Steaua – Vardar Skopje 3-0 (3-0) / Tavalugul ros-albastru si succesul 100 in cupele europene

Steaua Bucuresti si Vardar Skopje, campioanele din Romania si Macedonia s-au intalnit, aseara, pe National Arena din Bucuresti in prima mansa a turului doi preliminar al Ligii Campionilor. Stelistii s-au impus de o maniera categorica, scorul de 3-0 inregistrat, de la pauza, consfintind succesul cu numarul 100 in cupele europene din istoria ros-albastrilor.

Steaua si Vardar s-au intalnit intr-o partida in care jocul a curs intr-o singura directie, tavalugul colorat in rosu si albastru neavand nicio problema cu modesta campioana din fosta Iugoslavie. De la primul fluier al arbitrului, elevii lui Laurentiu Reghecamp s-au napustit spre poarta aparata de bravul Pavlovic, un veritabil cerber al buturilor lui Vardar, acesta fiind, fara indoiala, cel mai bun jucator al adversarei Stelei.

Bourceanu si compania pun stapanire pe fiecare centimetru de gazon, sau ce o fi ala de pe National Arena, recupereaza fiecare balon si il transforma intr-o noua ocazie la poarta lui Vardar. Cele trei goluri s-au inscris in prima repriza, iar in partea secunda elevii lui Reghe s-au intrecut in ratari, Piovaccari, Iancu si Tatu fiind cei care au irosit, cu seninatate sau mai degraba inexplicabil, un lung sir de ocazii.

Adversarul, trebuie sa recunoastem, unul mai mult decat modest, dar atentie, peste o saptamana vor avea in spate aproximativ 34.000 de suporteri fanatici care ii vor impinge de la spate. In plus, macedonenii nu vor avea nimic de pierdut asa ca sunt sanse sa vedem un meci spectaculos si pe “Philip II Arena” din Skopje.

Victoria cu numarul 100 in cupele europene din istoria gruparii din Ghencea a fost obtinuta gratie unui scor de forfait si in urma unui joc spectaculos, dar aceasta nu este singura borna importanta pentru ros-albastri. Cristi Tanase a reusit, aseara, golul cu numarul 6 in cupele europene egaland, in clasamentul all-time al marcatorilor stelisti in Europa, doua nume de legenda din istoria militarilor, Victor Piturca si Gabi Balint, insa este departe de primul loc, ocupat de Marius “Fiara” Lacatus cu 17 goluri.  

STEAUA BUCURESTI – VARDAR SKOPJE  3-0 (3-0)

Min.12: 1-0: Adrian Popa patrunde in careu suteaza cu sete la coltul lung, mingea loveste bara, apoi ajunge la Tanase iar acesta o reia in plasa cu latul.

Min.21: 2-0: Bourceanu executa perfect o lovitura de la coltul terenului si Pintilii inscrie cu o lovitura de cap plasata facand inutila interventia a doi fundasi adversi.

Min. 45+2: Actiune de manual a stelistilor, Adi Popa suteaza, din nou, in bara mingea il loveste in spate pe Pavlovic si se scurge in poarta.

STEAUA BUCURESTI: Tatarusanu – Georgievski, Chiriches, Szukala, Latovlevici – Bourceanu (c), Pintilii – Adi Popa, Stanciu (57 Iancu), Tanase (68 Tatu) – Nikolic (60 Piovaccari). Antrenor: Laurentiu Reghecampf

VARDAR SKOPJE: Pavlovic – Reljic, Bojovic, Tanevski, Cikarski – Petrovic, Temelkov – Stojkov (79 Georgiev), Petrov (90+1 Dimitrovski), Gimenez (54 Manevski) – Kostovski. Antrenor: Blagoja Milevski.

Cartonase galbene:  Tanase (28), Piovaccari (90)

Cartonase rosii: –

Arbitru: Radek Prihoda; Asistenti: Patrik Filipek si Petr Blazek. Rezerva: Jiri Jech (toti din Cehia). Delegat UEFA: Johan van Kouterik (Olanda); Observator UEFA pentru arbitri: Vladimir Antonov (Moldova)

Stadion: “National Arena” (Bucuresti)

Spectatori: 40.702

Statistica:

Total suturi: 28 / 2

Suturi pe poarta: 11 / 0

Cornere: 13 / 1

Faulturi: 13 / 10

Partida retur se va disputa la Skopje pe data de 23 iulie, cu incepere de la ora 21.45, meciul urmand sa fie transmis, in direct, de postul Pro Tv.

Vineri, 19 iulie, la Nyon (Elvetia), cu incepere de la ora 13.00 va avea loc tragerea la sorti pentru turul trei preliminar al Ligii Campionilor, Steaua Bucuresti urmand sa joace impotriva uneia dintre urmatoarele echipe: Maccabi Tel Aviv (Israel), Maribor (Slovenia),  Sutjeska (Muntenegru), Dinamo Tbilisi (Georgia), Slovan Bratislava (Slovacia), Molde (Norvegia), Elfsborg (Suedia), Helsinki (Finlanda), Neftci Baku (Azerbaidjan) si Hafnarfjordur (Islanda).

Sursa foto: uefa.com