STEAUA v MANCHESTER CITY 0-5 (0-2) / UMILINTA numele tau este STEAUA BUCURESTI! Reactii

STEAUA BUCURESTI si MANCHESTER CITY se vor intalni, marti seara, in prima mansa a PLAY-OFF-ului LIGII CAMPIONILOR. In ciuda faptului ca pare o disputa disproportionata din toate punctele de vedere, ros-albastrii sunt increzatori in sansele pe care le au in fata „Cetatenilor”, unul dintre cele mai bogate cluburi din lume. Partida din aceasta seara va avea loc pe Arena Nationala cu incepere de la ora 21.45, meciul putand fi vizionat in direct pe Pro Tv si Dolce Sport.

UPDATE 12.30: Celelalte rezultate inregistrate marti seara in mansa tur a PLAY-OFF-ului LIGII CAMPIONILOR:

AJAX – FC ROSTOV 1-1
YOUNG BOYS BERNA v BORUSSIA MONCHENGLADBACH 1-3

FC COPENHAGA v APOEL 1-0
DINAMO ZAGREB v RED BULL SALZBURG 1-1

UPDATE 12.20: “A fost un meci fantastic. Suntem aproape in Champions League, asta a fost obiectul nostru. Am plecat foarte bine, rezultatul e extraordinar. Am jucat, sunt multumit. Trebuie sa jucam serios la retur, sa ne imbunatatim tactica si sa ne calificam in grupe. Este un stadion incredibil, felicit Steaua Bucuresti, ma simt foarte bine aici”, a declarat Pep Guardiola la Sportro. 

„Steaua ramane o echipă foarte bună, cea mai buna din Romania. Stanciu este un jucător uimitor, mi-au placut foarte mult și mijlocașii laterali. Din păcate îmi amintesc multe de Steaua. A fost o noapte tristă pentru noi atunci, în 1986, dar Barcelona și-a revenit între timp. Mă bucur că am avut ocazia să îl întîlnesc din nou pe Hagi, am fost norocos să am ocazia să joc alături de el”, a mai declarat Pep Guardiola după meci. 

UPDATE 12.10:Este o infrangere pe care nu ne-o doream. Am facut un meci slab cu multe greseli personale. Trebuie sa analizam acest esec si sunt convins ca jucatorii vor avea alta atitudine la meciul de duminica. Este o diferenta foarte mare, nivelul jucatorilor, nu putem sa-i comparam. Daca nu aveam parte de greselile personale din prima repriza, au fost greseli mari pe care nu trebuie sa le faci la nivelul acesta.

Cu Praga am facut doua meciuri foarte bine, trebuiau sa joace la fel. Este o umilinta pentru noi, cel mai bun jucator al nostru a fost portarul, Nita, trebuie sa ne dea de gandit. Va fi foarte greu la retur, am incercat sa le dau curaj baietilor, sa ii motivez, dar pana la urma diferenta de valoare s-a vazut pe teren. Eu sunt bucuros si mandru de jucatorii pe care ii am. Au reusit oricum sa califice echipa in play-off”, a declarat Laurentiu Reghecampf la Sportro. 

“O sa invatam din aceasta infrangere, sper ca in campionat jucatorii sa aiba alta atitudine.”, a mai spus Reghe.  “Nu stiu cine a facut aceasta coregrafie, eu vreau ca raspunsul nostru sa vina pe teren. Nu ma intereseaza si nici nu stiu ce s-a intamplat, vreau doar sa castigam meciul”a comentat antrenorul Stelei legat de coregrafia dinamovistilor din aceasta seara. 

UPDATE 12.00: “Este de cosmar, am luat 5 goluri, puteam sa luam 7. Bine ca au ratat penalty-urile. Pana la urma asta e diferenta intre campionatele noastre. De aia ei costa multe milioane si noi un milion, doua.  Cred ca ne-a pus cineva plumb in ghete, Mister ne-a aratat cum au stat cu Sunderland. Am exersat, dar nu ne-a iesit, nu am reusit sa-i inchidem. Nu prea am vazut mingea. Bine ca a vazut-o Nita, ca putea sa fie scorul mult prea mare. Ne-au omorat, pe romaneste.

Imi pare rau ca am suparat fanii, dar asta e diferenta dintre Romania si Anglia. Toti ne-au sprijinit si ne-au incurajat, dar doar atat am putut. Am vrut sa incercam să jucam fotbal, pentru ca asa am castigat cu Sparta, dar nu ne-a iesit in seara asta. Am exersat la antrenament, Reghe ne-a aratat cum au jucat cu Sunderland, dar asta e fotbalul, ce sa facem?”, a declarat Gabi Tamas la Sport.ro. 

