STEJAREL OLARU, secretar de stat al MAE, a fost DESTITUIT de VICTOR PONTA

Secretarul de stat STEJAREL OLARU a fost DESTITUIT din functie de catre premierul VICTOR PONTA in urma anchetei legata de scandalul VOTULUI din DIASPORA. STEJAREL OLARU era singurul liberal care a ramas in guvern dupa ruperea USL in februarie 2014, informeaza postul B1 Tv.

Premierul VICTOR PONTA a semnat decretul de destituire din functie a lui Stejarel Olaru ca urmare a scandalului legat de VOTUL din DIASPORA. Acesta fusese numit in functia de secretar de stat in cadrul Ministerului de Externe (MAE) in ianuarie 2013. OLARU a fost singurul liberal care a ramas in Guvernul Ponta dupa ruperea USL din februarie 2014. Presedintele liberal de la acea vreme, CRIN ANTONESCU, a declarat ca STEJAREL OLARU a beneficiat de o dispensa din partea PNL pentru a-si pastra functia deoarece era implicat intr-un proiect important. 

CITESTE SI: COMISIA PARITARA PNL-PDL se va intalni luni

Activitatea lui OLARU in cadrul Ministerului a fost insa una extrem de discreta. Nu o singura data liberalii s-au declarat nemultimiti de activitatea sa. Deputatul liberal , COSTEL ALEXE, l-a acuzat pe STEJAREL OLARU ca s-a ocupat mai mult sa faca propaganda pentru VICTOR PONTA in DIASPORA. 

”STEJAREL OLARU a avut sarcina de a organiza actiuni propagandistice, in special in statele cu comunitati mari de romani la care era invitat VICTOR PONTA, fara rezultate concrete, totul controlat indeaproape, cu intalniri regizate, pentru a crea o imagine favorabila candidatului PSD la Presedintie.Este inadmisibil ca departamentul insarcinat sa incurajeze si sa sprijine formarea si actiunile asociative ale comunitatilor de romani din DIASPORA, sa participe la o asemenea bataie de joc, unica in 25 de ani”, a declarat deputatul PNL COSTEL ALEXE.

CITESTE SI: Presedintele KLAUS IOHANNIS si premierul VICTOR PONTA, o NOUA INTALNIRE 

STEJAREL OLARU a mai fost consilier al premierului CALIN POPESCU TARICEANU pe probleme de securitate nationala si director general la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului Romania. 

Sursa foto: unimedia