STEAUA v FC ZURICH 1-1 (0-0) / Remiza, premiera lui Golubovic si paradele lui Nita

STEAUA BUCURESTI o va infrunta, joi seara de la ora 20.00, pe FC ZURICH, echipa care evolueaza in liga secunda din Elvetia, intr-o partida contand pentru etapa a IIIa a grupelor EUROPA LEAGUE. “Arena Nationala” va gazdui intalnirea dintre cele doua echipe si va putea fi urmarita pe Pro Tv si Dolce Sport 1.

UPDATE: Meciul de la Bucuresti a inceput cu ocazia uriasa ratata de STEAUA dupa ce ADI POPA a luftat in minutul trei, apoi mijlocasul stelist a luat la tinta bara, in minutul 17, dupa o faza snur realizata de elevii lui Laurentiu Reghecampf. Detinatoarea Cupei din Elvetia a replicat in minutele 18 si 25, cand Moussa Kone a deviat mingea din 2 metri insa Nita a reusit sa-si salveze poarta cu un reflex de portar de handbal, apoi, in minutul 25, Momcilovic s-a aruncat ca in bazin in calea unei torpile expediata de Winter din careul de 16 metri. 

In minutul 37, Tamas trage puternic si plasat dintr-o lovitura libera de la 22 de metri lateral stanga, insa Vanins are un reflex bun si respinge balonul care se ducea in plasa. Golubovic reia, in minutul 42, o minge centrata de Adi Popa insa balonul se duce pe langa poarta elvetienilor de FC ZURICH. In minutul 43, Popa si Boldrin sunt faultati in cadrul aceleasi faze, insa centralul maghiar s-a incapatanat sa nu scoata cartonasul galben din buzunar. Stelistii forteaza deschiderea scorului in finalul primului mitan dar dominatia cvasi totala a ros-albastrilor nu are parte si de o finalizare pe masura din cauza absentei unui marcator adevarat. 0-0 dupa primele 45 de minute la care s-a adaugat si unul aditional si stelistii mai au la dispozitie o repriza pentru a-si trece in cont prima victorie din acest sezon al grupelor Europa League.

Imediat dupa revenirea de la vestiare, “Motoreta” Adi Popa reuseste o cursa de 40 de metri si dupa ce depaseste 2 adversari reuseste un sut centrare, mingea trimisa de stelist cazand pe bara transversala a portii elvetienilor de la FC ZURICH. Minutul 53 aduce o noua ocazie in dreptul elvetienilor, dar mingea lui Buff este respinsa in corner. La un minut distanta Boldrin reia slab mingea centrata din corner de Bourceanu si portarul Vanins retine fara probleme. In minutul 62 apare si primul cartonas galben pentru Brunner.

In minutul 63 cade si golul. Autorul sau, veteranul bosniac GOLUBOVIC, care a marcat dupa o centrare perfecta a lui Adi Popa si si-a trecut in cont primul gol oficial pentru STEAUA BUCURESTI dupa mai bine de 900 de minute petrecute in tricoul ros-albastrilor.  Elvetienii se arunca in atac, stelistii se apara si mizeaza pe cartea contraatacului.  Nita iese in evidenta, din nou, in minutul 77 reusind sa respinga cu varful degetelor balonul sutat cu sete de  Rodriguez si il scoate pe Tamas care a comis o greseala in faza anterioara. Acelasi Nita are o noua parada spectaculoasa dupa lovitura de cap expediata de Buff in minutul 84. Steaua traieste periculos in acest final de partida. Iar in minutul 86, periculosul Moussa Kone restabileste egalitatea dupa centrarea buna a rezervei Cavusevic. De la margine se arata patru minute suplimentare. Atat mai au la dispozitie elevii lui Laurentiu Reghecampf care trebuie sa atace si sa evite tragerile de timp ale adversarilor. Momentele aditionale se incheie cu Tudorie balbaind o minge in careul advers in conditiile in care oricum se afla in pozitie afara din joc. Remiza lui Golubovic si Nita si peste doua saptamani urmeaza returul din Tara Cantoanelor.

STEAUA BUCURESTI v FC ZURICH 1-1 (0-0)
Marcator: Golubovic (63) / Moussa Kone (86)

STEAUA BUCURESTI: Fl. Nita – Ov. Popescu, Tamas, Tosca, Momcilovic – Muniru (83 Jakolis), Bourceanu – Ad. Popa, Boldrin, De Amorim – Golubovic (80 Tudorie). Antrenor: Laurentiu Reghecampf.
FC ZURICH: Vanins – Brunner (84 Marchesano), Kecojevic, Nef – Buff, Yapi, Sarr (78 Cavusevic), Voser – Winter (73 Schonbachler), M. Kone, R. Rodriguez. Antrenor: Uli Forte.