“Mergem acolo, pana la meciul retur ne gandim la Dinamo, dar mergem si ne facem datoria. Va fi un meci de fotbal, trebuie sa fim fericiti ca jucam cu una dintre cele mai bune echipe din lume. Sincer sa va spun nu ma intereseaza daca au facut asa ceva. Pe mine m-a interesat ce este in teren si nici nu m-am uitat in tribuna. Nu m-am uitat, sincer, pe mine m-a interesat sa nu luam multe goluri, dar, din pacate, am luat. E mai buna Dinamo decat in sezoanele trecute? Va fi pana sambata. Sper sa-i multumim pe fani”, a conchis internationalul stelist.

UPDATE 23.50:  “Asta e valoarea. Acum mi-am dat seama de valoarea noastra. Ce sa faci cu Alibec si Ivan cand pierzi asa? Cand vad ca nu pot la nivelul asta, imi vine sa ma las. Nu ai cum sa ajungi la valoarea lor. Suntem mai la coada. Nu imi place cand sunt invins. Este umilinta. Trebuie sa accept situatia. Nu am ce face. Sunt putin dezamagit. Nu mai ai chef de nimic.

Ei parca se jucau de-a soarecele si pisica. Miliardele si-au spus cuvantul. Acum joaca milioanele. Nu mai e fotbalul care era. Ce sa pot sa fac? Te naucesc cu viteza cu care plimba mingea. Ce sa faca Nita? Daca primesti 20 de suturi pe poarta, mai aperi cinci suturi.”, a spus Gigi Becali la televiziunea sportro.

UPDATE 23.35: UMILINTA numele tau este STEAUA BUCURESTI! Ros-albastrii au fost umiliti in aceasta seara la toate capitolele din tribune si pana pe tabela de marcaj la capatul unui meci in care cel mai bun fotbalist al echipei antrenate de Laurentiu Reghecampf a fost portarul Florin Nita. Goalkeeperul formatiei vicecampioane din Liga I a aparat un penalty si l-a dezorientat pe Kun Aguero la a doua executie. Ginerele lui Maradona s-a revansat si a inscris golurile doi, patru si cinci ale Cetatenilor cu trei executii de super atacant. Nita nu s-a demoralizat si a mai avut cateva interventii salvatoare care au limitat proportile unui scor si asa umilitor. Iar zeita Fortuna a pus si ea umarul la baloanele expediate in bara de Nolito (9) si Kolarov (38).

Una peste alta, diferenta dintre cele doua echipe s-a vazut in permanenta, singurii oameni fericiti din tabara gazdelor in aceasta seara fiind finantatorul Gigi Becali care si-a umplut din nou conturile si MM Stoica cel care si-a dorit un stadion plin. Numai ca a fost plin de suporteri ai marii rivale, Dinamo Bucuresti, care au aplicat si o umilinta maxima dusmanilor de o viata cu numai cateva zile inaintea unui nou episod din Singurul Derby al fotbalului romanesc. Un stadion plin ochi de cetateni, si in tribune si pe teren, unde se putea auzi chiar si o musca. Un meci ca o piesa de teatru sau mai degraba o tragedie greaca! Un meci care demonstreaza ca nivelul fotbalului romanesc a ajuns intr-o groapa a Marianelor din care va fi aproape imposibil de iesit chiar daca te numesti STEAUA BUCURESTI.

MANCHESTER CITY a REZOLVAT accederea in grupele Ligii Campionilor inca din aceasta seara, meciul retur al PLAY-OFF-ului care va avea loc miercurea viitoare, de la 21.45 pe City of Manchester, urmand sa conteze doar pentru palmares. 

STEAUA BUCURESTI v MANCHESTER CITY 0-5 (0-2)
MARCATORI: David Silva (13), Sergio Aguero (41, 79 si 89), Nolito (49) 

STEAUA BUCURESTI: Nita – Enache, Tamas, Tosca, Momčilović – Muniru (66 Ovidiu Popescu), V. Achim (46 Bourceanu) – Ad. Popa, Stanciu, Hamroun – Golubović (46 Tudorie). Antrenor: Laurentiu Reghecampf.
MANCHESTER CITY: Caballero – Zabaleta (69 Sagna), Stones, Otamendi, Kolarov (74 Clichy) – Fernandinho, David Silva – Sterling, De Bruyne, Nolito – Agüero. Antrenor: Josep Guardiola.

