STELIAN TANASE A LANSAT UN ATAC VIRULENT LA ADRESA LUI KLAUS IOHANNIS

Jurnalistul STELIAN TANASE a lansat un atac virulent la adresa presedintelui KLAUS IOHANNIS referindu-se, in mod special, la pozitia ciudata a sefului statului in SCANDALUL DEZINFECTANTILOR.

“Cine controleaza pe cine. Iohannis pe membrii CSAT sau invers!?”, se intreaba STELIAN TANASE. Acesta afirma ca intelege dezamagirea exprimata in massmedia/online in legatura cu sedinta CSAT de vineri, pentru ca lumea astepta dezvaluiri, macar putin adevar de la Iohannis. Astepta anuntul privitor la desecretizarea datelor despre situatia din sistemul de sanatate si mai ales despre ce se ascude in spatele afacerii HexiPharma. Aici nu sunt secrete de stat – este informatie de interes public care priveste viata  fiecaruia dintre cetatenii acesti tari: E un drept constitutional de a fi informati, spune STELIAN TANASE.

“Unii dintre cei care au urmarit zisele lui la Cotroceni vineri au inteles printre rinduri ca de fapt in spitale este un dezastru si ca membrii CSAT au preferat sa se ascunda decit sa ne aduca la cunostinta ca este cazul sa nu mai intram intr-un spital romanesc. Asta pe de o parte. Pe de alta Iohanis in aparitia lui inexplicabila de vineri nu ne-a spus nimic despre subiectul propriu-zis -HexiPharma – si m-am intrebat de ce!?

Cum informatiile sunt restrictionate si in multe lipsesc, au grija autoritatile de asta – scenariile si ipotezele isi fac loc nestingherite. Ce interes ar avea Iohannis sa se faca de ris la cu presa de fata, in direct cu televiziunile si sa dezamageasca!? Era un moment bun sa recistige simpatiile pierdute. Sanatatea este un subiect fff sensibil. O declaratie  in care Iohannis si-ar fi aratat ingrijorarea pentru criza acuta din spitale, pentru sanatatea cetatenilor si mai ales anuntarea citorva masuri ferme decise de CSAT (pe care il conduce ) ar fi dus cred la refacerea increderii populatiei etc. Cert, ar fi picat forte bine. Iohannis a ratat sansa. Poate nici nu a perceput-o ca atare. Nu  fost atent, nu a inteles jocul si mai ales miza.

CITESTE SI: STELIAN TANASE FACE O ANALIZA DURA A PNL. CAND SE INTOARCE CRIN ANTONESCU

Pot sa ma intreb ce se intimpla!? Ramin la parerea ca Iohannis, desi a ajuns presedinte, nu este un politician. Ramine ca mental un profesor de liceu cu o exprienta de primar de provincie si nimic mai mult. Din acest pattern nu il poate scoate nimic. Nu a fost pregatit sa ajunga presedinte. Un context favorabil l-a propulsat acolo, dar omul si-a aratat repede limitele dupa instalarea lui la Cotroceni. Asa se face ca nu domina CSAT nici prin functie, nici prin experienta, nici prin autoritatea lui. Este exact pe dos.

CSAT-ul il controleaza si manipuleaza pe presedinte. Pot sa cred vazind simptomele ca lui Iohannis i se ofera sfaturi proaste, informatii trunchiate, i se ascund lucruri, i se ofera versiuni interesate orientate intr-o anumita directie. Prea multi yesmeni interesati sa il deturneze se afla in jurul lui. Naivitatea lui in politica de nivel inalt se vede si colaboratorii lui au observat-o repede. Cum se vede usor si lipsa lui de interes pentru treburile statului. Il intereseaza mai mult protocolul, confortul, vizitele in strainatate, timpul petrecut alaturi de sotie la Sibiu. Pare deja plictisit si obosit. A devenit prizonierul consilierilor, ministrilor si sefilor serviciilor de informatii.

Nu ma indoiesc ca afacerea HexiPharma, criza acuta din sistemul de sanatate si lipsa de incredere in institutii au facut obiectul unor discutii prelungite in cele trei ore cit a durat sedinta CSAT. Dar e clar ca Iohannis a fost convins de membrii CSAT sa iasa cu mina goala la declaratii in fata presei. Pe scurt i s-a intins o capcana. Declaratia de vineri a fost goala de continut. Nu a comunicat nimic publicului din ce s-a discutat si nici ce masuri se vor lua. Daca se vor lua. Iohannis si CSAT au parut preocupati sa ascunda lucruri nu sa le aduca la cunostinta. Membrii CSAT in frunte cu Iohannis par sa protejeze oameni si institutii.

E aici un interes vadit ca afacerea HexiPharma sa fie musamalizata. S-a vazut inca de la declansarea ei de catre Catalin Tolontan si echipa lui. E o afacere cu ramificatii si complicitati la inalt nivel. Interesul e sa nu afle nimic electoratul, capul de locuitor ce se intimpla de fapt. Secretele ramin strict ale zeilor. Acesta a fost clou-ul serii de vineri petrecut in primetime cu Klaus Werner Iohannis. Lumea a asteptat ca presedintele sa se solidarizeze cu opinia publica, sa vina cu explicatii, cu un plus de transparenta. Din pacate nu s-a intimplat asa. Iohannis a jucat de partea serviciilor si a celorlalte institutii amestecate in aceasta urita afacere. De aici si dezamagirea. Si pentru mine – cel putin – si ingrijorarea.

Ma intreb ce fel de regim are Romania azi. Unul controlat de servicii, un regim mafiotizat, controlat de retele subterane!? Sau unul european, transparent si deschis!? Exemplul cu ultima sedinta CSAT e ca hirtia de turnesol. Ramine chestiunea –   cine controleaza pe cine. Presedintele Klaus Iohannis pe membrii CSAT sau invers!? Aici este cheia pentru cine doreste sa descifreze sarada de vineri seara. De ce a tacut vorbind Iohannis”, scrie STEALIAN TANASE pe blogul personal.

Sursa foto: jurnalul