REZUMAT VIDEO STEAUA v OSMANLISPOR 2-1 (0-1) / ROS-ALBASTRII obtin prima victorie si spera in continuare. Reactii Becali, Tamas si Reghecampf

Lanterna rosie in Grupa L, fara victorie dupa patru etape, STEAUA BUCURESTI isi va juca, joi seara cu incepere de la ora 20.00, ultima sansa la calificarea in primavara europeana contra turcilor de la OSMANLISPOR, pe NATIONAL ARENA din Capitala. Partida va putea fi urmarita pe Protv si Dolce Sport.

UPDATE 5: CALCULE pentru CALIFICARE: STEAUA BUCURESTI se va califica in mod cert daca se va impune in ultima etapa pe terenul lui VILLARREAL. STEAUA mai are o varianta, putin mai dificila. Daca meciul din Spania se va termina egal, cel putin 2-2, iar Osmnalispor va invinge FC Zurich, Steaua va merge in primavara europeana. Ultima etapa va avea loc pe 8 decembrie, de la ora 18:00. 

UPDATE 4:  “Ne-am dorit foarte mult victoria si uite ca a venit. Suntem fericiti, mergem la Villarreal sa jucam si sa castigam. Ne-am jucat sansa pana la capat. Ne-am dat seama că nu mai avem nimic de pierdut. Daca luam, luam, dar mergem sa jucam si sa demonstram ca stim fotbal. Eu imi fac treaba pe teren, nu vreau sa ma gandesc la nationala, dacă voi fi convocat o sa fiu prezent. Nu e treaba mea dacă voi fi sau nu convocat. Eu imi fac treaba pe teren” , a declarat GABRIEL TAMAS pentru Dolce Sport, la finalul meciului.

UPDATE 3: Finantatorul Gigi Becali a vorbit la finalul partidei de pe National Arena, castigata de STEAUA cu scorul de 2-1, gratie golurilor marcate de doi fundasi: Momcilovic si Tamas. “N-aveam cum sa nu-i batem. Nu poti sa joci la o poarta si sa te bata turcii. Eu cred ca motivul e aerul tare. Nu poti sa alergi atat, ca esti om. Cat puteau sa alerge? Noi o sa ne calificam de pe primul loc. De ce sa nu-i batem pe Villarreal, daca suntem mai buni?  Am luat inca 400.000 euro, am mai adus niste bani in Romania”a spus Gigi Becali la Sportro dupa STEAUA v OSMANLISPOR 2-1.

“Ne-am speriat si noi la pauza, au fost momente in prima repriza cand nu imi recunosteam jucatorii, pase simple afara, greseala incredibila la gol, nu pot sa mi le explic. Ma bucur ca schimbarile au adus ceva in plus iar repriza a doua a fost foarte buna. Puteam castiga cu o diferenta mai mare. Uneori trebuie sa le arat nuiaua ca sa inteleaga anumite lucruri. Incerc sa ii motivez la pauza, le-am zis ca mai rau decat atat nu putem sa jucam, nu am avut nicio ocazie.

Noi mergem sa incercam sa ne calificam, obiectivul e castigarea campionatului, al doilea obiectiv era sa ne calificam in grupele Europa League, trebuie sa formam o echipa din mers, ma bucur ca am castigat azi. Nu ma intereseaza oferte, imi doresc sa prelungesc contractul cu Steaua, mai am un an”, a declarat Laurentiu Reghecampf la Sportro imediat dupa joc.

UPDATE 2: Prima repriza a partidei de pe National Arena a fost una disputata cu Raul Rusescu si compania in prin plan, in timp ce elevii lui Laurentiu Reghecampf au incercat sa tina pasul cu adversarii din tara Semilunei insa nu le-a iesit decat, oarecum, la capitolul fizic. In rest toate actiunile si contraatacurile ros-albastrilor s-au oprit la limita careului de 16 metri al portii aparate de Karcemarskas. Au fost si doua caderi in careu ale varfului improvizat Adi Popa insa centralul italian Mazzoleni s-a aflat, de fiecare data, aproape de faza si nu a fost impresionat de latura artistica a celui supranumit Motoreta.

