Stelian Tanase, votat in plenul Parlamentului la sefia interimara a TVR

Stelian Tanase a fost votat de membrii celor doua camere reunite ale Parlamentului in functia de presedinte director general interimar al Societatii Romane de Televiziune. Acesta a intrunit numarul de voturi necesar (nn 405 de voturi pentru din 407 de parlamentari prezenti) validarii in acest post.

Inaintea votului, membrii grupurilor PDL din Parlament, nemultumiti de nominalizarea lui Stelian Tanase la TVR, au parasit, in corpore, sala de plen. Votul pentru validarea directorului interimar al TVR a fost secret si cu buletine individuale.

Conform Realitatea Tv, parlamentarii Partidului Social Democrat (PSD) au fost mobilizati la vot prin intermediul mesajelor scrise (n.r. sms-uri). Stelian Tanase primise cu putin timp in urma si avizul favorabil al celor doua comisii de cultura din Parlament, cu unanimitate de voturi (n.red. 25 de voturi).

Stelian Tanase a fost singurul candidat audiat pentru functia de director general interimar al TVR la propunerea Partidului National Liberal (PNL), dupa ce, marti, jurnalistul Rares Bogdan, deasemenea propunerea liberalilor, nu a intrunit cvorumul necesar in plenul Parlamentului pentru a fi validat in aceasta functie. Perioada de interimat va dura sase luni. 

Fostul Consiliu de Administratie al TVR a fost demis in data de 10 decembrie de Parlament, o data cu respingerea raportului de activitate al SRTV pe 2012, la o zi dupa Claudiu Saftoiu isi prezentase demisia din functia de presedinte director general al TVR.

Sursa foto: realitatea.net