Stelian Tanase: TVR nu este o televiziune guvernamentala

Stelian Tanase a declarat, vineri, la audierile din Comisia Juridica din Parlament ca TVR nu este o televiziune guvernamentala, subliniind ca nu vrea sa aiba parte de presiuni si provocari daca va fi votat la sefia acestei institutii.

“Problema cea mai importanta a TVR este credibilitatea”, a spus Stelian Tanase, care a adaugat ca TVR trebuie sa fie cea mai echilibrata televiziune din Romania si a facut apel la politicieni sa il sustina sa asigure independenta editoriala a TVR.

Parlamentul se reuneste, vineri, in plen pentru a decide daca Stelian Tanase va fi ales ca director interimar al TVR. Senatul si Camera Deputatilor se reunesc de  la ora 12.00, in sedinta comuna, iar inainte de plen, la ora 11.00, va avea loc audierea in comisiile de cultura.

Pentru ca Stelian Tanase sa fie validat ca director interimar al TVR va fi nevoie ca in plen sa voteze 291 de parlamentari, cvorumul necesar fiind de jumatate plus unu din totalul senatorilor si deputatilor.

Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, a declarat ca in situatia in care nu se va indeplini cvorumul, dupa inchiderea sedintei de plen se vor reuni Birourile permanente si il vor valida pe viitorul director interimar al TVR.

Reamintim ca Guvernul a emis miercuri o ordonanta de urgenta care modifica legea de organizare si functionare a TVR, care prevede ca directorul interimar al institutiei poate fi validat de Birourile permanente ale Parlamentului.

La sedinta de plen de la inceputul saptamanii, Rares Bogdan, propus de asemenea de PNL pentru sefia TVR, nu a putut fi validat pentru ca nu a existat cvorum.

Foto: Realitatea TV