STEFAN CEL MARE a fost cinstit astazi la CHISINAU

Mii de flori au fost depuse joi la MONUMENTUL lui STEFAN CEL MARE SI SFANT din centrul CHISINAULUI, la 511 ani de la trecerea la cele vesnice a marelui voievod.

La ceremonia de depunere de flori au participat sefii principalelor institutii de stat, precum presedintele NICOLAE TIMOFTI, premierul interimar NATALIA GHERMAN, ministri, deputati, dar si numerosi tineri imbracati in costume nationale care au dorit sa participe la acest eveniment. Dupa aceasta ceremonie a urmat o slujba religioasa oficiata de preoti ai Mitropoliei Basarabiei.

La manifestare a fost prezent si directorul Institutului Cultural Roman (ICR) ”Mihai Eminescu” din Chisinau, Valeriu MATEI. ”In vremuri mult mai grele, Stefan cel Mare a stiut sa adune in jurul lui pe toti cei care aveau capacitatea si forta sa reziste, sa dea batalii, sa invinga si sa faureasca viata”, a subliniat cu acest prilej directorul ICR Chisinau.

CITESTE SI: REPUBLICA MOLDOVA: 25 de ani de la adoptarea DECLARATIEI DE SUVERANITATE 

Tot joi, in Gradina Publica din centrul Chisinaului va avea loc deschiderea oficiala a festivalului ”Stefan cel Mare si Sfant”, la care vor participa interpreti, orchestre, dansatori, ansambluri folclorice de pe cele doua maluri ale Prutului.

Potrivit mass-mediei locale, un MARS AL TINERILOR dedicat voievodului simbol al neamului romanesc va avea loc in perioada 5-11 iulie. Marsul va porni duminica, 5 iulie, din Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau si se va indrepta catre Bucuresti. Manifestantii vor trece Prutul pe jos sambata, 11 iulie, si vor innopta la Iasi.

*sursa foto: informator.md