Stelian Tanase, propunerea PNL pentru conducerea TVR

Jurnalistul Stelian Tanase ar avea cele mai mari sanse sa fie desemnat de PNL pentru conducerea interimara a TVR. Surse citate de televiziunile de stiri sustin ca, in cele din urma, Stelian Tanase ar fi propunerea PNL pentru functia de PDG al TVR, insa ramane de vazut daca PSD isi va da acordul.

Cu putin timp in urma, presedintele Camerei Deputatilor spunea ca daca o ”vor vota si pe bunica” daca o va propune PNL.

“Poate s-o propuna si pe bunica, nu e nici o problema. Acceptam orice propunere. Nu vrem sa ramanem in istorie ca aceia care au blocat TVR-ul si au inchis emisia”, a declarat presedintele Camerei Deputatilor.

Valeriu Zgonea si-a exprimat parerea de rau pentru faptul ca trebuie sa convoace un plen pentru ziua de vineri. “Propunerea liberalilor trebuie sa treaca de votul comisiilor de cultura reunite. Maine la 12 o s-o vedem in plen. Cati or mai veni, vedem maine. Sper sa fie cvorum. E nevoie de 291 de parlamentari”, a spus Valeriu Zgonea.

Printre numele vehiculate pentru sefia TVR s-ar mai numara Sorin Oancea, Lucia Hossu Longin si Cornel Nistorescu. Parlamentul se va reuni, vineri, in plen, pentru a stabili conducerea TVR. Daca cvorumul nu va fi intrunit, conducerea celor doua camere poate stabili cine va asigura interimatul la Televiziunea Romana.

“Reuniunea cvorumului la o sedinta a plenului camerelor nu este o chestiune de noroc, este o chestiune care sta direct in puterea liderilor partidelor si, daca nu avem cvorum, inseamna ca liderii de grup nu s-au ostenit sa reuneasca cvorumul”, a declarat Crin Antonescu.

Reamintim ca liderii PNL s-au reunit, joi, dupa sedinta Birourilor Permanente reunite ale Camerelor, intr-o sedinta in biroul presedintelui Senatului, Crin Antonescu, pentru a discuta pe tema nominalizarii la sefia TVR si a mobilizarii parlamentarilor liberali la sedinta de vineri a plenului Parlamentului.

La sedinta au participa alaturi de presedintele PNL, Crin Antonescu, liderul deputatilor PNL, George Scutaru, secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, purtatorul de cuvant al partidului, Cristina Pocora, si ministrii Radu Stroe, Gigel stirbu si Mihai Voicu.

Propunerea anterioara a PNL pentru sefia TVR, Rares Bogdan, a cazut la vot, dupa ce parlamentarii PSD au iesit din sala, acest eveniment declansand una dintre cele mai serioase crize din USL. Miercuri, ministrii liberali s-au aflat, conform unor surse, foarte aproape de a-si da demisia.

Foto: dcnews.ro