Ștefan Iovan pleacă de la CSA Steaua și îi desființează pe ultrași! Nana Falemi: Cei de acolo nu vor performanță

CSA Steaua și Carmen s-au întâlnit, sâmbătă, în finala Cupei României, faza pe București, pe stadionul lui Daco-Getica. După incidentele de la ultimul meci din play-off, AMFB a decis ca partida de ieri seară să se joace fără spectatori.

Astfel, fanii roș-albaștrilor au venit la stadion înainte de meci pentru a afișa un mesaj la adresa jucătorilor și apoi au părăsit incinta. „Am fost mereu lângă voi și v-am susținut necondiționat / V-ați bătut joc de noi printr-un obiectiv ratat… Azi să vă cânte lăutarii!”, a fost mesajul suporterilor pentru jucătorii conduși de Fane Iovan, după ce Marius Lăcătuș și-a dat demisia.

Roș-albaștrii au condus partida de la un capăt la altul. Trupa antrenată de Ștefan Iovan a deschis scorul încă din minutul 4 prin Robu. Adrian Vîlcea și Florin Răsdan au marcat și ei, în minutele 17, respectiv 18. Alin Pătrașcu a înscris golul de onoare în prelungirile partidei, dintr-o lovitură de pedeapsă.

Roș-albaștrii și-au luat astfel revanșa după ce Carmen i-a învins în play-off-ul Ligii 4, scor 1-0, și s-a calificat la barajul pentru promovarea în Liga 3. După acel meci, disputat pe stadionul din Regie, suporterii roș-albaștrilor au intrat pe gazon și le-au cerut socoteală propriilor jucători, unii dintre ei fiind dezbrăcați de echipament.

CSA Steaua – Carmen București 3-1 (3-0)
Marcatori: Robu ‘4, Vîlcea ’17, Răsdan ’18 / Pătrașcu ’90+2 pen.

CSA Steaua: Plăcintă, Iordache, Pădureț, Nițu, Manu, Aldea, Constantinescu, Vîlcea, Mărgărit, Robu, Răsdan.
Antrenor: Ștefan Iovan

Carmen București: B. Popescu – Jitaru, D. Bratu, Shedrack, S. Stancu – Nechita, Lungu – Pătrașcu, Chiacu, Batchabi – Kana.
Antrenor: Daniel Iftodi.

CSA Steaua va juca în turul 1 al Cupei României cu o altă câștigătoare din Liga 4, urmând ca, dacă se califică mai departe, să întâlnească echipe din eșaloane superioare. Meciurile n-au fost încă anunțate.

Ștefan Iovan și-a anunțat plecarea de la CSA Steaua și îi desființează pe ultrași

Ștefan Iovan a stat pe banca lui CSA Steaua în finala Cupei României, faza pe București, câștigată în fața lui Carmen, scor 3-1, și apoi a anunțat că nu mai rămâne. El i-a criticat în termeni duri pe suporterii propriei formații, care și-au înjurat favoriții la finalul sezonului, după ce au ratat promovarea.

 „A fost foarte dureros că n-am ajuns să jucăm barajul. Am jucat prost în campionat cu Carmen, dar am dominat tot sezonul. Echipa nu trebuie hulită. Vreau să revin și la suporteri, trebuie să avem un echilibru. Nu înseamnă că dacă pierzi trebuie să te decapiteze. Eu, împreună cu colegii mei, am făcut performanțe. Din cauza sacrificilor, eu am un început de pareză.

Nu cred că e normal să nu ne mai găsim locul în Ghencea, așa cum vor suporterii (n.r. referindu-se la faptul că fanii au cerut demisia întregului staff). Ce facem acum, copiii își omoară tații?

Nu ne umflăm acum că am câștigat. Viața merge înainte. Jucătorii au calitate, nu cum s-a spus că nu știu fotbal. Personal, am vorbit cu Romeo Surdu, Cristian Pușcaș și Marius Pena. N-au vrut să vină. Să nu credeți că s-a făcut coadă de jucători valoroși la Steaua!”, a declarat Ștefan Iovan la TV Digi Sport.

Ștefan Iovan i-a răspuns și lui Helmuth Duckadam, care s-a arătat dezamăgit de faptul că fostul căpitan de la Sevilla nu și-a dat demisia alături de Lăcătuș, fiind secundul acestuia: „Duckadam nu știe că n-am rămas niciunul din acel staff. Noi nu mai suntem antrenorii echipei mari, nici eu, nici Lăcătuș”.

CSA Steaua a refuzat proiectul propus de Nana Falemi: ‘Cei de la CSA nu şi-au propus să facă performanţă, asta e’!

CSA Steaua a ratat, din nou, promovarea în Liga 3, dar Nana Falemi surprinde şi spune că se aştepta la un eşec de acest tip. Fostul fotbalist a declarat că, deşi echipa era favorită la promovare, modul în care se face treaba în interiorul echipei s-a văzut, potrivit Mediafax.

Chiar dacă la nivel verbal erau anunţate proiecte grandioase care să o aducă pe Steaua în lumea bună a fotbalului românesc, faptele nu au dovedit nimic. Falemi a povestit un episod din urmă cu aproximativ 2 ani, când proiectul se punea pe picioare. A venit cu o idee clară, promovarea tinerilor din centrele CSA, dar a fost refuzat.

Marius Lăcătuş s-a numărat printre cei care au spus ”nu”. ”Cei de la CSA nu şi-au propus să facă performanţă, asta e. Acestea sunt cauzele eşecului. Eu, când mi-am depus proiectul la Steaua nu voiam doar să fiu antrenor. Mi-am dorit să formăm o echipă, să creştem juniorii şi echipa de seniori, iar astfel să promovăm în Liga 1.

Gândul meu nu era să cumpărăm o echipă şi să o înscriem în Liga 4, să începem de atunci promovararea. Voiam să jucăm cu juniori de 15-16 ani, iar după 3-4 ani, când ajungeau pe la 18 ani, să ne înscriem în Liga 4 şi să promovăm.

Ei s-au mişcat repede, au cumpărat o echipă şi au încercat promovarea de la bun început”, a precizat Falemi la ProSport Live, care a dezvăluit că avea o idee clară cu privire la investitorii privaţi care ar fi venit la CSA. ”Eu am zis că vin la Steaua fără salariu. Dacă reuşeam să atrag finanţări, era uşor. Eu îmi plăteam singur salariul şi aduceam şi bani la club. Cei din conducerea CSA nu au vrut. Dl. Petrea nu a vrut, dl. Talpan acceptase. Mai erau şi alţi domni care doreau, mai ales de la centrul de copii şi juniori. Mă cunoşteau de mic, îşi doreau să vin. Am zis că aduc bani din sponsorizări, dar nu au vrut.

Nici Petrea, dar nici Lăcătuş nu a vrut. Pentru mine a fost clar. Dacă refuză munca, nu vor performanţă. Asta e. Ştiam că o să se întâmple asta. Ştiam că nu va ieşi ceva serios acolo”, a încheiat Falemi.

Sursa foto: sport