De cealalta parte, fostul golgheter al STELEI, Raul Rusescu, a hartuit permanent defensiva ros-albastra si si-a pus in cateva randuri actualii coechipieri in situatii de a marca. Pana la urma inevitabilul s-a produs dupa fix o jumatate de ora de joc cand Badou Ndiaye a finalizat o faza care a facut sah mat apararea vicecampioanei din Liga I. Pana la pauza nu s-a mai intamplat notabil si OSMANLISPOR a intrat in avantaj, scor 1-0.

La revenirea de la cabine, Reghecampf i-a oprit pe Enache si Pintilii la vestiare si i-a trimis in teren pe veteranii Golubovic si Bourceanu, insa prima ocazie a mitanului secund ii apartine lui Rusescu pe care numai interventia curajoasa a lui Nita l-a oprit sa-si treaca numele pe tabela de marcaj. Mazzoleni arata primul cartonas galben in minutul 49, olandezul Maher fiind jucatorul avertizat. Fara a mai avea nimic de pierdut, stelistii s-au aruncat in atac si au reusit sa puna presiune reala la poarta adversa. Spiritele s-au inflamat in minutul 53 cand unul dintre jucatorii lui OSMANLISPOR se pare ca a atins balonul cu mana in propriul careu, insa fluierasul italian a lasat meciul sa continue. In minutul 60, De Amorim ii scoate din sarite pe suporterii prezenti la meci dupa ce a inaltat zmeul dintr-o pozitie ideala, perpendiculara pe poarta lui Karcemerskas. Muniru, extrem de nervos si avertizat deja, este inlocuit de Achim in minutul 64. Un minut mai tarziu, Tamas trimite o centrare excelenta insa nici Boldrin si nici Golubovic nu reusesc sa ajunga la minge. 

In minutul 68, eforturile ofensive ale STELEI sunt rasplatite, dupa ce Boldrin executa o lovitura libera in bara, mingea revine in fata portii de unde Momcilovic o trimite in plasa restabilind egalitatea. Turcii echilibreaza jocul, insa tot stelistii irosesc o ocazie buna dupa ce sutul de la distanta al lui Achim este retinut de Karcemarskas. In minutul 77, Momcilovic reuseste la randul sau un sut bun din afara careului insa Karcemarskas respinge, din nou, balonul.  In minutul 87, acelasi Boldrin executa perfect o noua lovitura libera de pe partea dreapta si Tamas se inalta magistral dintre fundasii adversi si trimite balonul, cu capul, in poarta, 2-1. Finalul ii gaseste pe stelisti in atac, dar Popa ii fura mingea din picior artistului Boldrin si o trimite in peluza. Cele 4 minute de prelungiri nu mai aduc nimic nou pe tabela si STEAUA obtine primul succes din acest seon al grupelor EL. 

Gratie acestei prime victorii in actuala editie a grupelor EUROPA LEAGUE, STEAUA BUCURESTI mai spera la prezenta in primavara europeana desi o asteapta un meci infernal pe El Madrigal peste doua saptamani, in compania celor de la VILLARREAL. Spaniolii vor juca, la randul lor, cu gandul la calificarea pe care o puteau obtine chiar din aceasta seara insa s-au vazut egalati pe final de elvetienii de la FC ZURICH. 

In celalalt meci din grupa L, FC ZURICH v VILLARREAL 1-1 (Rodriguez 87-pen / Bruno 14)

CLASAMENT GRUPA L DUPA 5 ETAPE:

1. Osmanlispor 5j (8-7) 7 puncte
2. Villarreal 5j (7-7) 6p   
3. FC Zurich 5j (5-5) 6p   
4. FC Steaua Bucuresti 5j (4-5) 6p  

UPDATE 1ECHIPA de START a STELEI: Nita – Tamas, Moke, Tosca, Momcilovic – Pintilii, Muniru – Enache, Boldrin, De Amorim – Popa.
ECHIPA de START a celor de la OSMANLISPOR: Karcemarskas – Vrsajevic, Curuksu, Prochazka, Tiago Pinto – Cagiran, Maher – Regattin, Ndiaye, Delarge – Rusescu.

