STELIAN TANASE (TVR): NU DEMISIONEZ! ASTEPT sa fiu dat AFARA de GUVERN

Presedintele director general al TVR, STELIAN TANASE, a declarat miercuri ca nu va DEMISIONA din functie si ca asteapta sa fie “dat afara de catre GUVERN, de catre primul ministru, de catre majoritatea din Parlament”.

STELIAN TANASE a aratat, in cadrul mesei rotunde “Televiziunea publica in spatiul media din Romania. Situatia actuala — cauze — perspective — solutii” ca, atunci cand a solicitat intrevederi urgente pentru a rezolva problemele televiziunii publice, a fost refuzat.

CITESTE SI: Stelian Tanase i-a cerut lui Iohannis sa salveze TVR: Este urgent, domnule presedinte 

“Dar voi continua (…) Cred ca asta e rolul meu, sa apar aceasta institutie in fata imixtiunii politice. Si am sa o fac cat o sa supravietuiesc la conducerea ei. Si n-am de gand sa DEMISIONEZ. Trebuie sa va spun ca, in prima parte a mandatului, tot timpul m-am gandit sa plec. Mi s-a parut ca e prea greu, nici inauntru nu sunt inteles, in afara, nu mai vorbesc. Dar de cand am dus acest razboi, la inceputul lui septembrie, cu puterea, a inceput sa imi faca placere sa duc acest razboi, in sensul ca am stiut ca n-o sa cedez si am renuntat la gandul DEMISIEI. NU VOI DEMISIONA. ASTEPT SA FIU DAT AFARA  de catre GUVERN, de catre primul ministru, de catre majoritatea din Parlament, pentru ca eu cred ca mi-am gasit o menire cinstita. Am mai dat batalii cinstite in ultimii 25 de ani si cunoasteti istoria mea. Voi da si aceasta batalie. Televiziunea trebuie salvata, si financiar, si independenta ei politica (…) televiziunea trebuie aparata”, a afirmat presedintele director general al TVR.

CITESTE SI: Membru CA al SRTv acuza presiuni: Evaluarea managerilor din TVR e in faza critica. Am fost amenintat 

STELIAN TANASE s-a referit, miercuri, si la unele “IMIXTIUNI GROSOLANE”. “As putea sa dau multe exemple de IMIXTIUNI GROSOLANE prin care mi s-au cerut decizii, sefi importanti care au venit la televiziune sau pe alte cai … pe care le-am refuzat si m-am opus categoric, de unde a inceput aceasta ignorare a nevoilor Televiziunii la nivelul Guvernului si atacurile publice pe care le cunoasteti”, a precizat STELIAN TANASE.

Seful TVR a subliniat ca nu a cedat pentru ca, pentru el, “esentiala a fost apararea demnitatii jurnalistilor, a profesionistilor, a televiziunii publice, care nu poate fi amestecata in jocurile politice”. STELIAN TANASE a mentionat ca “asta s-a intamplat si sub alte guverne si sub alte partide la putere”.

Sursa foto: tvr.ro