STEFANEL MARIN DAN: RADET nu mai are autorizatie din partea ANRSC

Primarul interimar al Capitalei, STEFANEL DAN MARIN, a declarat, vineri, ca Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice Bucuresti nu mai are autorizatie din partea Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC), de la inceputul acestui an.

“RADET nu mai are autorizatie din partea ANRSC sa functioneze. (…) De la inceputul anului. Iar nimeni nu spune nimic. Toti se declara tehnocrati. ‘Vrem sa facem…’ Dar ce ati facut pana acum? In momentul de fata asta inseamna ca (RADET, n.r.) functioneaza un pic pe langa parametri”, a precizat primarul interimar, vineri, in cadrul unei conferinte de presa. 

Totodata, STEANEL MARIN DAN, a cerut vineri Consiliului General sa demita conducerea RADET, dupa declaratiile legate de sistarea furnizarii caldurii in Capitala.

CITESTE SI: Ministrul Energiei, ANDREI GEREA, ii cere DEMISIA presedintelui CA RADET, GABRIEL DUMITRASCU

In plus, edilul a cerut Corpului de Control al premierului sa faca o ancheta la RADET pentru a vedea cum a cheltuit regia banii. STEFANEL a declarat ca RADET nu mai are autorizatie de functionare de la autoritatea de reglementare in domeniu de la inceputul anului.

“Nu vor fi probleme cu functionarea agentului termic in iarna 2015 – 2016 deoarece in urma cu un an si jumatate am facut o solicitare la guvern pentru un ajutor de 300 de milioane de lei pentru combustibil. In plus, ordonanta de urgenta 46 din acest an da posibilitatea unitatilor administrativ-teritoriale sa se imprumute in Trezorerie cu sumele necesare pentru completarea bugetului. Presedintele consiliului de administratie al RADET se pare ca nu a inteles ca nu e cazul sa alarmam populatia”.

CITESTE SI: REACTIE SOCANTA A PRIMARULUI INTERIMAR AL CAPITALEI la EUROPA FM: BAGA-MI-AS !@$# IN EI

STEFANEL a dat asigurari ca bucurestenii vor avea apa calda si caldura in aceasta iarna, municipalitatea urmand sa se imprumute in Trezorerie 248 de milioane de lei, bani care vor fi redirectionati catre RADET pentru a fi acoperite cheltuielile de functionare pe anul in curs.

Sursa foto: ultima-ora