CARTONASE GALBENE: Tudorie (87) / Brunner (62), Voser (88), Rodriguez (90+3)

In celalalt meci din grupa L, Osmanlispor – Villarreal 2-2 (2-0). Unul dintre cei mai buni jucatori ai gruparii din Ankara a fost fostul golgheter Raul Rusescu care si-a trecut in cont o dubla (23 si 24). Pentru Submarinul Galben a marcat Alfred N’Diaye (56) si fostul diavol milanez Alexandre Pato (74). Din minutul 54, Osmanlispor a evoluat in zece oameni dupa eliminarea lui Mehmet Guven.

CLASAMENTUL Grupei L dupa 3 etape:

1. Villarreal 3j 1 2 0 (5-4) 5 p   
2. Osmanlispor 3j 1 1 1 (5-4) 4p   
3. FC Zurich 3j 1 1 1 (4-4) 4p   
4. FC Steaua Bucuresti 3j 0 2 1 (2-4) 2p

STEAUA BUCURESTI se afla in fata unui meci decisiv pentru acest sezon european al echipei lui Reghecampf, vicecampioana avand nevoie de o victorie pentru a avea sanse reale in lupta pentru calificarea in faza eliminatorie.

La prima vedere pare un duel accesibil echipei din Romania, insa elvetienii de FC ZURICH au reusit deja o prima surpriza in grupele Europa League, invingand Osmanlispor, gruparea turca ce nu i-a dat nici o sansa Stelei la Ankara. In plus, Reghecampf are si batai de cap in privinta alcatuirii echipei de start, mai multi jucatori de baza fiind indisponibili din cauza accidentarilor sau suspendarilor.

Astfel, Laurentiu Reghecampf a pregatit o mare surpriza in echipa de start pentru partida cu FC ZURICH. Antrenorul vicecampioanei a hotarat sa-l titularizeze pe Ovidiu Popescu pe postul de fundas dreapta, conform Dolce Sport. Ovidiu Popescu este un mijlocas central ce a mai fost folosit doar ca mijlocas stanga. Ar fi prima partida pe care Popescu o va disputa in aceasta pozitie.

Reghecampf l-a incercat la ultimele antrenamente pe mijlocasul dreapta Jakolis in rolul de fundas, dar a fost nemultumit de randamentul acestuia. In conditiile in care Enache este suspendat, iar Tamas nu mai poate fi mutat din centrul defensivei avand in vedere absenta lui Moke, Reghecampf a hotarat sa-l trimita pe Popescu.

FC ZURICH este o echipa infiintata in anul 1896 si are in palmares 12 titluri de campioana si 9 Cupe ale Elvetiei. A fost de doua ori semifinalista in Uefa Champions League, in 1964 si 1977. In sezonul precedent, FC ZURICH a parasit prima liga din Elvetia, retrogradand in Challenge League, insa a reusit sa castige Cupa si astfel a obtinut calificarea in Europa League direct in faza grupelor.

Dupa 11 etape disputate in a doua liga din Elvetia, FC ZURICH este pe primul loc in clasament, avand 8 victorii si 3 egaluri. In Grupa L a Europa League, in prima partida disputata in deplasare cu Villarreal, Zurich a pierdut cu 2-1, iar in a doua partida a invins-o pe Osmanlispor cu 2-1.

STEAUA BUCURESTI vine dupa o infrangere in campionat, 1-0 cu Gaz Metan, insa ramane lider dupa 12 etape (8 victorii, doua remize si doua infrangeri), cu un avans de trei puncte fata de echipa de pe pozitia a doua, CS U Craiova. In Europa League, stelistii au debutat cu o infrangere, 0-2 pe terenul lui Osmanlispor, iar in al doilea meci au terminat la egalitate cu Villarreal, scor 1-1.

Oficialii Stelei au luat decizia de a trage acoperisul de la National Arena pentru ca sunt sanse ca joi seara sa ploua in Bucuresti.

CLASAMENT Grupa L:

1. Villarreal 2j 1 1 0 (3-2) 4 p   
2. Osmanlispor 2j 1 0 1 (3-2) 3p   
3. FC Zurich 2j 1 0 1 (3-3) 3p   
4. FC Steaua Bucuresti 2j 0 1 1 (1-3) 1p

STEAUA BUCURESTI v FC ZURICH (echipe probabile):

STEAUA BUCURESTI: Fl. Nita – Ov. Popescu, Tamas, Tosca, Momcilovic – Muniru, Bourceanu – Ad. Popa, Boldrin, De Amorim – Golubovic. Antrenor: Laurentiu Reghecampf.
FC ZURICH: Vanins – Brunner, Kecojevici, Nef – Buff, Yapi, Sarr, Voser – Winter, M. Kone, R. Rodriguez. Antrenor: Uli Forte.

STADION: National Arena (Bucuresti)
ARBITRU: Tamas Bognar (Ungaria).

Sursa foto: uefa.com