STIRE INITIALA

In pofida remizei de pe terenul lui FC Zurich, STEAUA BUCURESTI pastreaza sanse de calificare in primavara Europa League. Formatia pregatita de Laurentiu Reghecampf poate accede in 16-imile Europa League in urmatoarele conditii:

Cu 3 puncte in ultimele 2 etape: Steaua pierde cu Osmanlispor si invinge Villarreal; Villarreal face egal cu Zurich, iar elvetienii pierd cu Osmanlispor. Se va face astfel un clasament in 3 (Steaua, Villarreal si Zurich vor avea 6 puncte), iar Steaua va merge in primavara de pe locul 2.

Cu 4 puncte in ultimele 2 etape: Steaua face egal cu Osmanlispor si invinge Villarreal; Spaniolii fac egal cu Zurich, iar elvetienii pierd cu Osmanlispor. Tot cu 4 puncte, daca Steaua sa invinga Osmanlispor si sa faca egal cu Villarreal, insa calculele devin mai complicate desi probabilitatea de calificare este mai mare.

Cu 6 puncte in ultimele 2 etape: Steaua se califica sigur, indiferent de celelalte rezultate.

Laurentiu Reghecampf nu poate miza in acest meci pe accidentatii OVIDIU POPESCU si FLORIN TANASE, in primul unsprezece urmand a reveni ENACHE, acestuia din urma expirandu-i suspendare cu care s-a ales dupa cartonasul rosu vazut in partida tur de la Ankara.

In partida de la Ankara, in prima etapa a grupelor Europa League, STEAUA BUCURESTI a fost invinsa de OSMANLISPOR, scor 2-0.

Dupa 11 etape disputate in prima liga din Turcia, OSMANLISPOR se afla pe locul sapte (15 puncte), avand trei victorii, sase egaluri si doua infrangeri. In Grupa L a Europa League, echipa turca este lider, cu 7 puncte.

STEAUA BUCURESTI vine dupa o infrangere in campionat, 1-0 cu Concordia Chiajna, insa ramane lider dupa 16 etape (10 victorii, trei remize, trei infrangeri), cu un avans de trei puncte fata de echipa de pe pozitia a doua, CS U Craiova. Dupa patru meciuri jucate in Grupa L, echipa lui Laurentiu Reghecampf nu a reusit nicio victorie si ocupa ultimul loc, cu trei puncte.

Pana acum s-au disputat in GRUPA L:

Villarreal – FC Zurich 2-1
Osmanlispor – Steaua 2-0
Steaua – Villarreal 1-1
FC Zurich – Osmanlispor 2-1
Steaua – FC Zurich 1-1
Osmanlispor – Villarreal 2-2
Villarreal – Osmanlispor 1-2
FC Zurich – Steaua 0-0

CLASAMENT GRUPA L:

1. Osmanlispor 5j (8-7) 7 puncte
2. Villarreal 5j (7-7) 6p   
3. FC Zurich 5j (5-5) 6p   
4. FC Steaua Bucuresti 5j (4-5) 6p  

STEAUA BUCURESTI v OSMANLISPOR (echipe probabile):

STEAUA BUCURESTI: Nita – Enache, Tamas, Moke, Momcilovic – Pintilii, Muniru – Ad. Popa, Boldrin, De Amorim – Golubovic. Antrenor: Laurentiu Reghecampf.
OSMANLISPOR: Karcemarskas – Bayir, Curuksu, Tiago Pinto, Prochazka – Guven, Cagiran, Delarge, Regattin, N’Diaye – Webo. Antrenor: Mustafa Akcay.

STADION: NATIONAL ARENA (Bucuresti)
ARBITRU: Paolo Mazzoleni (Italia).

Sursa foto: prosport