STELIAN TANASE face o ANALIZA DURA a PNL. Cand se intoarce CRIN ANTONESCU

STELIAN TANASE, scriitor, jurnalist si fost director general al TVR a facut, pe blogul personal, o ANALIZA DURA a situatiei actuale din Partidul National Liberal (PNL).

STELIAN TANASE este de parere ca ,,Liberalii isi reproseaza cit de slabi au fost la consultari. Se intreaba cum de au pierdut negocierile – purtate in genunchi – pentru alcatuirea acestui guvern Ciolos. Nu e prima ocazie pierduta, nu e prima farsa in care joaca rolul perdantului. Asa a fost de exemplu la Codul Fiscal, la Primaria Capitalei dupa plecare lui Oprescu. Asa au pierdut TVR. Acum – cu guvernul Ciolos – nu mai zic, au incasat-o din nou. Lumea nu-i iubeste pe invinsi. Ii compatimeste dar nu ii voteaza”

STELIAN TANASE mai crede ca haosul de la varful partidului, unde nu conduce nimeni in mod real, se rasfrange si in interiorl PNL, producand efecte negative.

CITESTE SI: STELIAN TANASE IL DESFIINTEAZA PE VICTOR PONTA: CHELNER CARE STA IN USA CARCIUMII

,,Situatia din interiorul PNL produce asemenea efecte. Are o conducere cu prea multi sefi dar niciun lider real. Cine gindeste politic aici? Cine ia decizii etc!? Pentru un partid sunt intrebari decisive. Haos la virf – haos in partid, spune o vorba. PSD a dovedit o capacitate mai mare de a negocia. Liberalii – indecisi, impartiti pe gasti, mai multe strategii, intre PNL si PDL, intre linia Blaga si linia Gorghiu – s-au pierdut pe drum. Au mers pe o idee prosteasca, anume ca ei nu au nicio solicitare. S-au lasat la mina lui Iohannis, sa decida el pentru PNL, iar Iohannis s-a debarasat de liberali daca tot avea deja sprijinul lor. Pentru el&Ciolos negocierea cu PSD a fost singura incercare. Trebuia sa dea ceva ca sa primeasca la schimb voturile. Liberalilor nu trebuia sa le dea nimic, ei au capitulat neconditionat.

Liberalilor nu le va fi deloc usor in perioada care urmeaza. Deciziile aminate prea mult se razbuna. PNL si PDL trebuie sa decida in timp relativ scurt 1/ daca fac sau nu fuziune si cum!? 2/ Fac sau nu congres!? El este necesar dar putini de la virf il doresc ca sa nu-si piarda pozitiile deja cistigate”, a scris fostul director general al TVR.

STELIAN TANASE are o serie de intrebari despre plecarea fostului lider liberal CRIN ANTONESCU si o posibila revenire a sa in fruntea partidului, pe fondul esecurilor recente din partid.

,,Inca de la plecarea lui CRIN ANTONESCU o stare de incertitudine s-a instalat printre liberali. A venit ca lider Iohannis, a stat putin si a ajuns la Cotroceni. PNL a ramas fara conducere si asa este si azi. Nu a fost capabil sa ii gaseasca inlocuitor lui CRIN ANTONESCU. Se mai gindeste cineva la el!? De pilda, ar putea fi ales lider la congres!? Sau propus premier la anul. Sau membru simplu in BPN. Va aparea pe listele PNL in alegerile parlamentare !? Dosarul Crin Antonescu nu este inchis pentru liberali. El ramine o optiune, cel putin atita vreme cit nu se impune altcineva capabil sa conduca partidul. Cu cit conducerea de acum a PNL va face mai multe erori (deja s-au adunat) problema revenirii lui CRIN ANTONESCU se va pune mai insistent. Va fi ceruta de filiale, de baza partidului. Probabil si de unii lideri. Exista pericolul ca un eventual comeback al lui CRIN ANTONESCU sa se se faca pe fondul unor reale tensiuni si conflicte intre grupurile de interese si influenta din partid”, a continuat STELIAN TANASE.

CITESTE SI: RAPORTUL TVR PE 2014 A PICAT! PRESEDINTELE DIRECTOR STELIAN TANASE A FOST DEMIS. UPDATE

 „PNL va avea in coasta la alegerile din 2016 alte doua grupari care se revendica de la dreapta, ALDE (Tariceanu, fostul lider PNL si premier) si MP (cu Basescu fost presdinte la Cotroceni, si liderul PDL, aflat acum in PNL). E de preferat ca pina in luna mai sa se clarifice relatiile cu ele. Electoratul trebuie sa aiba o alegere simpla. Voturile din dreapta nu trebuie sa se risipesca. Daca se va intimpla asa ceva, ar impinge spre victorie PSD-ul. Formulele sunt la indemina liderilor PNL, care domina deocamdata electoratul captiv de dreapta. Mai e si chestiunea asa-zisului partid prezidential, aparuta recent, care ar atrage o parte dintre liberali. Va rupe fara indoiala nemultumitii, pe cei care nu se regasesc pe liste. Exista si un scenariu B – Dacian Ciolos sa devina la cererea lui Klaus Iohannis liderul PNL. Inainte sau dupa alegeri.

Liderii PNL (PNL plus PDL ) trebuie sa dea raspunsuri clare acestor chestiuni. Ce for din PNL o va face!? Il vor lasa liberalii pe Iohannis ( sau mai rau pe Dan Mihalache&Co ) sa decida pentru ei !? Daca amina decizia in aceste chestiuni esentiale, PNL va intra curind intr-o situatie fara iesire care ii va duce la pierderea alegerilor din 2016”, a conchis STELIAN TANASE pe blogul sau.

Sursa foto: realitatea