Steaua – Vardar Skopje / Ros-albastrii revin in Liga Campionilor. Ora 20.45, LIVE TEXT MONDO NEWS

Steaua Bucuresti si Vardar Skopje se intalnesc, in aceasta seara, in prima mansa a turului doi preliminar al Ligii Campionilor. Ros-albastrii pornesc favoriti in meciul de pe National Arena, acolo unde oficialii gruparii din Ghencea mizeaza pe sprijinul a cel putin 35.000 de suporteri.

Steaua Bucuresti va intalni pe macedonenii de la Vardar Skopje la debutul, din acest sezon, din Liga Campionilor. Conform ultimelor informatii, tehnicianul Laurentiu Reghecampf va miza pe acelasi unsprezece pe care l-a folosit si in Supercupa Romaniei, meci castigat de campioana Romaniei cu scorul de 3-0.

Singura modificare pe care ar putea sa o efectueze Reghecampf ar putea fi inlocuirea lui Gabi Iancu cu Nicolae Stanciu, in linia mediana. Absentele din lotul gruparii din Ghencea sunt deja cunoscute, Chipciu, Tatu, Matei si Filip, in timp ce Rapa este incert.

De cealalta parte, Vardar Skopje, campioana din Macedonia este o necunoscuta. Gruparea din fosta Iugoslavie s-a deplasat la Bucuresti cu autocarul, cei 700 de kilometri fiind parcursi in cateva ore bune. Cu toate acestea, antrenorul Blagoja Milevski a dezvaluit planurile razboinice ale oaspetilor care sunt convinsi ca pot da lovitura in compania Stelei. Vardar a efectuat un antrenament, luni, pe terenul echipei Juventus Colentina.

Singurul absent al macedonenilor va fi Simjanovski, un jucator achizitionat in aceasta vara de la Napredak, care este in urma cu pregatirea fizica si nu va fi folosit diseara. Revenind la Steaua trebuie spus faptul ca elevii lui Reghecampf sunt la 90 de minute distanta de o performanta demna de istoria clubului, victoria cu numarul 100 in cupele europene pentru ros-albastrii.

Lotul Stelei trimis la UEFA pentru Liga Campionilor

Primul succes obtinut de Steaua in cupele europene a fost bifat, in Cupa Campionilor Europeni, in ziua de 8 decembrie 1957, pe vechiul “23 August”, in fata a 60.000 de spectatori, atunci cand CCA Bucuresti trecea cu 3-1 de Borussia Dortmund, gratie golurilor marcate de Tataru (17), “Profesorul” Constantin (25) si “Sfinxul” Alecsandrescu (45), dupa ce actuala vicecampioana a Europei deschidea scorul prin Niepieklo (12).

Ilie Savu trimitea atunci in teren urmatorul unsprezece: Voinescu – Zavoda II, Apolzan, Dragomirescu – Onisie, Ienei – Cacoveanu, Constantin, Alecsandrescu, Zavoda I, Tataru.

Singura formatie din Macedonia (n.a. dupa destramarea fostei Iugoslavii) intalnita de Steaua pana in prezent este Sloga Jugamagnat, tot din Skopje. Si tot in Liga Campionilor, stelistii impunandu-se tur-retur, cu 3-0 (Trica 83 si Claudiu Raducanu 1 si 19) si 2-1 (Falemi 17 si Narcis Raducanu 41).

Si avantajul hartiei este de partea Stelei care nu a pierdut decat o singura data din postura de favorita, in rest are cele mai multe tururi preliminare castigate consecutiv, 12 la numar (2006-2012), la fel ca si Dinamo Kiev. Daca vor ajunge in grupe, ros-albastrii vor bifa a zecea calificare consecutiva in grupele unei competitii europene.

Dusmania dintre fanii Stelei si cei ai lui Vardar este mai veche

STEAUA BUCURESTI – VARDAR SKOPJE (echipe probabile):

STEAUA BUCURESTI: Tatarusanu – Georgievski, Chiriches, Szukala, Latovlevici – Bourceanu (c), Pintilii – Adi Popa, Iancu (Stanciu), Tanase – Nikolic. Antrenor: Laurentiu Reghecampf

VARDAR SKOPJE: Pavlovic – Reljic, Bojovic, tanevski, Cisarski – Petrovic, Temelkov – Gimenez, Petrov, Stojkov – Kostovski. Antrenor: Blagoja Milevski.

Arbitru: Radek Prihoda; Asistenti: Patrik Filipek si Petr Blazek. Rezerva: Jiri Jech (toti din Cehia). Delegat UEFA: Johan van Kouterik (Olanda); Observator UEFA pentru arbitri: Vladimir Antonov (Moldova)

Stadion: “National Arena” (Bucuresti)

Ora si postul de televiziune: 20.45, Digi Sport 1, LIVE TEXT MONDO NEWS

Sursa foto: prosport.ro