STEAUA v VILLARREAL 1-1 (1-1) / Ros-albastrii au REMIZAT cu FAVORITA GRUPEI

Dupa 11 ani de la dubla din Cupa UEFA, STEAUA BUCURESTI si VILLARREAL sunt din nou adversare in Europa, intr-o partida contand pentru etapa a II-a a GRUPEI L a EUROPA LEAGUE. NATIONAL ARENA din Capitala va gazdui a treia confruntare din istorie intre cele doua echipe, joi seara, cu incepere de la ora 20:00. Partida va putea fi urmarita, in direct, la PRO TV si DOLCE SPORT.

UPDATE: STEAUA BUCURESTI a obtinut o remiza, scor 1-1 stabilit inca de la pauza, in fata spaniolilor de la VILLARREAL, favorita grupei L, in etapa a doua a acestei faze a Europa League. In celalalt meci al grupei, FC ZURICH a invins-o pe OSMANSLISPOR cu 2-1.

Pentru STEAUA a marcat MUNIRU in minutul 19, dupa ce VILLARREAL a deschis reprede scorul gratie reusitei lui Borre din minutul 9. In minutul 47 sutul bun expediat de DE AMORIM a lovit transverzala portii adverse, iar in minutul 50, centralul din UCRAINA a refuzat un penalty clar ros-albastrilor dupa ce Rukavina a facut hent in propriul careu. Cateva minute mai tarziu, acelasi Rukavina a incasat un cartonsa galben pentru un procedeu identic petrecut insa undeva la mijlocul terenului. Un prim punct obtinut de STEAUA in aceasta editie a grupelor EUROPA LEAGUE dar primavara europeana pare din ce in ce mai departe in conditiile in care formatia bucuresteana este ultima in clasamentul GRUPEI L.

STIRE INITIALA

STEAUA si VILLARREAL ar fi trebuit sa joace in mansa tur a optimilor de finala ale CUPEI UEFA in seara zile de 10 martie 2005 insa ninsoarea abundenta starnita din senin a facut ca meciul sa fie amanat pentru data de 16 martie, partida incheindu-se cu o remiza, 0-0, la fel de alba precum zapada care a dat peste cap programul UEFA din anul respectiv. In acea seara friguroasa de martie, suporterii ros-albastrilor au umplut pana la refuz arena din Ghencea si au creat o atmosfera senzationala, imaginile de atunci facand inconjurul Europei. Timp de doua ore, sustinatorii STELEI au infuntat cu stoicism intemperia si au cantat fara oprire. In partida retur de pe El Madrigal, VILLARREAL s-a impus cu 2-0.

Din pacate, in prezent, scandalul dintre CSA si FC STEAUA BUCURESTI a facut ca, pana la aceasta ora, numai 6.000 de bilete sa fie achizitionate de suporterii ros-albastri pentru partida din aceasta seara. STEAUA va avea o misiunea foarte grea in fata “Submarinului Galben” care se descurca de minune atat in Primera cat si in Europa League. Elevii lui LURENTIU REGHECAMPF ar putea avea totusi o sansa in fata gruparii spaniole, in conditiile in care tehnicianul FRAN ESCRIBA a anuntat, ieri la conferinta de presa oficiala, ca va folosi mai multe rezerve in meciul de joi seara.

LAURENTIU REGHECAMPF nu poate miza, in aceasta seara, pe serviciile capitanului PINTILII, FILIP (ambii accidentati), dar nici pe a ale suspendatului ENACHE (suspendat dupa cartonasul rosu incasat in meciul de la Ankara cu Osmanlispor). Nici tanarul atacant DENIS MAN nu poate fi utilizat din cauza faptului ca nu a fost transferat in timp util si nu a putut fi trecut pe lista UEFA.

CITESTE SI: MM STOICA A BAGAT STEAUA IN GURA UEFA!

VILLARREAL este o echipa infiintata in anul 1923. Cea mai importanta performanta a echipei este semifinala de Champions League din sezonul 2005-2006. A fost de 3 ori semifinalista a Cupei UEFA/Europa League in editiile 2003-2004, 2010-2011 si 2015-2016. In sezonul trecut al Europa League, VILLARREAL a ajuns pana in semifinalele competitiei, unde a fost eliminata de Liverpool (3-1 la general). Spaniolii nu au reusit sa se califice in grupele Champions League, fiind eliminati in play-off de Monaco, 2-1 acasa, 1-0 in deplasare.

Dupa 6 etape disputate in Primera Division, echipa antrenata de FRAN ESCRIBA este neinvinsa, avand 3 victorii si 3 egaluri. “Submarinul galben” se afla pe locul 4 in clasament, la doua puncte distanta de Real Madrid, ocupanta primul loc. In Europa League, VILLARREAL a castigat primul meci din grupa, scor 2-1 cu FC Zurich.

De cealalta parte, STEAUA BUCURESTI este lider in campionat dupa 10 etape, cu un avans de trei puncte fata de echipa de pe pozitia a doua, CS U Craiova. In Grupa L a Europa League, STEAUA BUCURESTI a debutat cu o infrangere, 0-2 pe terenul lui Osmanlispor.

STEAUA BUCURESTI v VILLARREAL CF (echipe probabile):

STEAUA BUCURESTI: Fl. Nita – Jakolis, Tamas, Tosca, Momcilovic – Moke, Bourceanu – Ad. Popa, Boldrin, De Amorim – Fl. Tanase. Antrenor: LAURENTIU REGHECAMPF. Rezerve: Stancioiu, Mitrea, Muniru, V. Achim, Ov. Popescu, Tudorie, Golubovic
VILLARREAL CF: Andres Fernandez – Rukavina, Alvaro Gonzalez, Bonera, Jose Angel – Dos Santos, N’Diaye, Bruno Soriano, Cherisev –  Borre, Bakambu. Antrenor: FRAN ESCRIBA.

STADION: NATIONAL ARENA (Bucuresti)
ARBITRU: EVGHENI ARANOVSKI (Ucraina)

CLASAMENT GRUPA L EUROPA LEAGUE:

1. Osmanlispor 1j 1 0 0 (2-0) 3 puncte
2. VILLARREAL 1j 1 0 0 (2-1) 3 puncte
3. FC Zurich 1j 0 0 1 (1-2) 0 puncte
4. STEAUA BUCURESTI 1j 0 0 1 (0-2) 0 puncte.

Sursa foto: prosport