 21.00 si se va disputa pe Arena Nationala, aceasta fiind transmisa, in direct, la trei posturi de televiziune:  Digi Sport, Dolce Sport si Look TV.

UPDATESTEAUA si DINAMO au terminat la egalitate cel de-al 165-lea derby din istorie, scor 1-1, in a cincea etapa din Liga 1 fiind deja al cincilea derby consecutiv care se incheie la egalitate. Primul gol al partidei de pe Arena Nationala a fost marcat de Dorin Rotariu, in minutul 11. Steaua a restabilit egalitatea 6 minute mai tarziu prin William de Amorim. Dinamo ramane lider in clasamentul Ligii 1, cu un punct avans fata de marea rivala. 

STIRE INITIALA

Pentru tehnicianul stelist Laurentiu Reghecampf alcatuirea primului unsprezece se anunta o misiune deloc usoara. STEAUA are infirmeria plina, capitanul PINTILII, fundasul central TOSCA si atacantul GOLUBOVIC fiind toti trei accidentati si operati, primul urmand sa lipseasca patru luni, iar ceilalti doi cate o luna. In plus, dupa umilinta suferita in fata „Cetatenilor” de la City, Reghecampf este decis sa schimbe liniile si sa mearga pe mana noilor transferati. Astfel, in centrul liniei defensive, MITREA va face cuplu cu veteranul TAMAS, in linia mediana apare cuplul de inchizatori, BOLDRIN – ACHIM si in atac FLORIN TANASE.

CITESTE SI: STEAUA v DINAMO. REGHECAMPF schimba liniile pentru UNICUL DERBY

De cealalta parte, antrenorul Ioan Andone nu are nicio problema de lot si va alinia echipa standard.

STEAUA v DINAMO. Inaintea UNICULUI DERBY, STEAUA BUCURESTI a bifat trei victorii in tot atatea meciuri disputate (3-1 cu Viitorul, 1-0 cu Concordia Chiajna, 2-0 cu Botosani) si un meci mai putin jucat, restanta cu CSMS Iasi. In cupele europene, ros-albastrii au suferit, marti, una dintre cele mai dure infrangeri in cupele europene, scor 5-0 cu Manchester City.

Pe langa faptul ca a primit o lectie de fotbal din partea englezilor si a fost umilita in fata suporterilor, STEAUA BUCURESTI a fost si victima coregrafiei puse la cale de fanii dinamovisti. La tribuna a doua a aparut mesajul “Doar Dinamo Bucuresti”, care a fost preluat de presa din intreaga lume.

De partea cealalta, DINAMO BUCURESTI este liderul la zi din clasamentul LIGII I dupa patru etape disputate, avand 3 victorii (4-1 cu Astra, 2-1 ACS Poli, 3-1 Voluntari) si o remiza (0-0 cu CFR Cluj).

STATISTICA STEAUA v DINAMO:

STEAUA v DINAMO. Cel mai asteptat derby al Ligii 1 are o istorie de 68 de ani. Prima confruntare a avut loc pe 21 noiembrie 1948, CSCA -Dinamo 0-1, marcator Marin Apostol (minutul 42).

In toate cele 164 de intalniri directe in toate competitiile, STEAUA are un avantaj de doua lungimi in fata celor de la DINAMO: 57 de victorii, fata de 55 de succese obtinute de rivali. In schimb, in campionatul Romaniei, STEAUA si DINAMO s-au duelat de 136 de ori, de 41 de ori s-a impus STEAUA, de 46 de ori DINAMO, in timp ce 49 de meciuri s-au terminat la egalitate.

In 68 de intalniri cu STEAUA BUCURESTI gazda, s-au consemnat 24 de victorii pentru ros-albastrii, “cainii-rosii” au castigat de 19 ori, iar 25 de partide s-au incheiat la egalitate. DINAMO BUCURESTI nu a mai castigat pe terenul Stelei de 5 ani, cand Steaua a pierdut in 2011, scor 1-0.

Cea mai mare diferenta de scor inregistrata in UNICUL DERBY a fost in anul 1998. STEAUA BUCURESTI s-a impus, in Ghencea, in fata celor de la DINAMO BUCURESTI cu 5-0. Au marcat Iosif Rotariu (unchiul actualului star dinamovist Dorin Rotariu), Denis Serban, Cristi Ciocoiu si dubla a lui Ionel Danciulescu (in prezent director sportiv al cainilor rosii).

CITESTE SI: A fost desemnata brigada de arbitri pentru UNICUL DERBY

In total, in cele 136 de partide disputate in Liga 1 s-au inscris 363 de goluri (184 STEAUA / 179 DINAMO), insemnand o medie de aproape 2,7 goluri/meci. In sezonul trecut, cele doua echipe s-au intalnit de 6 ori, iar 5 dintre partide s-au incheiat la egalitate. DINAMO BUCURESTI s-a impus in etapa a 18-a, scor 3-1.

STEAUA BUCURESTI v DINAMO BUCURESTI (echipe probabile):

STEAUA BUCURESTI: Fl. Nita – Enache, Tamas, Mitrea, Momčilović – Boldrin, V. Achim – Ad. Popa, Stanciu, Hamroun – Fl. Tanase. Antrenor: Laurentiu Reghecampf
Rezerve: Cojocaru, D. Popescu, Bourceanu, Aganović, Ov. Popescu, De Amorim, Tudorie

DINAMO BUCURESTI: Branescu – Romera, Nedelcearu, Mevlja, St. Filip – Hanca, Bušuladžić, Palić – D. Rotariu, Gnohéré, V. Lazar. Antrenor: Ioan Andone
Rezerve: Penedo, Dudea, I. Serban, Oliva, Olteanu, D. Popa

STADION: NATIONAL ARENA (Bucuresti)
ARBITRI: Radu Petrescu – Marinescu Vasile – Ghinguleac Adrian Radu. REZERVA: Marcel Birsan (toti din Capitala). Observator de arbitri: Aron Huzu (Sibiu).

Sursa foto: sport