Cartonase galbene: Tosca (58), Tamas (86) / Zabaleta (4)
In minutele 8 si 21, Sergio Aguero a ratat doua lovituri de la 11 metri, insa asta nu l-a impiedicat sa isi treaca in cont al optulea hat-trick in tricoul Cetatenilor de la Manchester City.

ARTICOL INITIAL

Tehnicianul Laurentiu Reghecampf nu va putea miza la acest joc pe noile achizitii, Tanase, De Amorim si Boldrin si va trebui sa suplineasca si importanta absenta a capitanului Mihai Pintilii care s-a accidentat si va lipsi cateva saptamani. Cel mai probabil, antrenorul ros-albastrilor va miza pe veteranul Bourceanu care va face pereche in linia mediana cu Achim. Bourceanu a jucat titular in partida de campionat cu Botosani si s-a achitat bine de sarcini iar acest lucru l-a ajutat sa-i ia fata lui Muniru. In atac, Reghecampf este decis sa mearga pe mana lui Golubovic in dauna lui Tudorie, atacantul bosniac facand si faza defensiva.

De cealalta parte, Pep Guardiola l-a lasat acasa pe ivorianul Yaya Toure, nepregatit fizic, in timp ce Hart si Zabaleta vor fi doar rezerve in aceasta seara.

Dupa ce a trecut de Sparta Praga, scor 3-1 la general, STEAUA BUCURESTI are asigurat locul in grupele Europa League, insa viseaza sa revina in grupele Ligii Campionilor, cea mai galonata competitie intercluburi din Europa. Ultima data au participat in sezonul 2013-2014, intr-o grupa cu Chelsea, Schalke 04 si FC Basel. Ros-albastrii au terminat pe ultimul loc, avand trei egaluri si 3 infrangeri.

STEAUA BUCURESTI a ratat calificarea in grupele Ligii Campionilor atat in 2014, cand a fost eliminata in play-off de Ludogoret Razgrad, cat si in 2015, cand a fost invinsa de Partizan Belgrad, in turul 3 preliminar. In sezonul trecut, MANCHESTER CITY a ajuns pana in semifinalele LIGII CAMPIONILOR, unde a fost eliminata de Real Madrid, dupa 0-0 acasa si 0-1 in deplasare.

In ultimul meci din campionat, STEAUA BUCURESTI s-a impus in partida cu Botosani, scor 2-0.  Inaintea disputei de la Bucuresti, MANCHESTER CITY a debutat in Premier League, invingand-o cu greu pe Sunderland, scor 2-1.

Intalnirea dintre STEAUA si CITY reprezinta o premiera pentru cele doua echipe. Dintre cele 18 partide jucate de STEAUA BUCURESTI contra echipelor din Anglia, ros-albastrii au reusit 5 victorii, 4 remize si 9 infrangeri. De cealalta parte, MANCHESTER CITY  joaca pentru a doua oara impotriva unei formatii din Romania, in sezonul 2010-2011 reusind sa o elimine pe Poli Timisoara, in play-off-ul Europa League.

Partida dintre STEAUA si MANCHESTER CITY se va juca cu casa inchisa, oficialii ros-albastrilor reusind sa obtina o reteta financiara excelenta. Meciul va fi transmis in 97 de tari iar masurile de securitate vor fi sporite, iar Cetatenii vor fi sustinuti de aproximativ 2500 de suporteri.

STEAUA BUCURESTI v MANCHESTER CITY (echipe probabile):

STEAUA BUCURESTI: Nita – Enache, Tamas, Tosca, Momčilović – Bourceanu, V. Achim – Ad. Popa, Stanciu, Hamroun – Golubović. Antrenor: Laurentiu Reghecampf.
MANCHESTER CITY: Caballero – Sagna, Stones, Otamendi, Kolarov – Fernandinho, David Silva – Sterling, De Bruyne, Nolito – Agüero. Antrenor: Josep Guardiola

STADION: NATIONALA ARENA (Bucuresti)
ARBITRI: DANIELE ORSATO – RICCARDO di FIORE, LORENZO MANGANELLI – PAOLO MAZZOLENI, CARMINE RUSSO. Rezerva – MATTEO PASSERI (toti din Italia).
OBSERVATOR ARBITRI: ZBIGNIEW PRZESMYCKI (Polonia).
DELEGAT UEFA: ADONIS PROCOPIOU (Cipru).

Sursa foto: sport