Stefan Marincea nu se teme de RMGC: Pot doar sa ma hartuiasca

Stefan Marincea, fostul director general al Institutului Geologic Roman, nu se teme de un viitor proces cu Rosia Montana Gold Corporation. Compania vrea sa il cheme in instanta pentru presupuse afirmatii false si defaimatoare.

Reprezentantii RMGC sustin ca Marincea a declarat la audierile in Comisia speciala din Parlament ca Rosia Montana Gold Corporation a falsificat harta achizitionata de la IGR, pentru a face disparuta falia Cornei, care se afla sub viitorul iaz de decantare.

RMGC sustine ca are si dovada in acest sens, anume exemplarul original, intocmit de Institut in anul 1979, la scara 1:50.000. “Respingem categoric acuzatia falsificarii vreuneia dintre harti, acuzatie formulata de catre fostul director general al IGR”, au spus reprezentantii companiei, intr-un comunicat remis ziare.com.

In replica, Marincea a declarat ca nu a mentionat atunci ca RMGC a falsificat harta respectiva, ci doar a semnalat acest fapt, insa nu a indicat un vinovat concret.

“Ei nu pot sa contrazica faptul ca exista falia Cornei – dar daca vor sa faca asta, atunci sa dea in judecata IGR pentru harta respectiva, nu pe mine pentru ca le-am spus un detaliu de pe harta si am constatat ca geolog ca pe harta din memoriul lor de prezentare, pe care si-o asuma, nu mai exista nicio falie.

E harta IGR si eu nu pot sa fiu dat in judecata pentru ca imi apar harta. Pot doar sa ma hartuiasca, dar eu nu i-am acuzat de fals, eu am zis doar ca este un fals daca nu mai apare falia Cornei (pe harta din memoriul de prezentare, desi pe cea initila exista – n.red.), pentru ca legea copyright-ului permite doar autorului sa modifice opera, iar in acest caz e vorba de IGR. Eu am vorbit despre modificarea unei harti, in contextul legii copyright-ului”