STEFAN FILEATA, AGRESORUL de la NANA, CONDAMNAT la INCHISOARE

STEFAN FILEATA , agresorul de la NANA, a fost condamnat la inchisoare! Cetateanul din comuna calaraseana Nana, aflat in arest la domiciliu dupa ce a agresat o femeie in timpul vizitei Elenei Udrea in zona, se afla sub CONTROL JUDICIAR in alt dosar in care este inculpat pentru complicitate la delapidare, partea vatamata fiind Complexul Energetic Oltenia.

 Pentru fapta de complicitate la delapidare, Stefan Fileata a primit un an de inchisoare.

 Deoarece este recidivist, judecatorii au revocat suspendarea celor 3 ani de inchisoare primita in dosarul distrugerii urnelor de votare in 2012, anunta antena3.ro. Aceasta pedeapsa a fost cumulatacu cea primita astazi, urmand ca Fileata sa execute patru ani de inchisoare.

Citeste si: AGRESORUL DE LA NANA, ARESTAT preventiv in dosarul in care este acuzat de delapidare

Procurorii de la Parchetul Judecatoriei Oltenita cer inlocuirea arestului la domiciliu cu arestarea preventiva avand in vedere antecedentele lui Stefan Fileata, respectiv faptul ca in momentul comiterii faptelor el se afla sub control judiciar intr-un dosar in care este inculpat pentru complicitate la delapidare, dar si faptul ca se afla in termenul de incercare intr-un alt dosar, in care are o condamnare cu suspendare, au declarat reprezentanti ai Ministerului Public.

Fileata a fost trimis in judecata alaturi de doi angajati ai Complexului Energetic Oltenia, Marin Vatuiu si Dan Liviu Popescu, dupa ce, la inceputul anului au fost implicati intr-un furt de fier vechi produs la cariera Pesteana.

Fileata si Popescu au fost arestati preventiv in 19 ianuarie, dupa ce politistii au documentat implicarea lor in furtul a 40 de tone de fier vechi, in acelasi caz fiind arestat preventiv si Marin Vatuiu, complice al celor doi si sef in cadrul exploatarii miniere de la Pesteana.

In 20 februarie, procurorii din cadrul Parchetului Judecatoriei Targu Jiu au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a lui Marin Vatuiu pentru delapidare in forma continuata si a lui Stefan Fileata si Liviu Dan Popescu pentru complicitate la delapidare, fapte savarsite in forma continuata.

Potrivit datelor furnizate la solicitarea MEDIAFAX de Parchetul Judecatoriei Targu Jiu, “inculpatul Fileata Stefan l-a ajutat pe numitul Vatuiu Marin, care avea calitatea de gestionar de drept si de fapt al mijloacelor fixe apartinand Sectorului 3 al unitatii prejudiciate, sa-si insuseasca, la datele de 07.12.2013 si 18.01.2014, elemente (materiale feroase) de la transportorul de mare capacitate T 73, aflat in gestiune. In urma probatoriului administrat in cauza, s-a stabilit ca cei trei inculpati, potrivit unor intelegeri prealabile, au sustras repere metalice in data de 07.12.2013, o cantitate de 30.680 kg., iar in data de 18.01.2014 cantitatea de 41.280 kilograme de fier”.

Prejudiciul creat a fost estimat la suma de 117.920,19 lei, fiind nerecuperat.

Sursa foto: ziuanews.ro