STEFAN ENACHE, colonel STS detasat la GUVERN, ARESTAT PREVENTIV pentru TRAFIC DE INFLUENTA

STEFAN ENACHE, ofiter activ cu gradul militar de COLONEL in cadrul UM 02999 – Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) si consilier in cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG), la data faptei, a fost TRIMIS IN JUDECATA, in stare de arest preventiv, pentru savarsirea infractiunii de TRAFIC DE INFLUENTA, informeaza Directia Nationala Anticoruptie (DNA) intr-un comunicat transmis marti Agerpres.

Potrivit sursei citate, in rechizitoriul intocmit procurorii militari au retinut ca, la data de 8 decembrie 2015, inculpatul ENACHE STEFAN a pretins de la o persoana o suma de peste 10.000 de euro in scopul de interveni pe langa directorul Regiei Autonome — Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat, asupra caruia a dat asigurari ca are influenta, pentru ca acesta din urma sa le asigure celor doi adjudecarea, la o licitatie, a unui imobil din municipiul Bucuresti, la un pret mult subevaluat.

Imobilul astfel achizitionat urma sa fie valorificat, iar profitul sa fie impartit intre inculpat si persoana respectiva, precizeaza DNA.

CITESTE SI: STEFAN ENACHE, COLONEL DETASAT LA GUVERN, A FOST RETINUT DE DNA DUPA CE A LUAT MITA

“Ulterior, in data de 10 decembrie 2015, inculpatul ENACHE STEFAN a pretins si in ziua de 14 decembrie 2015 a primit suma de 30.000 de euro, de la un intermediar, indicat pentru a asigura achizitionarea a doua imobile, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante”, se arata in comunicatul DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Militar Bucuresti, cu propunere de a se mentine masura preventiva dispusa in cauza.
DNA precizeaza ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Surrsa foto: money