STEFAN FLORESCU a oferit CONTRACTE DIN BANI PUBLICI unor FIRME DUBIOASE

STEFAN FLORESCU, seful pietelor din SECTORUL 4 si protejat al primarului PIEDONE, doreste sa le demonstreze bucurestenilor din SECTORUL 6 ca este cel mai potrivit pentru a le deveni primar. Dar diferenta intre ceea ce afiseaza FLORESCU in fata locuitorilor sectorul 6 si ceea ce a facut in sectorul 4 este una SEMNIFICATIVA, se arata intr-un articol al celor de la Ring.

Una dintre pietele inaugurate cu mare tam-tam de primarul CRISTIAN POPESCU-PIEDONE a fost cea de la APARATORII PATRIEI, care si-a deschis portile in 2012. Proiectarea si constructia au costat aproximativ 7,2 milioane de lei. Directia de Administrare a Pietelor, condusa de STEFAN FLORESCU, a atribuit contractul firmei Pram Construct, detinuta de omul de afaceri TRAIAN HOJDA. Acelasi afacerist este asociat si in Mecotrans, respectiv SRL-ul care administreaza PIATA BERCENI-OLTENITEI, dupa ce MARIN LUTU, ex-primarul sectorului 4, a permis asocierile in participatiune in acest sens. Concret, in 1999, Mecotrans s-a asociat cu Primaria Sectorului 4, preluand Piata Berceni-Oltenitei.

CITESTE SI: FLORESCU, PIETARUL SEF DE LA SECTORUL 4, ORGANIZEAZA PROTESTE IN ALTE SECTOARE IN TIMPUL ORELOR DE PROGRAM

 

Referitor la contractele de asociere, presa scria, in urma cu mai multi ani, ca licitatiile care au fost organizate sub patronajul lui Lutu ar fi incalcat legea. “Operatiunea” a fost numita “MOSTENIREA LUTU”. In 2000, fostul edil fusese trimis in judecata pentru ABUZ IN SERVICIU si alte 16 infractiuni, aminteste sursa citata.

In urma cu doar cateva luni, Directia Piete si Gestionare Activitati Comerciale Sector 4 (n.r. – noua denumire a Directiei de Administrare a Pietelor), condusa de acelasi STEFAN FLORESCU, a atribuit un contract de aproximativ 240.000 de lei firmei GTI Facilities and Services pentru SERVICII DE CURATENIE IN PIETE.

Anterior, SRL-ul s-a numit Marali Style si a mai beneficiat de contracte banoase pentru igienizarea pietelor din sectorul “pastorit” de primarul Cristian Popescu-Piedone. Concret, in perioada 2010- 2011, firma a castigat, de la directia lui STEFAN FLORESCU, doua contracte in valoare de aproximativ 2,2 milioane de lei, unul dintre acestea fiind incheiat pe o perioada de patru ani. Interesant este si faptul ca, in 2009, Marali Style avea legatura cu pietele. Isi deschisese punct de lucru in PIATA SUDULUI, tarabele 42 si 43, avand, in acel an, ca obiect principal de activitate comertul cu amanuntul al imbracamintei in magazine specializate.

 

CITESTE SI: STEFAN FLORESCU, DIRECTORUL DAPS 4, NU-SI PLATESTE IMPOZITUL DATORAT STATULUI

Din aprilie 2013 pana in aprilie 2015, Directia Piete Sector 4 a incheiat 12 contracte cu firma Termo Eco Service Consult, acordate in urma procedurii cumpararii directe. In total, este vorba despre aproximativ 43.000 de lei platiti, printre altele, pentru REPARAREA INSTALATIILOR DE CLIMATIZARE si a GRUPURILOR DE REFRIGERARE, precum si pentru VERIFICAREA INSTALATIILOR ELECTRICE. Numele firmei apare si in raportul de activitate al Primariei Sectorului 4 din 2013, unde sunt prezentate si neregulile identificate in urma unor misiuni de AUDIT INTERN. Potrivit respectivului document, la Gradinita nr. 60 s-a constatat ca fusese incheiat un contract cu Termo Eco Service Consult “FARA A FI AUTORIZAT de ANRE conform art. 1 din Regulamentul pentru autorizarea electricienilor”. Conducerii gradinitei i s-a recomandat recuperarea celor aproape 80.000 de lei “achitati eronat”.

O alta firma la care a apelat Directia Piete Sector 4, alegand procedura cumpararii directe, este Ratis Prodserv din Bucuresti. Astfel, s-au platit, din aprilie 2014, aproape 8.000 de lei pentru servicii de DERATIZARE, DEZINFECTIE SI DEZINSECTIE IN PIETE. Printre asociatii firmei se afla si Ionela Stote, sotia unui sef de serviciu la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor Bucuresti.

Sursa foto: ziarulring