STEFAN IONITA este noul director interimar al CNAIR

STEFAN IONITA a fost numit director provizoriu al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a anuntat, Ministerul Transporturilor. STEFAN IONITA va ocupa aceasta functie pana la finalizarea procedurii de selectie a conducerii, prevazuta de Ordonanta de Guvern 109/2011, informeaza Agerpres.

“Consiliul de Administratie al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) l-a desemnat, astazi, 13.01.2017, pe STEFAN IONITA ca director provizoriu al companiei. El va ocupa aceasta functie pana la finalizarea procedurii de selectie a conducerii, prevazuta de Ordonanta de Guvern 109/2011. Adunarea Generala a Actionarilor a luat act de decizia CA”, precizeaza MT intr-un comunicat remis, vineri, AGERPRES.

STEFAN IONITA are 38 de ani si a condus, din 2014 pana in prezent, Directia Tehnica si Calitate a CNAIR. Intre 2004 si 2014, a ocupat mai multe functii in cadrul CESTRIN (Centrul de Studii Tehnice Rutiere si Informatica). Este absolvent al Universitatii Tehnice de Constructii Bucuresti – Facultatea de Cai Ferate, Drumuri si Poduri si a Masteratului “Masini si Sisteme de Productie” din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti.

Fostul sef al companiei de drumuri, Catalin Homor, a fost revocat din functie din cauza ca s-au constatat deficiente de gestionare a activitatilor companiei din ultima perioada.

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a dispus Corpului de Control sa efectueze la Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) o verificare a existentei mijloacelor si materialelor necesare deszapezirii (utilaje speciale si starea de functionare a acestora, stocuri de material antiderapant si combustibil), a situatiei contractelor cu societati private pentru deszapezire si a modului de fundamentare a ordinului privind utilizarea nisipului la deszapezire.

Sursa foto: adevarul