Steaua – Viitorul Constanta 2-5 (1-4) / Circul ordinar din Ghencea

Steaua si Viitorul Constanta s-au intalnit in Ghencea, intr-o partida contand pentru etapa 32 a Ligii I. Asa cum toata lumea se astepta Steaua, cu titlul de campioana in buzunar, a ajutat-o pe Viitorul Constanta sa mai obtina trei puncte in lupta pentru evitarea retrogradarii.

Un circ ordinar anuntat de toata lumea, mai mult sau mai putin voalat, o partida de fotbal rusinoasa la care au participat noua campioana si echipa cu cei mai promitatori tineri din fotbalul romanesc.

Cei care au urmarit acest meci au ramas cu un gust mai mult decat amar, in conditiile in care au asistat la o veritabila piesa de teatru extrem de prost regizata. Oaspetii au inscris de patru ori  in poarta Stelei in prima repriza, lucru care nu s-a mai intamplat niciodata, in timp ce onoarea ros-albastrilor din primele 45 de minute a fost salvata de muntenegreanul Nikolic.

Dupa pauza avalansa de goluri s-a potolit, cele doua formatii inscriind cate o singura data, in conditiile in care in ultimele secunde ale celor 4 minute suplimentare aratate de la margine tanarul portar Cojocaru a aparat o lovitura de pedeapsa acordata constantenilor. Asa s-a scris istoria unul meci rusinos, care pateaza titlul cu numarul 24 din istoria Stelei si numele tuturor celor care au participat la el, incepand cu patronii inruditi, Gigi Becali si Gica Hagi si terminand cu ultima rezerva care a intrat pe teren.

Steaua Bucuresti – Viitorul Constanta 2-5 (1-4)

Min.9: 0-1: Contraatac rapid al oaspetilor finalizat de Chitu care il invinge cu un sut la coltul lung pe Cojocaru.

Min. 33: 0-2: Rusu este faultat in careu de Bratu si oaspeti isi maresc avantajul pe tabela dupa ce veteranul Dica a transformat lovitura de pedeapsa.

Min. 37: 1-2: Putanu comite hent in propriul careu si Nikolic transforma lovitura de la 11 metri, ros-albastrii reducand astfel din diferenta.

Min. 38: 1-3: Oaspetii repun mingea in joc de la centrul terenului si in minutul imediat urmator Chitu isi trece in cont “dubla” dupa ce l-a invins, din nou, pe Cojocaru cu un sut spectaculos de la 18 metri.

Min.41: 1-4: Chitu executa perfect o lovitura libera si Larie inscrie cu capul cel de-al patrulea gol al Viitorului.

Min.57: 2-4: Rocha preia un balon in careu si inscrie cu toata opozitia lui Vatca.

Min.64: 2-5: Diferenta in favoarea oaspetilor revine la trei goluri dupa ce Nikolov marcheaza frumos cu un sut la coltul lung de la 16 metri. Nikolov este primul strain care marcheaza pentru Viitorul in Liga I.

Min.90+3: Cojocaru apara lovitura de pedeapsa executat de Rusu, dupa ce Parvulescu il faltase in careu pe Chitu.

Steaua: Cojocaru – Rapa (46 Adi Popa), Gardos, Bratu (40 Georgievski), Parvulescu – Iancu, Prepelita, Filip, M. Costea (46 Rusescu) – Nikolic, Rocha. Antrenor: Laurentiu Reghecampf

Viitorul: Vatca – Balasa, Putanu, Larie, Tosca – Lazar, Nikolov (76 Herea jr) – Carstocea (67 Cristocea), Dica (55 Onicas), Chitu – Rusu. Antrenor: Catalin Anghel

Stadion: “Steaua”

Arbitri: Iulian Dima – Cristi Nica, Valentin Avram

Cartonase galbene: Bratu (34), Popa (47), Gardos (85), Parvulescu (90+3) / Tosca (37), Dica (45+1), Vatca (81)

Cartonase rosii: –

Sursa foto: realitatea.net